RWD 17w jako M-oř
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
- Reakce: 32
RWD 17w jako M-oř
Mení žádným tajemstvím, že mám rád minimakety hydroplánů. Naprosté letové fiasko H.B. W20 a nádherné počasi státního svátku 28.10. mne vyprovokovalo vybalit 5 let založenou krabici s oříškem RWD-17w. V modelu byl 5 let starý svazek, mazání zaschlo, ale nezdálo se, že by byl ztěřelý, rozhodl jsem se jít létat dokud je ještě světlo, vzduch byl zcela klidný teplpta asi 15C. První natočení na 400 a hezký let v levé zatáčce výška 1,5m, přistání s velkým zbytkem, na druhý let točím 800 a model nastoupal asi 5m výšky ale nezatáčí, přistál na větvi stromu a padá na chodník, což má za následek nalomení 2 vzpěr podvozku. Riskuji to a natáčím 1020 otáček, namačkávám SOP do zatáčky a připravuji foťák. Krásný start, model v otevřené zatáčce nastoupal asi 7m výšky, fotím i když je daleko, až u baráků na východní straně plácku, pak míjí vysoký ořech a zdá se, že se vytočí ke středu plácku, bohužel zůstal viset ma větvi borovice ve výšce asi 5m. Je třeba ulomit vhodný klacek, tím se dostat mezi vzpěry podvozku a model opatrně sundat, neobešlo se to bez nalomení další vzpěry. Jde se domů, vyndávám svazek a zjišťuji, že je stržený v uzlu (zřejmě za 5 let zapůsobilo naslinění), doma po zkrácení o 1cm je dobrý. Oprava vzpěr zabrala necelou hodinu. Doufám, že tento plovákovesc si také zalétám v lednu v hale ZŠ Střelice.
0
-
Re: RWD 17w jako M-oř
Včera byl další krásný den, dopoledne na Vrchovině plno hub, polovinu jsem rozdal sousedům. Odpoledne beru RDW-17w s novým svazkem a jdu s foťákem na můj plácek, točím 500 a model letí rovně, nastoupal 6m výšky, přeskočil vysoký bezový keř na konci plácku a přistál na kraji střechy garáží, hledám vhodný 6m prut, odtrhám listy a opatrně sundávám model. Na druhý pokus točím 600 kroutím SOP do zatáčky a chystám foťák, zbytečně model jako káča létá jeden okruh za druhým ve výšce 1m, to mne naštvalo, točím 1000 , natahuji VOP a chystám foťák. Nádherný start, po půl zatáčce výška 15m a v té další 4 okrouhy, mačkám spoušť foťáku, mohly by to být prima záběry, ale nějak neslyším cvaknutí závěrky. Po 45s model přidtává hezky uprostřed plácku a já zvědavý,jak se fotky povedly se marně snažím otevřít foťák, na displeji upozornění porucha objektivu, zkuste otevžít znovu. Marných 10 pokusú, doufám, že je to jen vybitá baterka, nasazuji nabíječku. Nepomohlo, zkusím si stáhnout fotky na PC, ale foťák nelze připojit, Zkusím vytáhnout a znovu nasadit baterii, ale nemohu to otevřít.
Může mi někdo říci co se stalo mému foťáku Nikon COOLPIX S7000 s jak jej oživit?
Může mi někdo říci co se stalo mému foťáku Nikon COOLPIX S7000 s jak jej oživit?
0
-
Re: RWD 17w jako M-oř
Dnes je zde naprosté bezvětří, tak jsem byl opět si zalétat s oříškem RWD-17W na malém plácku mezi panelákym parčíkem a dálničním přivaděčem. Dříve jsem s ním poletoval na svazek určený do haly, některé lety byly pěkné, ale i malá průvan způsobil, že každý let byl jiný, model často přistával s polovinou obrátek nevytočených a let byl krátký, Dnes jsem tam dal smyčku 3,5 g/m o délce 400 a na přední závěs, takže těžiště vyšlo stejně jako u tenkých svazků na zadním. Na první let točím 400 výška 7m, let 20s a přistání kloouzavým letem, druhý let natočeno 550, výška přes 20m a čas 28s přistání uprostřed plácku. Naprosto perfektní a není třeba více riskovat. Nedovedu si představit v jaké hale bych mohl točit 1600 otáček, snad v Zetce, ale tam nás modeláře již asi nikdy nepustí. Takže oříšek pro hezké polétání na letišti.
- Přílohy
-
dokumentace RWD 17W.doc
- (383 KiB) Staženo 468 x
-
- file.jpg (130.11 KiB) Zobrazeno 23999 x
0