Minimaketářské nebe v Trnávce - 15.ročník
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
- Reakce: 11
Minimaketářské nebe v Trnávce - 15.ročník
Než správce umístí pozvánku na obvyklé místo v kalendáři akcí, chci všechny pozvat na naši tradiční soutěž, letos již 15.ročník
0
-
Re: Minimaketářské nebe v Trnávce - 15.ročník
Letos už to bude postaru, ale s ohledem na často komorní účast zvažuju místo často vypuštěné kategorie RC-min zařadit nějakou tématickou kategorii dvacetinek. Takže anketa, co byste radši:
1. I.WW
2. II.WW
3. československá letadla
RC-min ponechám, ale už jsme ji asi třikrát museli odpískat pro malý počet soutěžících
1. I.WW
2. II.WW
3. československá letadla
RC-min ponechám, ale už jsme ji asi třikrát museli odpískat pro malý počet soutěžících
0
-
- Reakce: 31
Obávám se že ani letos se RC-min létat nebude, Tonda zpochybnil svou účast a u mě to vypadá že taky nebudu moci letos přijet. Ostatně kdo že tuto kategorii vlastně skutečně vůbec letá?
Co se týká tematických kategorií, už rok zvažuji že by nebylo špatné čs. typy vypsat - docela dost jich už je postavených a létají. Zcela soukromě si myslím, že méně je někdy více, a tak podle mě by mělo být:
- jarní brněnská soutěž - WW.I
- podzimní brněnská soutěž - WW.II
- no a Trnávka s čs. typy by to celkem vhodně doplňovala.
Co se týká tematických kategorií, už rok zvažuji že by nebylo špatné čs. typy vypsat - docela dost jich už je postavených a létají. Zcela soukromě si myslím, že méně je někdy více, a tak podle mě by mělo být:
- jarní brněnská soutěž - WW.I
- podzimní brněnská soutěž - WW.II
- no a Trnávka s čs. typy by to celkem vhodně doplňovala.
0
-
Situace se trochu změnila, vypadá to, že Tonda přijede, dokonce i s Jirkou. Takže to už máme 2/3 minimálního startovního pole pro RC-min
.
Možná motivace pro tebe Pavle

Jinak s tématickou soutěží M-min - Československá letadla v příštím ročníku to asi zrealizuju.
To jen pro ty, co ještě nic spadající do této kategorie nemají.
Možná umožním start s třemi modely, aby se Jirka Tamfal mohl realizovat naplno
.

Možná motivace pro tebe Pavle

Jinak s tématickou soutěží M-min - Československá letadla v příštím ročníku to asi zrealizuju.
To jen pro ty, co ještě nic spadající do této kategorie nemají.
Možná umožním start s třemi modely, aby se Jirka Tamfal mohl realizovat naplno

0
-
Dnes jsem byl u hlavního sponzora pro ceny a tak jsem se protáhl kolem letiště, abych zjistil, jak je to s okolním porostem.
Dobrá zpráva pro účastníky, kolem celého letiště všemi směry je velmi nízký porost.
Pokud na posledním obrázku vidíte auta se stuhou ukazující směr větru, pak ano, na letišti se létalo (ta světlá šmouha vpravo nahoře, možná lépe na třetím obrázku červený model).
Dobrá zpráva pro účastníky, kolem celého letiště všemi směry je velmi nízký porost.
Pokud na posledním obrázku vidíte auta se stuhou ukazující směr větru, pak ano, na letišti se létalo (ta světlá šmouha vpravo nahoře, možná lépe na třetím obrázku červený model).
0
-
Tráva se zdá být vyšší, tedy vhodná pro naše křehčí modely
0
-
Jak se ukázalo, někomu tato informace nestačí.
Pak tedy doplňuji.
Nedokázal jsem identifikovat, co to je. Je to rozhodně nasazené (jsou tam vidět trasy po traktoru), tipoval bych něco jako zelené hnojení, které se pak zaorá před zimou. Nízký (cca 10-15 cm), místy řídký porost. Rozhodně to není po sklizené kukuřici.
Nicméně pokud bude celý týden teplo jako doposud, může být hlína vysušená, tudíž trochu tvrdší.
Těm, co nelétají daleko, bude k dispozici travnatý povrch.
Pak tedy doplňuji.
Nedokázal jsem identifikovat, co to je. Je to rozhodně nasazené (jsou tam vidět trasy po traktoru), tipoval bych něco jako zelené hnojení, které se pak zaorá před zimou. Nízký (cca 10-15 cm), místy řídký porost. Rozhodně to není po sklizené kukuřici.
Nicméně pokud bude celý týden teplo jako doposud, může být hlína vysušená, tudíž trochu tvrdší.
Těm, co nelétají daleko, bude k dispozici travnatý povrch.
0
Ta Dušane, ještě ti to dám písemně
Díky za akci, bylo to naprosto pohodové!
Mít na všech patnácti ročnících prakticky vždy alespoň použitelné, skoro vždy však výborné počasí, to nechápu - to být ve středověku, tak by tě za tu schopnost to zajistit určitě upálili
Když jsem ráno vyjížděl a mezi domy foukalo, nevěřil jsem že na Trnávce nebude.
A ta vyšší tráva - to beru jako nejlepší věc
Když se nepovede start nebo to moc neletí, padne to ještě na ni. A když ano, tak už tolik nevadí, že to pak poměrně slušně přistane na oranici
Myslím, že pár modelů takto nepřišlo o křídlo
Za mě - bylo by fajn nechat tu "nudli vyšší trávy" i v dalších ročnících, "ercéčkářům" by takto mimo hlavní plochu nemusela vadit ("záchytná zóna") a ušetří se trošku za sekání, někdy. Znám to, naše letiště má prý délku bezmála 200m a sekáme ho každý čtvrtek.
Takže díky, asi i za ostatní

Díky za akci, bylo to naprosto pohodové!
Mít na všech patnácti ročnících prakticky vždy alespoň použitelné, skoro vždy však výborné počasí, to nechápu - to být ve středověku, tak by tě za tu schopnost to zajistit určitě upálili

Když jsem ráno vyjížděl a mezi domy foukalo, nevěřil jsem že na Trnávce nebude.
A ta vyšší tráva - to beru jako nejlepší věc

Za mě - bylo by fajn nechat tu "nudli vyšší trávy" i v dalších ročnících, "ercéčkářům" by takto mimo hlavní plochu nemusela vadit ("záchytná zóna") a ušetří se trošku za sekání, někdy. Znám to, naše letiště má prý délku bezmála 200m a sekáme ho každý čtvrtek.
Takže díky, asi i za ostatní

0
Prvýkrát som sa zúčastnil súťaže M-min, takže nemôžem porovnávať, ale v Trnávke to bola jedna veľká pohoda, vďaka patrí organizátorovi Dušanovi aj všetkým účastníkom
A navyše sa mi podarilo s Čmelákom pár pekných letov, aj keď tie naj až po súťaži
Dušan Miklovič

A navyše sa mi podarilo s Čmelákom pár pekných letov, aj keď tie naj až po súťaži

Dušan Miklovič
0
Dušane M., ptal jsi se, jestli je nějaké video Čmeldy
Tak hledej
https://youtu.be/Kny2wctKB70
Vloženo vše, za neostré fotky a hlasitý doprovod se omlouvám, poprvé v novém programu, učím se

Tak hledej

https://youtu.be/Kny2wctKB70
Vloženo vše, za neostré fotky a hlasitý doprovod se omlouvám, poprvé v novém programu, učím se

Obrovská vďaka patrí Petrovi za perfektné zdokumentovanie celej akcie aj s použitím najmodernejšej techniky
Osobne ďakujem za super fotky a videá Buckera aj Čmeláka

Osobne ďakujem za super fotky a videá Buckera aj Čmeláka

0