Sopwith Strutter Christmas plan
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Sopwith Strutter Christmas plan
Povedlo se mi získat plánek od Richarda Crossleyho na polomaketku letounu Sopwith Strutter o rozpětí 16,5’.
Vzhledem k tomu, že mám k tomuto letounu blízký vztah jsem se rozhodl, že ho zkusím postavit pro radost.
Během vánočních svátků jsem víceméně doma tak se po chvilkách můžu stavbě věnovat.
Vzhledem k tomu, že mám k tomuto letounu blízký vztah jsem se rozhodl, že ho zkusím postavit pro radost.
Během vánočních svátků jsem víceméně doma tak se po chvilkách můžu stavbě věnovat.
0
Re: Sopwith Strutter Christmas plan
Zkouška stavby trupu na nové magnetické desce se jeví výborně! Jen tenký plech musím nalepit na nějakou pevnou základnu aby to celé drželo rovinu!
0
Tuhý potah na přední části trupu je ze dvou částí, který je spojen na středním podélníčku.
Aby se do konstrukce nezanášelo pnutí, balza je již předběžně natvarována…
Aby se do konstrukce nezanášelo pnutí, balza je již předběžně natvarována…
0
Zadní část střeliště má také malý tuhý potah a je to místo, ze kterého jdou podélníky směrem dozadu na horní části hřbetu..
0
Výroba papírové šablonky a řezání předního kokpitu hrotem ostré žiletky..
0
-
- Reakce: 31
Krásná, čistá stavba. Smekám před využitím přípravků Ty by se velmi uplatnily při vetší serii stavby tohoto typu. Kdysi si jej postavil expert Karel Ludvík, ale letové výkony nic moc. Dnes je kratší závěs svazku, nebude potřeba tolik dovažovat v předu a tak letové výkony mohou být vyšší a hlavně to bude radost z krásného výtvoru. Přeji mnoho hezkých letů a měkkých přistání v roce 2025.
0