Znovu jsem se vrátil k třípohledu tohoto stroje. V hlavě byl už dávno, ale měl jsem jen malý třípohled, snad z Air International nebo Air Enthusiast.
Ale strýček G vyplivnul slušný třípohled, jen mírně neostrý. A barevný bokorys s muškou zbarvení shora.
Teprve daleko později jsem zjistil, že je z L+K, které jsem přestal kupovat před mnoha lety.
Třípohled jsem si trochu vyčistil, ale nevím, jak to budou posuzovat případní bodovači. To se netýká jen SF-4.
Na jednu stranu mi na přímou otázku Jirka D potvrdil, že se uznává jen neupravený zdroj.
S tím sice taky souhlasím, už jsem (nejen já) viděl, jak se bodovačům, dostávají do ruky různé slepence podkladů.
Ale... v jiném vlákně se zcela vážně řeší, že lze dodat podklady, zhotovené podle fotek.
Tak tedy nevím...
Kreslit podklady podle fotek je podle mě nesmysl - pokud chci získat přesný podklad.
S problémem mi opět příkladně pomáhá PetrP

Dohodli jsme se, že tu potvůrku si postavíme oba, jen každý jinak velkou a jinou technologií.
Polystyrén a WWI k sobě nepatří!
...jsem tvrdil.
A právě SF-4 je nakonec z xpronu.
A to kvůli vyzkoušení, šestiúhelníkové lozenge je rozumné vytvořit pouze tiskem (tisk na potahový papír jsem si chtěl oživit).
A v případě jakéhokoliv tisku na potahový papír nikdy nelze dosáhnout sytých barev. Na klasické kostře se mi to pak nelíbí.
Lze podkřídovat - postupy jsou, například na "Balsa flies better" - zřejmě i Robert odsud čerpal, jsou tam i další vychytávky.
Ale to jsem nechtěl, podložit tisk bílým xpronem neznámého původu co jsem měl doma mi připadlo lepší.
A je to spíš pokus, nechtěl jsem tomu věnovat příliš mnoho prostoru. I díky tomu jsem na chvíli odpočíval od Fokkera Dr.I

Dost dlouhého úvodu, už budu jen dávat fotky a pár slov.
Petr se asi také připojí

Začal jsem křídlem: