Na letošní Trnávce mně zaskočil Luboš dotazem, kolik platí vklad důchodce.
Dal jsem mu slevu, jako by byl nevýdělečný, ale trochu mi to vrtá v hlavě.
Kdysi to bylo jasně dáno, žák platil tolik, junior tolik a senior tolik.
Definice výdělečně činný a výdělečně nečinný je teď, alespoň pro mně, poněkud nejasná.
Co si o tom myslíte ostatní.
Do kategorie nevýdělečných totiž patřili i vojáci, ale teď máme profesionální armádu. Důchodce sice nepracuje, ale nějaké peníze od státu dostává (narozdíl od výše zmiňovaných žáků).
Dušan
Jak je to s vklady
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
- Reakce: 14
-
Re: Jak je to s vklady
Příště si budu muset dobře přečíst, co jsem sám napsal .
V propozicích píšu rozdělení postaru, tedy žáci, junioři a studenti, senioři.
Jsem to ale moula
V propozicích píšu rozdělení postaru, tedy žáci, junioři a studenti, senioři.
Jsem to ale moula
0
No mě přijde, že ta symbolická částka, co se platila - tuším, že 50kč, je natolik směšná, že to ani nestojí za řeč. Například na Openscale se tuším platil vklad 100,- Kč za kategorii, to už je znát, zj. při počtu lidí, co na Openscale jezdí. M.
0
-
- Reakce: 38
Já bych vklady vůbec nerozlišoval - prostě startovné a hotovo. Když srovnáme vklady na naše soutěže s tím co se běžně platí jako startovné v soutěžích jiných zájmových disciplín, a tím mám teď na mysli kategorie žákovské a juniorské, tak to máme za pakatel. Druhá věc je, že tomu mnohdy odpovídá organizace, zabezpečení apod., řešené formou uvolivších se dobrovolníků či v horším případě sháněním bodovačů a časoměřičů z těch co jsou poblíž na začátku či v průběhu soutěže. Takže je to tak nějak šul nul.
0
-
Asi bych se tím nezabýval, ale i když máme hlavního sponzora, tak ten dodává ceny. Diplomy je ale třeba zaplatit pěnezi z vkladů. Další režii jaksi nepočítám (třeba cesta pro ty ceny do Příbora a zpět, dvakrát - je třeba vrátit baner a aspoň formou fotek poděkovat sponzorovi za přízeň.)
A bohužel nejsem zase tak bohatý, abych si soutěž zasponzoroval sám .
Pravda cena za cestovné na soutěž taky něco stojí, ale to už je na zvážení soutěžících. Pořadatel, když už se jednou zavázal něco pořádat, tak se s tím nějak nusí vypořádat.
Příště to tedy sjednotím, ať v tom nemám sám guláš .
D
A bohužel nejsem zase tak bohatý, abych si soutěž zasponzoroval sám .
Pravda cena za cestovné na soutěž taky něco stojí, ale to už je na zvážení soutěžících. Pořadatel, když už se jednou zavázal něco pořádat, tak se s tím nějak nusí vypořádat.
Příště to tedy sjednotím, ať v tom nemám sám guláš .
D
0
Myslím, že by sis klidně měl říct o stovku. Zejména když na to pak doplácíš....
No a co se týká důchodců - asi z principu ano, třeba místo stovky sedmdesát-osmdesát, ale jinak.....
Taky jsem si říkal, že při nákladech na cestu řešit třeba dvacku jako slevu...jedině principu.
No a co se týká důchodců - asi z principu ano, třeba místo stovky sedmdesát-osmdesát, ale jinak.....
Taky jsem si říkal, že při nákladech na cestu řešit třeba dvacku jako slevu...jedině principu.
0
-
- Reakce: 31
Byl jsem 20 let hlavním organizátorem OPENSCALE, vždy jsem se snažil držet vklady co možná dole. Takže i když se jednalo o mezinárodní soutěž, tak to byla stovka u výdělečně činných, nevýdělečně činní 50 Kč a žáci zdarma, původně za libovolný počet kategorií, vždy jsem tam chtěl mít co možná nejvíce lidí, hlavně pak mládeže. Poslední rok to již bylo 100 Kč za kategorii a žáci platili 50 Kč (došel jsem k názoru, že když hoši mají něco zadarmo, tak je to pro ně bezcenné). Každý žák který odlétal soutěž dostal stavebnici, když létal ve dvou kategoriích dostal stavebnice dvě, první tři v každé kategori jak senioři, tak žáci dostali poháry a věcné ceny, poháry byly letos také pro vítěze BV-min a FLY OFF Schneiderova poháru - jen poháry stály celkem za 4000 Kč, zpracování výsledků a tisk výsledkových listin stál 2000 Kč. Financovat takovou soutěž bez sponzorů jen z vkladů je nemožné. Někteří sponzoři se dříve nabízeli sami, dnes musíte chodit žebrat....
Pravdou je, že venku pořádané soutěže nemusí platit pronájem hal a vklad může být s náklady na cestovné nepodstatný. Jiná je situace u halových soutěží a tak účast na soutěži M-oř na Kladně mne přišla na 800 Kč, což již pro důchodce není částka zanedbatelná, naopak již citelná natolik, že se této kategorie asi budu muset vzdát.
Pravdou je, že venku pořádané soutěže nemusí platit pronájem hal a vklad může být s náklady na cestovné nepodstatný. Jiná je situace u halových soutěží a tak účast na soutěži M-oř na Kladně mne přišla na 800 Kč, což již pro důchodce není částka zanedbatelná, naopak již citelná natolik, že se této kategorie asi budu muset vzdát.
0