Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Felda píše: já nemám důvod se zlým modelům mstít, ale prostě když už mají dost, tak se s nimi se vší pietou rozloučím a přeměním je na tepelnou a světelnou energii. Je to po všech stránkách očistný proces nejen pro mou duši (netrápím se tím že mě čeká oprava - pro mě velmi neoblíbená činnost) ale i pro skříň kde modely skladuji a která jimi přetéká.
Důležité je to podle mě z toho důvodu, že bychom asi neradi aby tato (ostatně jako řada dalších) kategorie upadla do podobného stavu jako některé jiné, ryze výkonnostní, kde na umístění na čelních pozicích je bezpodmínečně nutné si pořídit ten jeden jediný, v danou chvíli nejlepší, Hi-Tech sériově vyráběný model (např v Rusku či na Ukrajině, ale samozřejmě i jinde) za celkem likvidační peníz. To by pak, podle mě, byl jistojistě důvod proč by se do takové kategorie nikdo moc nehrnul. Nehledě na to, že by asi bylo poněkud stereotypní kdyby se na příštím ročníku v Trnávce objevilo šest či více naprosto stejných Spitfirů od Alfy (jako typu který se letos bezkonkurenčně nejlépe vypořádal s nástrahami větrného počasí)Jan Kubica píše:A vůbec, proč je důležité, aby si pilot model postavil sám? Na tomto fóru asi kacířská otázka, ale jako samozvaný zástupce širší veřejnosti si ji snad mohu dovolit položit - zdá se mi být podstatou této diskuse.