Dlouho jsem nikde nebyl s modýlky a počasí mě donutilo k myšlence zahájit novou sérii, se kterou bych se mohl těšit doma, bez ohledu na hydrometeo, windguru, yr a vůbec...
Má kuchyně je malá - i modýlky musí být malé a lehké, aby se vytočily. Zkušenosti již mám, lehké modely se dají v místnosti usadit - důležitá je stabilita modelu, musí držet přesný kruh.
Tato série pro časopis RCM, jak vypovídá její název, bere vzory u anglických meziválečných dvouplošníků zvaných Silver Wings.
Modely budou mít tyto vlastnosti:
Měřítko: zhruba 1:50
Kategorie: polovina no-calu, pracovně to nazývám "half-profile"
Rozpětí: polovina nocalu, tedy 8" = 203 mm
Váha: letová < 2,5 g
Motor: jednotný pohon - stejnosměrný motůrek z rotorů vrtulníčků čínských hraček (D=4mm, m=0,6-0,8 g); Li-Pol 10-20 mAh; alternativně guma; Co2 G2,6 s malou nádrží; kondenzátor místo baterie...
Konstrukce: celobalsová, z lišt 0,8 x 0,8 mm, potah potištěný Starspan 10 g/m2 nebo Kashmir 11 g/m2
Let. výkony: požaduje se, aby model udělal pár hezkých kruhů v kuchyni či obýváku
Stříbrňáci v kuchyni
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Gloster Gamecock
Prvním ze stříbrňáků je Gloster Gamecock.
Váží v letu 2,3 g.
Štefan mě s laskavostí jemu vlastní obdaroval pár proměřenými motůrky značky Pager i s vrtulí, tak jsem nemusel kuchat vrtulníčky - pár jich má doma snad každý.
(Zkušenosti s levným nákupem mikropohonu DC motůrků a kondenzátorů má Vláďa Alfery, velmi úspěšně jich pár odzkoušel - možná sem doplní: možnosti, kde koupit, co koupit a kolik to váží - díky předem, Vláďo!)
Model má dosti krátký trup a já podcenil u prototypu výchylky nastavení; pro let v kuchyni jej bylo nutné přesvědčit doplňujícími klapkami ze samolepky na výškovku a křidélko.
Váží v letu 2,3 g.
Štefan mě s laskavostí jemu vlastní obdaroval pár proměřenými motůrky značky Pager i s vrtulí, tak jsem nemusel kuchat vrtulníčky - pár jich má doma snad každý.
(Zkušenosti s levným nákupem mikropohonu DC motůrků a kondenzátorů má Vláďa Alfery, velmi úspěšně jich pár odzkoušel - možná sem doplní: možnosti, kde koupit, co koupit a kolik to váží - díky předem, Vláďo!)
Model má dosti krátký trup a já podcenil u prototypu výchylky nastavení; pro let v kuchyni jej bylo nutné přesvědčit doplňujícími klapkami ze samolepky na výškovku a křidélko.
- Přílohy
-
- _DSC1764_800upr.jpg (129.64 KiB) Zobrazeno 2669 x
0