Abych tak nějak pokračoval v tomto vlákně, i když vlastní model je v tuto chvíli skoro hotový, byť nezalétaný, tak přidám další fotky jak stavba postupovala.
Protože patinu moc neumím, tak jsem moc neexperimentoval a udělal ji stříkáním tak jak jsem to nakoukal na Youtube a načetl na kitařských fórech. To se mi zdálo celkem zvládnutelné a myslím že jsem se toho jakš takš zhostil. Plátěné plochy bylo potřeba trochu maskovat Tamyia paskou, plechy na trupu byly snazší. Dřevěný povrch trupu je nastříkaný na světle hnědo a pak houbičkou a štětcem roztíranou olejovou barvou. Trochu otravné je, že se musí dělat každý plát překližky samostatně, aby se od sebe odlišily a nevypadalo to hračkovitě, jenže se mezitím musí počkat než olejovka na sousedním panelu zaschne a to opravdu dlouho trvá, v řádu dní. Tady těch plátů je naštěstí minimum.

Na fotkách je vidět že už jsou osazena kormidla, u takto malých modelů jako panty zásadně nepoužívám žádné folie nebo lepící pásky ale jen pantíky typu osička-trubička. Pohyblivé plochy musí chodit naprosto volně, kontrolu lehkosti chodu provádím fouknutím, případně se musí otáčet vlastní vahou. Z obdobného důvodu nepoužívám bowdeny (pokud není zbytí - viz křidélka u F4U Corsair a He-112), ale balzová táhla na ocasní plochy a náhon křidélek torzní hliníkovou trubkou. V tomto případě jsou křidélka i na horním křídle, tak jsou spojena s dolními, torzně ovládanými, tyčkou z uhlíku opět v miniaturních pantech - jako u originálu. Je to dost náročné na přesnost ale funguje to spolehlivě - mám to ověřené na Elephantovi.