Albatros D II jako M-oř
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 37
Re: Albatros D II jako M-oř
V sobotu 27.12. v 11 hodin -3C bezvětří, jinovatka. Albatros má opravený výfuk, nové dráty vyztuření, oijota a svazek, batáčím prsten a ičejáván pěkné lety a chci fotit. Jenže vše je jinak, model ztrail dobré překroucení křídla a dělá kosý přemet. Doma znovu přelakovaný a správně nastavené křídlo, létám jen u parkoviště, 10 pěkných letl fotka se odařila jen jedna u ta je mizerná, Nakonec hezký let zakončený ořistáním nárazem do disku kola auta : dustorze podvozjku i kozlíku, křídla posunutá. M2l jsen chuť na model šlápnout, nakonec 2 hodiny opravuji.
0
-
Lubomir Koutny
Dnes v pondělí má přecházet přes ČR studená fronta a foukat silný vítr 70 km/h- to byla předpověď počasí od Zárybnické. Ale já vím, že v Brně je ro jinak, pár hodin před frontou se vítr otáčí a bývá bezvětří, tak bylo i dnes dopoledne byl ůplný klid. Ve 12 10 beru Albatrose a jdu na plácek, cestou cítím , že začíná průvan, natáčím, rukou 400 a startují v okamžiku klidu. zkouším fotit, ale Olympus hapruje, je zima a baterka je slabá, let asi 100 m po přímce, Točím 500 a hned po startu silný náraz větru zezadu, ztráta rychlosti pád kolmo na zmrzlou zem, distorze vzpěr kozlíku, utržení spodních křídel od trupu, práce na 4 hodiny.
Nyní s krátkým svazkem je letová 17g, maximální otáčky při 25C asi 1100, takže odhaduji, že na 1000 otáček optimální let ve velké hale bude 35-40 sec- na modelu je znát,. že byl několikrát silně poškozen a opravován. Takže je bez šance na slušné umístění v soutěži.
Tak tedy model omyl, velmi pracný složitý a těžký model se kterým chybí radost z létání.
Nyní s krátkým svazkem je letová 17g, maximální otáčky při 25C asi 1100, takže odhaduji, že na 1000 otáček optimální let ve velké hale bude 35-40 sec- na modelu je znát,. že byl několikrát silně poškozen a opravován. Takže je bez šance na slušné umístění v soutěži.
Tak tedy model omyl, velmi pracný složitý a těžký model se kterým chybí radost z létání.
0
-
Lubomir Koutny
Dnes ráno je sice bezvětří, ale mrzne a začalo sněžit. Takže jsem vzal Albatrosa a také model formule Holly-Sainte a jel do haly nádraží Kr. Pole.
Prvně vybaluji formuli natáčím 950 itáček, což není ani 1/3 z maxima, let mne zklamal, chvíli horizont, pak klesání a čas 27s, chci točit 2000, ale asi při 1500 svazek nečekaně prasknul. To je překvapení, i když se jednalo o svazek pro model A6, sáček se nějaký měsíc povaloval na stole kam svítilo slunce a UV záření jej asi poškodilo.
Beru Albatrosa a točím 600 start ze země je také překvapením, protože utíká do pravé zatáčky (brzdí pravé kolo), po vystoupání do 1/2 m výšky náraz do stěny, Beru model do ruky a startuji s ruky, hezký výstup do 3m výšky v levé zaráčce, pak pomalý sestup ukončuje chycením do ruky hlídač a vede řeči že tam nesním létat, Ještě jeden let na malé natočení a balím věci. Kdyř jdu domů tak mi ten hlídač říkí, abych přišel večer po 22 hodině to bude hala prázdná a mohu si zalétat jak je libo.
Prvně vybaluji formuli natáčím 950 itáček, což není ani 1/3 z maxima, let mne zklamal, chvíli horizont, pak klesání a čas 27s, chci točit 2000, ale asi při 1500 svazek nečekaně prasknul. To je překvapení, i když se jednalo o svazek pro model A6, sáček se nějaký měsíc povaloval na stole kam svítilo slunce a UV záření jej asi poškodilo.
Beru Albatrosa a točím 600 start ze země je také překvapením, protože utíká do pravé zatáčky (brzdí pravé kolo), po vystoupání do 1/2 m výšky náraz do stěny, Beru model do ruky a startuji s ruky, hezký výstup do 3m výšky v levé zaráčce, pak pomalý sestup ukončuje chycením do ruky hlídač a vede řeči že tam nesním létat, Ještě jeden let na malé natočení a balím věci. Kdyř jdu domů tak mi ten hlídač říkí, abych přišel večer po 22 hodině to bude hala prázdná a mohu si zalétat jak je libo.
0