Příspěvek
od vladouch » 29 kvě 2019 22:36
Vážení přátelé,
tak máme za sebou další ročník musí tedy následovat kritika a sebekritika. Tuto část bych chtěl zhodnotit na základě vyplněných anket. Pojďme pěkně postupně:
1: Co se mi na Open Scale 2019 líbilo:
Vesmes je chválena atmosféra soutěže, tráva, přístup organizátora, stíňáci, Schneider cup a počasí.
Dovolím si i své komentáře: Jsem rád, že je chválena atmosféra soutěže, je mojím cílem dělat soutěž pro Vás, abychom si užili pěkný víkend.
2: Co bych změnil/vylepšil do dalšího ročníku:
Přilákání většího počtu soutěžících a mládeže, zrušení kol, zrušení dvoudenní soutěže, zbytečné čekání na vzlety a přistání letadel aeroklubu, zlepšit spolupráci s aeroklubem.
Kamil: Pro mládež již nevím co udělat, mám pro ně kategorii, kde pouze létají, byla možnost stíňáků a sešlo se jich kolik se jich sešlo. Před zahajení soutěže jsem se závodníků ptal zda létat na kola převažoval názor zrušit, proto nejšpíše určím hranici 10 a méně soutěžících létaní bez kol více než 10 létaní na kola (bude platit pro rok 2020). Zatím jsem ochoten držet model dvoudenní akce.
K dohodě s aeroklubem bych rád řekl pár slov: Když jsem v lednu bukoval termín soutěže byl jsem upozorněn na skutečnost, že si AK vyhrazuje právo ukončení akce, pokud bude narušena bezpečnost. Musíme si uvědomit, že človek na věži odpovídá za bezpečnost provozu tedy lidí. Byli jsme pozvání do obýváku na návštěvu a pokud nebude dodržovat pravidla nebude již zváni vůbec. Možná se Vám zdálo, že to hrotím, ale telefonáty z věží nejsou příjemné věc a dá dost práce se domluvit, že se polepšíme. Proto si sáhněte do svědomí jestli je takový problém vydržet 10 či 30 min než letadla odletí či přistanou a nemyslet jen na sebe, že chci hned letět. Příští rok již nemusí letět nikdo.
Pro příští rok bude vysílačka na ploše, abych měl lepší přehled o situaci a mohli jsme to lépe koordinovat.
3: Došlo k zlepšení kvality soutěže oproti minulému ročníku (pokud jsem se zúčastnil)
Většinová odpověď: ano
4: Projevili se názory z ankety z minulému ročníku v letošním
Většinou bez odpovědi, některé ankety říkají ano
5: Byla dostatečná propagace tohoto ročníku Open Scale
Na lokální úrovni ano, v zahraničí propagace nulová
Kamil: Upřímně řeknu, že jsem se zahnaniční účasti zalekl, chtěl jsem ještě jeden roční organizačně ladit, pro příští rok, chci zapracovat na sponzorech, propagaci doma i v zahraničí (díky Tondovi mám kontakty), pokud i toto nepomůže k přilákání soutěžících, bude důvod k zamyšlení.
6: Líbila se mi kategorie stínových polomakety poháněných kondenzátorem
Zde je 100% spokojenost
7: Možné vylepšení této kategorie z vašeho pohledu:
Zajistit modely pro nepřipravené závodníky, motivace zavodníků, zákaz regulátorů v modelu, více kvalifikačních stratů, rozmerové omezení na 13“
Kamil: OS ukázal co musíme s Jurou probrat a poladi a pro pohár Jiřího Merty, ale za mě nechci žádnou statiku, jsem přesvědčen, že vhodných předloh je mrak, tak proč prolomit limit rozpětí, neničme si katagorii hned v jejím počátku.
8: Workshop co byste chtěli vidět:
Jak se dělá vrtule, povrchová úprava vrtule, potahování polystyrenu, tisk na potahový papír, aerodynamika , povrchová úprava polystyrenu
Kamil: Zdá se, že workshop měl veliký úspěch, proto se pokusím každý rok nějaký domluvit .
Nevím kam zařadit, ale názor:
Změnu pravidel prosazenou tzv. demokratickou většinou na minimaketách, ale hlavní aktéři diskuze zde již po nekolikáté chybí. Výsledkem je, že počty soutěžících jsou nyní poloviční.
Všem děkuji za vyplnění ankety, připomínky zapracuji do dalšího roku (polepším se). Nyní můžeme začít diskutovat o budoucnosti. Kolem prosince opět začnu s přípravou ročníku 2020.
Děkuji všem
Kamil
2