No a je čas na závěrečný report. Jako dvacetinka měl Corsair hmotnost draku, jak zmíněno výše, 65g, 38g vážila hlavice s vrtulí a dovážením a 15g guma - suma sumárum 118g. Víc než moc na jednomotorovou dvacetinku, takže došlo na to co jsem psal hned v úvodu - zradiovatění. Jistě by bylo možné jej konvertovat na volnou elektriku nebo céóčko, ale nějak jsem se už dřív rozhodl pro RC-min.
Výbava je následující: 2x serva 3g na směrovku a výškovku, 1x servo 5g (jakýsi pradávný klon Graupnerova C141 v úpravě pro nižší odběr ve špičkách) na křidélka, regulátor MGM 7A, přijímač JETI indoor 2,4GHz, motor MPJet malý červený, vrtule APC 7x6SF. V tomto stavu má drak 147g, k tomu dvoučlánek 750mAh a celková letová váha je bezmála 200g.
Přestavba nebyla zase až tak hrozná, i když každá taková přeměna volňáska na radiák má svá úskalí, hlavně co se rozvržení umístění jednotlivých komponent týká aby vyšlo správně těžiště. A hlavně je to docela nimravá práce ty komponenty dobře uchytit v omezeném prostoru s ne zrovna ideálním přístupem. Naštěstí bovdeny pro náhon křidélek jsem do křídla vložil už na začátku stavby, jinak by to bylo skoro neřešitelné. Obvyklým problémem bývá volba otvírací části, aby byla dostatečně velká pro instalaci radiovybavení a pak následně pro co nejlepší přístup k akumulátoru při jeho výměně na letišti, přitom aby vzniklé škvíry co nejméně hyzdily. Tady to bylo ulehčené tím, že spáry před kabinou měl Corsair přelepené bílou páskou, takže tu jsem nasimuloval pásky z tenké destičky umělé hmoty a vůbec není poznat kde je odnímací dekl.
Model jsem zalétal koncem srpna na Memoriálu Jiřího Merty a vlastně o žádné zalétávání nešlo - hodil jsem jej a on letěl, malinkaté trimování a hotovo. Letové vlastnosti velice příjemné, rozsah rychlostí překvapivý a výkonu habaděj. Akumulátor mohl být klidně 500mAh, vylétat ten stávající je tak na čtvrt hodiny poletování.

- Na první pohled se RC verze od dvacetinkové ani moc neliší

- Umístění serv výškovky a směrovky, otvor pro přístup ke komponentám je veliký, jeho součástí je i kabina

- Servo křidélek je hodně vepředu, instalace byla tak trochu jako ježek v kleci