Dvacetinka Heinkel He-100 D- 0
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 37
Re: Dvacetinka Heinkel He-100 D- 0
Již potažený ale chybí detaily: chladič, výfuky, anténa, pilot, správná kabina, lak, svazek, atd
0
-
Lubomir Koutny
Takže dnes konečně hotovo zatím 27g. zbývá jen natřít napínacím lakem, což odhaduji na 1g a svazek 7g,v kužeku vrtule je snad dost olova, takže se nebude muset dovažovat a letovíá by mohla býr 35g.
0
-
Lubomir Koutny
Tak hotovo, váhové předpoklady byly správné, těžiště se svazkem je v 28 %, Zbývá nátěr řídkým napínákem a zafixovat stoupání vrtule po zkoušce letu na 1/3 otáček v lepším počasí, předpověď slibuje oteplení
0
-
Lubomir Koutny
Nějak postráfám komentář od Sharka, Ještě váce mi chybí slušné počasí pro zálet,
0
-
Lubomir Koutny
Maiden flight: dnes v poledne bylo po dešti, oblačno, bezvětří 7C, beru dvacetinku He.100 D1 bez podvozku a hned u parkoviště zkouším klouzavý let hozením přímo na asi 8m vzdálený jehličnatý keř, následuje ideální přímý let. Pokračování na mém plácku kde je mokro a nízká tráva. Natáčím 400 , potah modelu je vlkem zkrabatělý, lehce kroutím SOP do leva a hážu model rovně v horizontu, ale model ve výšce 1m točí úzkou zatáčku, pár okruhů o průměru 8m, pak přistání a při něm zlomený list vrtule-. Jde se domů opravit ten list a dodělat malý lapač u kořene křídla, lepím 0.5 mm podložku vychylující osu vrtule doprava, ještě obrušuji hlavici, aby uvolněná při přistání vypadla.
0
-
Lubomir Koutny
Podle předpovědi mělo dnes být v Brně polojasno t=8C, ale bylo mlhavo, přestožě jsem dal další nátěř napínákem tak potah z japonského sttíbeného Sakaji byl znovu velice povolený. Osa nybí více vychýůená doprava, SOP rovně, točím 400, začíný průvan od východu, start pak velké stoupání přetaženi pád na velké rychůosti střemhlav, Vrtule vydržela, ale odtrhl se pilot i se
sedačkou, Dotáčím prstem postupně na 500, SOP dpleva VOP potlačit a nakonec
pěkné lety ve výšce 8m 3 okruhy o průměru 15m. Doma pracné sundání kabiny, hledání pilotovy ulomemé ruky. oprava, usazení sefačky s pilotem a přilepení kabiny.
sedačkou, Dotáčím prstem postupně na 500, SOP dpleva VOP potlačit a nakonec
pěkné lety ve výšce 8m 3 okruhy o průměru 15m. Doma pracné sundání kabiny, hledání pilotovy ulomemé ruky. oprava, usazení sefačky s pilotem a přilepení kabiny.
0
-
Lubomir Koutny
Přespověď na dnes byla dobrá polojasno bezvětří a tak jsem vzal svvou dvacetinku He-100 D2 na plácek, že zkusím udělat nějaké letové fotky, První let na 500 otáček nic moc, potah byl opět zkrabatělým ten Sakai , to byl omyl. Guma se zdála unavená a moc nepomohlo ani přitáčení prstem. Nově nabitý fotoaparát OLYMPUS udělal dva mizerné snímky - nepublikovatelné a hlavně jeho zavěšení na ruce, kterou hážu model poznamenalo kvalitu vypuštění, A tak se to stalo, ve snaze do posledního okamžiku fotit jsem nechal model narazit do tyčkové konstrukce branky a tak má model poničenou náběžku ve dvou místech, inu oprava na pár hodin, ale v prvních chvílích jsem uvažoval, že vše hodím do popelnice.
0
Komentář od Sharka tu není, neb se mu asi čtrnáct dní nezobrazovala AKTUÁLNÍ DISKUZE na minimaketách.cz.
Jako tedy moc se mi to éro nelíbí, ta stříbrná zdůrazní každou vrásku, a že jich tam je. Co to je za papír, kterým jsi potahoval?
Jako tedy moc se mi to éro nelíbí, ta stříbrná zdůrazní každou vrásku, a že jich tam je. Co to je za papír, kterým jsi potahoval?
0
-
Lubomir Koutny
Máš pravdu,nemám již kompresor, nemohu stříkat a tak jsem použil střbrný japonský papír Sakai , to byla chyba, je těžký, šúatně se s ním pracuje a nedá se pořádně vypnout, Váhově srovnatelné s He-100 D.0 ake Hotové kopyto,
0
-
Lubomir Koutny
Moje vnučka Maruška slibila, že se podívá po fotkácch He-100 D-0 s větěán rozpětím a těch s osovým kanonem
0