Mustang P51B od E.Stahla
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Mustang P51B od E.Stahla
Zdravím všechny
Rozhodl jsem se dokončit rozestavěného Mustanga P51B podle plánku E. Stahla. Jeho plánky se mi líbí a protože si občas pro radost ze stavby a létání postavím nějaký ten historický model na motor nebo elektro tak teď to bude Gumáček. Protože s modelem nechci soutěžit v kategorii BV min pro kterou by byl vhodný tak jsem provedl při stavbě menší úpravy. Stavbu kostřičky jsem si opravdu užíval. Na fotkách je model připravený k potahování. Potahovat budu barevným Japanem obarveným tuší
Rozhodl jsem se dokončit rozestavěného Mustanga P51B podle plánku E. Stahla. Jeho plánky se mi líbí a protože si občas pro radost ze stavby a létání postavím nějaký ten historický model na motor nebo elektro tak teď to bude Gumáček. Protože s modelem nechci soutěžit v kategorii BV min pro kterou by byl vhodný tak jsem provedl při stavbě menší úpravy. Stavbu kostřičky jsem si opravdu užíval. Na fotkách je model připravený k potahování. Potahovat budu barevným Japanem obarveným tuší
0
-
- Reakce: 38
-
- Reakce: 31
Re: Mustang P51B od E.Stahla
Hezká práce, ale tak trochu vyplýtvaná energie nesprávným směrem. Ten pevný potah křídla do 1/3 jejíh hloubky něco váží a hlavně je aerodynamicky horší. Své by o tom mohl něco říci Tom Heinl, ten z nostalgie dokončil podobně zadimenzovanou dvacetinku P-51D předčasně zemřelého spolužáka a velkého kamaráda Zdenka Vávry. Zdenek všedesátých letech na soutěžích kraloval s klasicky stavěnou dvacetinkou P-51D a o ddvacet let stavěl její skořepinově tuhou, velmi přesnou, ale také patřičně těžkou verzi, kterou pak dokončil Tom, bohužel dočkal se velkého zklamání, bylo to nezalétatelné kopyto.
0
Děkuji za vaše reakce. Mustanga jsem chtěl postavit původně jako RC proto ten potah náběžné hrany. Pak jsem si to rozmyslel a rozhodl jsem se pro gumu. Pokud se ukáže že to s gumou nebude nic moc tak to skončí opět u RC. Nic to němění na tom že si stavbu hezky užívám. V každém případě vám pane Koutný děkuji za vaši informaci a další model od E.Stahla bude přesně podle plánku. Pavle tobě děkuji za tvoji reakci. Doufám že se letos uvidíme v Jiřicích.
0
Váhově jsi si lehce pohoršil, ale myslím, že nic co by stálo za vrásky.
Víc můžeš ztratit třeba špatným potahem, lakem...
Aerodynamicky to horší nebude
Víc můžeš ztratit třeba špatným potahem, lakem...
Aerodynamicky to horší nebude
0
-
Správné rozhodnutí. Stahlovy kpnstrukce jsou na dobu vzniku vynikající i pro dnešní kategorii historických modelů BV- min. Jeho úpravy oproti předloze vedly ke zlepšení výkonů a hlavně stabiliy modelu. Stavěl jsem Mig-3, ten je na plánku bez chladičea s dvoulistpu vrtulí. Nedalo mi to a já tam ten chladič doplnil, aby to bylo maketové. i když to něco váží a bude brzdit. Samozřejmě, že jsen udělal i třílistou vrtuli. Přesto model létá pěhně a také vyhrál Mezinárodné Majstrovsta Slovenska v Očové.
0
-
- Reakce: 38
Pravdu díš, předělání na RC je vždycky taková záchrana v zoufalé situaci. A obvykle to pak člověk vyhodnotí jako to nejlepší co mohl udělat (kromě žehu, samozřejmě )caha54 píše: ↑13 čer 2024 18:23Děkuji za vaše reakce. Mustanga jsem chtěl postavit původně jako RC proto ten potah náběžné hrany. Pak jsem si to rozmyslel a rozhodl jsem se pro gumu. Pokud se ukáže že to s gumou nebude nic moc tak to skončí opět u RC. Nic to němění na tom že si stavbu hezky užívám. V každém případě vám pane Koutný děkuji za vaši informaci a další model od E.Stahla bude přesně podle plánku. Pavle tobě děkuji za tvoji reakci. Doufám že se letos uvidíme v Jiřicích.
Do Jiřic plánuji přijet, uvidím co na to poví choroba se kterou bojuji.
0
Mustang je potažený a probíhá lakovaní napínacím lakem. Potah japanem 12 g nešustivým porézním obarveným tuží koh-inor.
Šedá na spodek se docela povedla ale ta zelená moc americká není řek bych že je spíše japonská. Potřebují zhotovit americké znaky na křídla a trup a písmena a nechci je stříkat. Můžete někdo poradit z jakého papíru to udělat aby neprosvítala přes znak nebo písmena barva potahu
Šedá na spodek se docela povedla ale ta zelená moc americká není řek bych že je spíše japonská. Potřebují zhotovit americké znaky na křídla a trup a písmena a nechci je stříkat. Můžete někdo poradit z jakého papíru to udělat aby neprosvítala přes znak nebo písmena barva potahu
0
Stavba hezky pokračuje!
V podobných případech se na znaky osvědčil a používá bílý průklepový papír, který překryje všechno.
V podobných případech se na znaky osvědčil a používá bílý průklepový papír, který překryje všechno.
0
-
Nejlepší je použít obtisky ze stavebnice P-51D Stytrokitu Podušky, ty se daly koupit i samostatně.
0
- Jiří Doležel
- Reakce: 100
Zrovna se mi tu jedny povalují.. Laďo, pokud je využiješ, jsou tvoje.
0
Jirko to bylo vynikající. Mohl by jsi mi je poslat Pošlu ti mejlem adresu a napiš mi kolik budou stát .
Na písmena zkusím použít bílý plyspan nebo ten průklepák. Děkuji za nabídku
Na písmena zkusím použít bílý plyspan nebo ten průklepák. Děkuji za nabídku
0