Moje nejlepší dvacetinka

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Odpovědět
Lubomir Koutny
Reakce: 38

Moje nejlepší dvacetinka

Příspěvek od Lubomir Koutny » 18 dub 2026 13:37

Nějak nedovedu najít své vlákno o mých nejúspěšnějších modelech, kde jsem jaksi zcela zapomněl dvacetinku Bf-109f. Tato při Openscale byla hodnocena jako nejpřesnější a také při soutěži přesných minimaket v belgickém Fllémale získala nejvyšší body za letovou část. Tehdy dle propozic po startu ze země postupně nastoupala do výšky asi 5m a po několika okruzích šla pomalu na přistání, to se povedlo přesně před bodovači, pak asi 10m dojezd, zatáčka o 180 stupňu a jízda před bodovače, tam zastavení. Následoval aplaus a nejvyšší body. Myslím, že pokud by to byla RC minimaketa, tak lepší show by sotva předvedla, Nyní je tato dvacetinka v museu minimaket Milana Luži v Žulové.
Přílohy
Bf-109F.jpg
0

Lubomir Koutny
Reakce: 38

Re: Moje nejlepší dvacetinka

Příspěvek od Lubomir Koutny » 23 dub 2026 09:36

Plním přání některých hochů, abych výkres této dvacetinky dal na toto vlákno alespoň na formátech A4. že většina má doma stejně tiskárnu tohoto formátu, Jinak samozřejmě je možné nechat výkres v copy centru oskenovat na plný formát a takto pak poslat e mailem, nebo již vytištěný předat na soutěži v Brně cena by byla asi 100 Kč. Podle tohoto výkresu stavěli dvacetinku mnozí modeláři hlavně v zahraničí, u nás Toník Křivka a ten si také chválil, že výkres je velmi přesný a vše parádně sedí, letové vlastnosti dvacetinky jsou opradu výborné, lepší je jen Bf-109 H1.
Přílohy
d.jpg
c.jpg
b.jpg
Bf-109 F  a.jpg
0

Vyvel
Reakce: 2

Příspěvek od Vyvel » 23 dub 2026 12:29

Plán v pdf je ke stažení na outerzone https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=3944
Dá se nastavit tisk dlaždice A4 takže to vytisknete i na obyčejné tiskárně 1:1
0

akademikrichard
Reakce: 0

Příspěvek od akademikrichard » 24 dub 2026 07:21

0

Odpovědět