Retro dvacetinka Jak 3 od Luboše Koutného
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Retro dvacetinka Jak 3 od Luboše Koutného
Tak jsem udělal ocasní plochy z toho co jsem měl doma. Nějaké zrcadlo na té balze je ale jinou balzu nemám. Balzu si objednávám přes zásilkovnu a musím brát to co mě pošlou. Moc vám děkuji pane Koutný za naskenované stránky z vaší knížky mám doma vydání z r 1993 s názvem Dvacetinky. Nevím jestli ta hmotnost vybroušených ocasních ploch je velká nebo malá nebo dostačující. O kabinku bych měl zájem kdyby šla poslat přes zásilkovnu pokud máte tu možnost. Tu třílistou vrtuli si taky zkusím udělat. Děkuji také za popis obsahu vašich stavebnic. Jaká by byla přibližně lidová cena stavebnice pro důchodce z Vysočiny. Jinak nejsem z Prahy ale z Ledče nad Sázavou asi tak 30 km od Hav. Brodu
0
-
- Reakce: 31
Kdysi měli slušný výběr balzy ve Žďáře nad Sázavou.Udělal jsem fotku mého stavebního výkresu Jak-3 bude li zájem mohu poslat v PDF e mailem: koutny.lubomir@seznam.cz Tvůj retro Jak bude asi dost těžký, alespoň odhaduji podle dimenzí tvarových podélníků, doufám že ta větší kormidla z puvodního starého plánku zajistí stabilitu, aby byla i nějaká ta radost z létání.Bude li zájem o stavebnici, pak je možná domluva mailem, s úshovnou nemám žádné zkušenosti, je mi 85 let a jak se říká : starého psa novým kouskům nenaučíš.
0
Tvarové podélníky jsou z balzy 1,5 mm obroušené ke konci na 0.8 mm. Trochu jsem to s tím možstvím podélníků přehnal. O plánek mám samozřejmě zájem pošlu vám e mail .Jěště mám dotaz kam až mám vylepit přední část trupu mezi podélníky balzou 1,5 mm?
0
-
Když máte podélníky tak na husto, pak js vylepování mezi nimi zbytešném Normálně volím dimenze 1,2x0,8 na vysoko. Doufám že s plánkem jste spokojen, po Jirkovi POspíšilovi jsem vám poslal kabinku a on to pošle přes úschovnu,
0
Asi vylepím balzou prostor mezi podélníky mezi první a druhou přepážkou tam hrozí promáčknutí a asi by se dost blbě opravovalo. Myslím si že tam nějaká ta váha navíc nebude vadit. U křídla máte na plánku žebra z 1 mm balzy mohu je udělat z balzy 0,8mm kromě středových žeber?
Moc vám děkuji za kabinku. Plánek na Jaka3 pdf my zatím nepřišel e mailem
Moc vám děkuji za kabinku. Plánek na Jaka3 pdf my zatím nepřišel e mailem
0
-
Pro německé minimaketáře jsem připravil několik stavebnic dvacetinek obsahujíci veškerý materiál s vysokou míru pozpracovanosti (vícekisté vrtule hlavice, truové přřepážky, žebra, podvozky,kabiny atd). Zájem je i u tuzenských kolegú. Takže stabilní a mimořádně létavý Arsenal VG-39 má již nového šťastného majitele. Ten si přál i stavebici dvacetikky Avia B-135, což jsenm mu musel rozmluvit, protože se jedná o nevhodný a hlavně nestabilí typ.
Naopak Arsenal VG-36 je vysoce stabilní a snad až přiliš létavý typ, který pžed pár roky hned na první soutěži ulétl. Dvacetinka Spitfire Mk VIII HV
dělala radost pilotům akrobatcké reprezentace v Moraské Třebové. Bellanca Skyrockeet II je asi nejlétavěší dvacetinka, kterou znám. O Jak-3 jsem se již na tomto vlákně vyjádřil.
Naopak Arsenal VG-36 je vysoce stabilní a snad až přiliš létavý typ, který pžed pár roky hned na první soutěži ulétl. Dvacetinka Spitfire Mk VIII HV
dělala radost pilotům akrobatcké reprezentace v Moraské Třebové. Bellanca Skyrockeet II je asi nejlétavěší dvacetinka, kterou znám. O Jak-3 jsem se již na tomto vlákně vyjádřil.
0
-
Adam Jakeš má kamarády mezi reprezentanty v letecké akrobacii v Moravské Třebové a řek mi, že je tam zájem o modely P-30 a nějakou minimaketu, zda bych je postavil. Souhlasil jsem, za měsíc si pro modely přijel pan Hýka. Měl jse pro něj špičkový P-30 Shark a superstabilní Maruška, novou minimaketu jsem však nestil postavit a tak si odvezl výškový Spitfire Mk VIII HF. Za nějaký čas se nechal slyšet, že modely P-30 létaji krásně, vysoko a daleko, Ovšem největší zážitky pro celu partu jsou podvečerní lety se Spitfire. Tak trochu jsem litoval, že jse mu do něj nedal více svazků.
0