Rakovnické minimakety 2024
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
- Reakce: 7
Rakovnické minimakety 2024
Příští setkání u nás bude jako obvykle první víkend v červnu -1.6.2024. Na letošním setkání si kolegové vybrali pro příští rok Meteor, opět od IGRY. Je možnost získat přířezy a kabinu za mírnou cenu od Járy Hoblíka u nás. Avizuje je na svých stránkách "jardah..." Bude-li zájem, mohl bych je vzít na příští setkání minimaketářů v Praze, když nebude v pondělí a úterý.
- Přílohy
-
- Plakát A4 21x29.7 cm (2)2024opr.pdf
- (3.86 MiB) Staženo 186 x
0
Re: Rakovnické minimakety 2024
Díky za info, Dádo, a těšíme se!
Apropos - kabina na Meteora: na posledním setkání v Rakovníku to vypadalo, že "pokušitelů" o lisování kabinky bude víc. Ostatní to vzdali, a "monopol" má JardaH? Jen ať vím, rád mu napíšu a objednám - bez kabiny do toho modelu nejdu !
A naočkoval jsem další - dokonce jeden z mých dospělejších kolegů vytáhl svého několik desetiletí rozestavěného Meteora k dokončení (a též nemá kabinu, někam se zatoulala)... Bayeux
Apropos - kabina na Meteora: na posledním setkání v Rakovníku to vypadalo, že "pokušitelů" o lisování kabinky bude víc. Ostatní to vzdali, a "monopol" má JardaH? Jen ať vím, rád mu napíšu a objednám - bez kabiny do toho modelu nejdu !
A naočkoval jsem další - dokonce jeden z mých dospělejších kolegů vytáhl svého několik desetiletí rozestavěného Meteora k dokončení (a též nemá kabinu, někam se zatoulala)... Bayeux
0
-
- Reakce: 12
Zdravím , musím se usmát, jak si život dělá srandu. Zrovna v září jsme do kroužku dostali dědictví. A zrovna originál nerozbalená stavebnice Meteora . Rok výroby 1975 se vším všudy s kabinou, kolečky a vrtulí .PS - není to 150 igra . Dokonce i lepidlo na potah v prášku. Naskenovali jsme s kolegou plán i potištěnou balsu . Kdyby měl někdo zájem skeny zašlu. Jirka
Skvělé, Bobeši starší kousek než já. Mno, vše je prostě tak, jak má být !
O scany bych měl zájem - díly (byť tam není z plánu žádná neznámá) + návod. Obtisky mi ten dospělejší kolega oměřil, ale když budou též ve scanu... Plán je případně i volně na Outerzone (všichni známe).
Já už oslovil JarduH a sčítám, kolik čeho mám pro kolegy kolem mě objednat (hlavně kabinky). Nebo už se i někomu dalšímu povedly vylisovat?
Tak se budeme těšit v hojném počtu, na kolegy i Meteory ! MV
O scany bych měl zájem - díly (byť tam není z plánu žádná neznámá) + návod. Obtisky mi ten dospělejší kolega oměřil, ale když budou též ve scanu... Plán je případně i volně na Outerzone (všichni známe).
Já už oslovil JarduH a sčítám, kolik čeho mám pro kolegy kolem mě objednat (hlavně kabinky). Nebo už se i někomu dalšímu povedly vylisovat?
Tak se budeme těšit v hojném počtu, na kolegy i Meteory ! MV
0
Tak já osobně mám hotovo..Je to z té stavebnice Jardy Hoblíka .Váha konečná po nějakých úpravách je 46 g tak snad to bude létat .Jinak se to staví super ,krásně to sedí fakt jo!!!!!!! Hodně dobrá práce od Jardy
Díky za pochvalu, jeden prototypově postavený Meteor je u mě, druhý v letuschopném stavu je teď u Křépy, Dáda bude stavět poslední prototypový kus prý příští týden. Pár "stavebnic" je připravených, dalších několik rozpracovaných. Kdyby nárazový zájem překročil na chvíli moji kapacitu, požádám o posečkání.
Popis stavby, fotogalerie ze stavby (fotonávod) a nabídka s ceníkem jsou na
https://jardah.estranky.cz/clanky/dilna ... -igra.html
A protože jsem zachytil i dotaz na balzu, ze které díly frézuji - všechna balsa je v gramáži pod 110 g/dm3.
Popis stavby, fotogalerie ze stavby (fotonávod) a nabídka s ceníkem jsou na
https://jardah.estranky.cz/clanky/dilna ... -igra.html
A protože jsem zachytil i dotaz na balzu, ze které díly frézuji - všechna balsa je v gramáži pod 110 g/dm3.
0
-
Pár fotek z Rakovníka.
Původně děsivá předpověď.
Nicméně i přesto jsme si parádně zalétali!
Původně děsivá předpověď.
Nicméně i přesto jsme si parádně zalétali!
0
-
Nejdřív bych chtěl poděkovat všem, co k nám přijeli i přes nepříznivou předpověď počasí. Objevilo se i pár nových tváří (tedy u nás, jinak již modelaří už dlouho). Sešlo se nás deset, dokonce bylo několik "oken" bez deště, kdy jsme mohli létat, čehož všichni využili. Některé starty Michala Křepelky Byla radost sledovat i několik minut. Zaslouženou pozornost budily i RC verze, zvláště RC Marabu, který proti větru dokázal ve vzduchu i stát na místě Modelů bylo vystaveno přes třicet, od klasických gumásků přes RC verze až k vystřelovacím modelům. Bohužel nepřijeli dva známí fotografové, takže atmosféru vystihl na fotkách Jirka Pavlíček. Nejvytíženějším modelářem byl Filip Bílek, který díky hlinkám mohl chodit do neposekané trávy. Meteory díky menší účasti představili čtyři modeláři. Podle úsudku členů našeho klubu byli tři oceněni. Atmosféra byla vynikající, při odjezdu jsem neviděl jediný rozladěný obličej. Všichni zúčastnění přislíbili účast i příště. Jako společný byl vybrán - jak jinak - model z produkce IGRA Plameňák, zmenšený na 50 centimetrů. Jako ukázku jej v růžové barvě představil Michal Křepelka.
0