Rakovnické minimakety 2024
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
- Reakce: 38
Re: Rakovnické minimakety 2024
Plameňák (exportní název Pelican) je někdy z roku 1963 (asi tak).
Zmínka v Modeláři.
Je to gumák s velkou vrtulí s volnoběhem.
Na fotkách z Rakovníka je to Michalův černorůžový
Zmínka v Modeláři.
Je to gumák s velkou vrtulí s volnoběhem.
Na fotkách z Rakovníka je to Michalův černorůžový
0
Zrovna nedávno jsem ho stavěl, v původní velikosti a s původní vrtulí.....tu je třeba ovšem úplně přetvarovat....
0
Mám asi ještě originál, žlutou s červeným kuželem. Ale jako nová už není.
Zůstane asi z nostalgie v muzeu
Hledal jsem ten článek v Modeláři, ale v elektronické to nemám a fyzicky....není kdy.
Zůstane asi z nostalgie v muzeu
Hledal jsem ten článek v Modeláři, ale v elektronické to nemám a fyzicky....není kdy.
0
-
Takže plánek jsem si dovolil dát sem, teda pokud je to ten správný:
PLAMEŇÁK
PLAMEŇÁK
0
-
- Reakce: 7
-
No a Mirek Kuba poskytl ještě další informace k Plameňákovi, a to až z hloubi roku 1964
Článek Modelář_1
Článek Modelář_2
Výkres Igra Pelican
Článek Modelář_1
Článek Modelář_2
Výkres Igra Pelican
0
-
- Reakce: 14
Sice jsem v té době ještě "tahal kačera", ale pamatuji trochu později dobu, kdy bratránek Mirek (o deset let starší a můj vzor) dostal echo, že v Mladém techniku v Ostravě dostanou balsu. Sedli jsme na jeho motorku a vyrazili do Ostravy. Před prodejnou už byla fronta a prosakovala informace, že každý si může koupit jen 5 prkýnek. A to jen balsu tl. 2mm, jiná nebyla. Mirek nelenil a oslovil dva kolemjdoucí, zda by se na chvíli nezařadili do fronty taky a nekoupili pro nás další sadu 5 ks. Nakonec jsme do Fryčovic odjížděli s pokladem - vezli jsme neuvěřitelných 25 prkýnek balsy 2mm .
0
To je to co jsem měl na mysli, jen jsem přesně nevěděl, v kterém čísle to bylo. Proto jsem tipoval rok 1963Pavel Stráník píše: ↑17 čer 2024 08:01No a Mirek Kuba poskytl ještě další informace k Plameňákovi, a to až z hloubi roku 1964
Článek Modelář_1
Článek Modelář_2
Výkres Igra Pelican
Když jsem na to kdysi narazil, zaujalo mě, co se kdysi dělalo a v mém dětství jsem to už nikde neviděl. I když jsme nakonec ve třinácti s kámošem Seagull stavěli.
A líbil se mi i katamaran. Podobný pak byl v ABC.
Já jsem začínal "až" Picolem To se objevilo pod stromečkem a byl jsem lapen
0
Plameňáka jsem stavěl jako jeden z prvních modelů když jsem byl žákem 8 třídy základní školy. Když jsem si při lyžování zlomil nohu a byl jsem po měsíčním pobytu v nemocnici propuštěn z nohou v sádře propuštěn domů, nechodil 2 měsíce do školy tak jsem začal modelařit a už mi to zůstalo dodnes. Za měsíc mi bude 70 a díky Plameňáku jsem se stal leteckým modelářem a byl jsem lapen jak píše Steve. Tenkrát mi ale s tím vrtulovým kompletem co byl ve stavebnici vůbec nelítal.
0
-
- Reakce: 31
V Rakovníku jsem dosud nebyl, hlavně proto, že jsem nyní již nějaký rok bez auta. Ale rád sleduji reportáže, co se tam děje.Vidím, že zájem se posouvá do polohy RETRO stavebnice modelů s gumovým pohonem, od šedesátých let, hlavně produkce IGRA. Nejsou to sice minimakety, ale může to být dobrá zábava. Některé typy jsou povedené, jiné nic moc, ale to je věc vkusu, co si kdo vybere.
0