Sopwith Strutter Christmas plan
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Sopwith Strutter Christmas plan
Děkuji moc za pochvalu a přání!
Všem přeji hodně zdraví a spoustu radosti se stavbou a létáním s malými modely.
Jirka
Všem přeji hodně zdraví a spoustu radosti se stavbou a létáním s malými modely.
Jirka
0
Škoda balzy Na tohle sbírám kartony z pevných, nejlépe lakovaných krabic.
Taky raději lameluju, i když se to zdá složité. Než to lepit ze segmentů...
Taky raději lameluju, i když se to zdá složité. Než to lepit ze segmentů...
0
Odpadni balzy na výrobu takových šablonek je spousty.
Horší je to s tou výběrovou nebo to spíš ještě úplně neumím vybrat. Tato byla hoooodně křehká.
Takže při sundávání směrovky ze šablonky jsem jí rozlámal…
Horší je to s tou výběrovou nebo to spíš ještě úplně neumím vybrat. Tato byla hoooodně křehká.
Takže při sundávání směrovky ze šablonky jsem jí rozlámal…
0
Při použití toho kartonu by se to nestalo hranu kartonové šablony napustim vteřinovkou přebrousim a hranu přejedu svíčkou. Z té šablony to pak jde krásně.
0
-
- Reakce: 31
Mohu li poradit, pak tam, kde jsou malé poloměry a balza se ráda láme, tak zásadně používám několik tenkých pásků 0,5 -1mm z pevnější balzy. Šablonu ať z balzy, nebo lepenky potřu voskem jako separátorem, ty pásky na lamelování máčím v horké vodě a pak lepím herkulesem. Takto se to neláme, snadno sundává ze šablony, je to lehké a pevné.
0
-
- Reakce: 38
Šablony na lamelování dělám taky z balzy, ale impregnace jakýmikoliv separátory se mi neosvědčila, respektive co se mi osvědčilo nejlépe je nalepit na hranu šablony průhlednou lepicí pásku a oříznout. Rychlé, čisté, jednoduché a 100% funkční. Šablony z kartonu jsem zavrhl velmi rychle, špatné balzy je habaděj a šablony lze recyklovat - udělat z nich někdy jindy zase jiné.
0
Směrovka je vyrobena ze 4 pásků balzy 0,3 mm, která je již na druhý pokus pevnější než ta původní.
Pásky jsou na 20 minut máčeny v horké vodě a následně prosyceny ředěným Herkulesem a nataženy na šablonu.
Šablona je impregnována vteřinovým lepidlem.
Problém nebyl v šabloně nebo impregnaci, ale vy výběru velice křehké, ale docela lehké balzy.
Pásky jsou na 20 minut máčeny v horké vodě a následně prosyceny ředěným Herkulesem a nataženy na šablonu.
Šablona je impregnována vteřinovým lepidlem.
Problém nebyl v šabloně nebo impregnaci, ale vy výběru velice křehké, ale docela lehké balzy.
0
Možná to vypadá jako trámy, ale to není oříšek
Důležité je, jak to těmi pásky obtahuješ, v tom vidím podstatu úspěchu.
0
Vidím že každý si najde to své co mu vyhovuje já ještě u malých poloměru ty proužky někdy ,uválcuju " Někdy prstem přes ranu umyvadla někdy něčím kulatým na stole záleží na balse a její dimenzi .
0