Podbarvování kostry
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Podbarvování kostry
Omlouvám se za laický dotaz. Koukám tady na fóru, že někdy kostru letadla před potahováním nastříkáte stejnou barvou, jaká bude finální. No a teď se asi pousmějete nad mým dotazem. Proč to vlastně děláte? Chápu, potahový papír je průsvitný, ale když pak stejně nastříkáte celé letadlo, není to jedno? Nebo je to kvůli místům, kde je u hotového letadla vidět dovnitř? Takže kdy a proč, případně čím to děláte?
0
Re: Podbarvování kostry
Podbarvuje se proto, aby tolik nevylézala na povrch světlá barva balzy. Pak je možné stříkat mnohem menší vrstvu barvy na papír.
Je nutné vše dělat s rozvahou. I podbarveni saje do měkké balzy nějakou hmotnost.
Je nutné vše dělat s rozvahou. I podbarveni saje do měkké balzy nějakou hmotnost.
0
-
- Reakce: 38
No, nesdílím ten pocit. Vyzkoušel jsem to na třech modelech a úspora váhy je zanedbatelná, je-li vůbec nějaká. Ono je totiž otázka čím a jak kostru podbarvit - pokud se to dělá štětcem tak si balza celkem hodně barvy nasaje, pokud se to stříká tak to je úplně špatně. Nabarvit kostru před potažením mi dává smysl jen a pouze pokud potahuji barevným papírem bez následného nástřiku.
0
-
- Reakce: 31
Také jsem to zkoušel s různým materiálem, skutečná úspora váhy byla jen v tom případě, když jsem kostru obarvil anilinkami.
Luboš
Luboš
0
Pavel Stráník: To jsem si myslel původně, že jde o to, aby neprosvítala balza přes barevný papír, ale jsou tu nafocená letadla, která se potom celá stříkají. Každopádně všem děkuji za odpovědi, mě to jen zajímalo, sám nemám ambice dělat dokonalé makety.
0
-
Ano, já podbarvoval anilinkami kostru i u stříkaných dvacetinak. Právě díky tomu mohl být nástřik lehčí a kostra neprosvítala bílou balsou.
0
-
Našel jsem fotku podbarvené kostry mé dvacetinly Mr. Smoothie
- Přílohy
-
- podbarveno.jpg (130.24 KiB) Zobrazeno 11702 x
0