Sonex ONEX peanut
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
- Jiří Doležel
- Reakce: 100
Sonex ONEX peanut
Mnozí z vás jistě znají krásný a minimaketářsky úspěšný oříšek Monnett Sonerai konstruktéra Johna Monnetta, který vznikl v sedmdesátých letech minulého století a účastnil se závodů Air Race Formule V. Pomyslné žezlo a firmu po otci převzal syn Jeremy, který aktuálně produkuje stavebnice pro domácí stavbu mimo jiných i letounů Sonex (dvoumístná verze) a jednomístného Onex (čte se One X). Právě tuto předlohu jsem si vybral kvůli jednoduchosti a možnosti výběru z desítek možných barevných provedení. Ač se může zdát být model poměrně mohutný především díky velké kabině, dá se postavit relativně lehký. Můj stříkaný vyšel na 8,8 gramu (z toho 0,8 gramu kabina). Zájemci o stavbu se mohou těšit na zářijové číslo RC revue, kde bude publikován jak výkres, popis stavby, tak i potřebná dokumentace.
-
- Reakce: 31
Re: Sonex ONEX peanut
Naprosto perfektní, navíc si Jirka správně vybral verzi s dvoukolým podvozkem.
0
Moc zaujímava predloha a model krásne postavený. Po dlhom čase si znovu kupim RC revue.
0
Jak jsem koukal, v zářiovém čísle RC revue vychází navíc kromě plánku i dokumentace skutečného letadla. Paráda! Budu muset pořídit...
0