A trochu poupravím svůj názor na barvy Tamyia ve vedlejším vlákně - jsou skvělé, s jedinou výjimkou. A tou je XF 16 Flat aluminium. Naprosto nepoužitelná barva na plastik i dřevo/papír...
Zlín Z50M
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Zlín Z50M
No to je. U stříbrné musí být vše perfektně vybroušeno, hladký povrch, zavřené póry.
A trochu poupravím svůj názor na barvy Tamyia ve vedlejším vlákně - jsou skvělé, s jedinou výjimkou. A tou je XF 16 Flat aluminium. Naprosto nepoužitelná barva na plastik i dřevo/papír...
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 37
Ano, souhlasím, koupil jsem verzi pro stříkání, u menších detaiů lze natírat štětcem, zelenou na polystyrenových kolech jsem raději dělal barevným modelspanem, černé pmeumatiky opět štětcen akryl a jsou to lesklé šlupky.
0
-
Lubomir Koutny
Již jsem se smířil, že čekání na hotový Z-50M může trvat i další rok. Vím, že jsi postavil nádherný M-oř Sonerai, ale nějak nemohu najít jeho fotku, jaký materiál jsi použil na potah, jaká je celková váha a jaké nejlepší časy?
0
Potah 6gr, balakryl, Mr.paint, hmotnost 10 gr, časy kolem minuty. Nyní jako všechny Ondrovi minimakety ve sbírce Michala Švehly

0
Nikde to nepodfouklo?
Toho se vždy obávám, zrovna včera jsem strikal imatrikulace a i tam se "povedlo"
Toho se vždy obávám, zrovna včera jsem strikal imatrikulace a i tam se "povedlo"
0
Taky ta příprava…
Pokud jsou nalepené masky tak nejdříve fouknu bezbarvý lak, který případně zateče do nepřesnosti, ale není to vidět. Následně již barva.
Stříkám “po pásce” a ne proti….
Nejhorší je trefit to zrcadlení!

Pokud jsou nalepené masky tak nejdříve fouknu bezbarvý lak, který případně zateče do nepřesnosti, ale není to vidět. Následně již barva.
Stříkám “po pásce” a ne proti….
Nejhorší je trefit to zrcadlení!
0
To znám.
Ale buď rád, že děláš jen 2D verzi
Dělal jsem na konci křídla UL šachovnici, říkám si pohoda
Jenže...všechny ty průhyby...nakonec to nebyly reálně čtverce...
Nebo haubna v barvách Pitts Special, aby to bylo symetricky ze všech stran a plynulé křivky
Ale máš to pěkné.
Někdy (často) pomůže hrana žiletky
Ale buď rád, že děláš jen 2D verzi
Dělal jsem na konci křídla UL šachovnici, říkám si pohoda
Jenže...všechny ty průhyby...nakonec to nebyly reálně čtverce...
Nebo haubna v barvách Pitts Special, aby to bylo symetricky ze všech stran a plynulé křivky
Ale máš to pěkné.
Někdy (často) pomůže hrana žiletky
0
-
Lubomir Koutny
Jsem rád když vidím, že práce pěkně pokračuje. Nemohu se dočkat až vše bude hotové a krasavec půjde do vzduchu.
0