Věřím tomu. Určitě bych se rád takového setkání minimaketářů zúčastnil ale všechna místa kde se ta setkání konají jsou pro mne dost hodně vzdálená.
Když byl Pelhřimov nebo Havlíčkův Brod tak to pro mne bylo přijatelné. Ale Brno , Hluk nebo setkání co pořádá Dušan Garba to je s ohledem na můj věk i zdravotní stav nemožné. Aspoň se vždy těším na fotky neb videa a reportáže z těch setkání za které děkuji všem kdo je dají na veb minimaket
Retro dvacetinka Jak 3 od Luboše Koutného
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
- Reakce: 7
Re: Retro dvacetinka Jak 3 od Luboše Koutného
Do Rakovníka máte také daleko? 7.6. pořádáme dvacáté setkání minimaket.
0
Taky daleko asi 160 km a ještě přes Prahu. To bych asi nedal. Mám dotaz na Roberta Cooka .Pro barvení papíru na Jaka 3 chci vyzkoušet barvení anilínovými barvami. Jde mi o světle modrou na spodek. Barvíš papír na skle nebo jiné podložce nebo protahování v nádobě. A potřebuji obarvit papír světle šedou barvou na oříška I-16.
0
Postup farbenia anilinkami popisuje A. Alfery v --Minimakety cz--Jak na.. Máte chut na oríšky --članok v Modelar príloha 1989 str 4. Farbenie papiera na skle- treba najprv natrénovat na malých vzorkach papiera.V prípade bledomodrej to bude vhodna zmes bielej a modrej,pripadne biela +šeda
modra. Je vhodné spravit viac vzoriek-vysušit-prežehlit-nalakovat na nejakom rámiku a posudit výsledok. Palec hore za stavebnu aktivitu !
modra. Je vhodné spravit viac vzoriek-vysušit-prežehlit-nalakovat na nejakom rámiku a posudit výsledok. Palec hore za stavebnu aktivitu !
0
Tak jsem dnes obarvil papír na Jaka a I-16. Barvil jsem nešustivý japan 12 g co prodáva Hořejší. Světle modrou na spodek Jaka jsem zkusil stříkat hodně zředěnou modrou tuží .První menší kousky papíru dobrý ale pak jak už byl umatlaný podklad (celofán) tak už to nebylo dobré (mapy, podstříknutá tuž. Asi byla chyba že jsem stříkaný papír uchytil páskou jen v rozích. Na ostatní barvy světle šedá na I-16 a červená na hvězdy a problematické konce křídel Jaka jsem použil vykoušený a osvědčený způsob Jirky Tramfala a jsem spokojený. Další modely už budu asi jen stříkat pistolkou
0
Tak jsem dneska ještě zkusil obarvit papír na ruskou zelenou .Ta I-16 ve světle šedém zbarvení by byla pěkná stříkaná barvami ale barevným světle šedým papírem se mi to moc nelíbilo. Obarvený papír světle šedou použiju na Jaka 3 v kombinaci barev světle šedá a tmavošedé skrvny asi letka Normandie Němen nebo pod. U I-16 se ještě rozhodnu ale určitě použiju tu zelenou na horní a boční plochy.
0
-
- Reakce: 32
Ano I-16 má šanci dobře létat jako oříšek kde není pravidly omezený průměr vrtule, takže tu bych udělal o průměru 160 mm, pokud by byly problémy se stabilitou, tak zmenšil na 150. Jinak hezké stavba. Zajímavé barevné provedení je španělské republikánské...
0