Jejda Dušane, to jsi nemusel, dělat statistiku jen kvůli mému příspěvku. Máš pravdu vycházet jen z fotek je zavádějící.
Vůbec nic nemám proti stávajícím soutěžím a souhlasím s názorem, že stávajících pořadatelů je třeba si vážit a za sebe k tomu dodávám: všemožně jim pomáhat. Vzhledem k našemu počtu to podle mne nemohou být jenom aktivní minimaketáři, ale i sympatizanti, jinak to z podstaty vlastně moc soutěže nejsou (i když snaha je veliká) a je to víc ten happening, kterému se tady tolik lidí brání. Vůbec nic proti. Je to super, že se to ještě daří.
Ale taky si myslím, že je potřeba hledět do budoucna, pokud má být minimaketařina zajímavá pro víc lidí a nemají to být jen oblastní setkání minimaketářských stařečků. A podle mne jediná cesta je udělat z toho svátek, OSLAVU, jednu velkou akci, která bude zajímavá pro víc lidí a z více úhlů. Akci, která nás rozdrobené skupinky minimaketářů do různých kmenů (dvacetinkářů, oříškářů, F4Déčkařů, COčkářů, Openscalistů, Airbrushařů, barvičů Duhou, Kashmirářů a Plyspanistů, Balakrylystů a Nitrolakistů, eletrikářů a gumičkářů, stavitelů a létačů, soutěžáků i happeningářů a v neposlední řadě i Brňáků, Moraváků, Slezanů a Pražáků) sjednotí do jednoho sněmu = čili, bude nás hodně (třeba), ale asi to není možné...
Je to jen můj názor a vzhledem k tomu, že je ojedinělý

, je s velkou pravděpodobností odtržený od reality (to ostatně i celá minimaketařina

), takže nic, čím by bylo třeba se vzrušovat.
Dušane, ještě jednou se omlouvám za kontaminaci Tvého vlákna a gratuluji k pěkné soutěži. Ať to vydrží co nejdéle! M.