Minilot
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Minilot
Zdravím všechny. Nemáte někdo nějakou fotku tohoto letadla? Mám plánek na peanut (z knihy pana Koutného), chci si ho postavit a rád bych viděl, jak skutečné letadlo vypadalo. Google se tváří, že o něm nic neví.
0
-
- Reakce: 14
Re: Minilot
Nejsi první, kdo to nenašel.
Asi je to dotaz na autora plánku, tedy Luboše Koutného, odkud čerpal podklady.
Asi je to dotaz na autora plánku, tedy Luboše Koutného, odkud čerpal podklady.
0
Mohli byste někdo, prosím, sem hodit třeba jen mobilem udělanou fotku z knihy, jak ten mystický typ vypadá? Zkusil bych se po něm také poohlédnout.
0
- Ivan Horníček
- Reakce: 93
Nemělo by se to spíš jmenovat Yetti ? Nikdo to neviděl, ale prý to existuje . Já soutěžní ambice nemám, takže nemusím mít přesnou maketu, spíš mě jen zajímá, co to bylo zač a jak vypadal originál. Odhaduji, že je to nějaké polské amatérské letadélko, nejspíš postavené v jediném exempláři. Mělo to nějakou imatrikulaci? Jak široká byla linka v ose trupu?
0
-
- Reakce: 31
Vytáhl jsem balík podkladů poválečných letounů a hodinu v tom mém arcichlívu marně hledal, nenašel. Dnes již nevím, zda se jednalo o zdroj Letectví + kosmonaultika, ale spíše asi Skrydlata Polska. Ještě malá naděje, Minilota si kdysi postavil Mirek Vaněk, možná že on by měl tu fotku...
0
- Jiří Doležel
- Reakce: 100
Dost možná ten polský amatérský stavitel čerpal inspiraci zde. Tvary celkem sedífishbet píše: ↑21 led 2021 11:43Nemělo by se to spíš jmenovat Yetti ? Nikdo to neviděl, ale prý to existuje . Já soutěžní ambice nemám, takže nemusím mít přesnou maketu, spíš mě jen zajímá, co to bylo zač a jak vypadal originál. Odhaduji, že je to nějaké polské amatérské letadélko, nejspíš postavené v jediném exempláři. Mělo to nějakou imatrikulaci? Jak široká byla linka v ose trupu?
0
-
Jirko, bohužel nemáš pravdu. Bobík a Minilot jsou každý model něco úplně jiného. Bobík má jednoduchý potah, je větší štíhlejší, křídlo lichoběžníkové atd. Letové vlastnosti a výkony jsou nesrovnatelné, Bobík je BL-3, superstabilní, určený pro létání venku, naplno natočený umí snadno maximum 90 s. Minilot je jednoduchý oříšek.
0
-
- Ivan Horníček
- Reakce: 93