Zdravím všechny,
chtěl bych osadit tohoto "staříka" dvěma EDF aby létal jako volňásek, při rozpětí 840mm váží 20g, je to celopolystyreňák. Má cenu se o oživení pokoušet? Nebude výbava moc těžká? Kam se obrátit při nákupu těchto piditurbínek....dík za podněty.
Me-262 1/15
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Me-262 1/15
- Přílohy
-
- Fotografie0741.jpg (59.96 KiB) Zobrazeno 5338 x
-
- Fotografie0739.jpg (75.08 KiB) Zobrazeno 5338 x
-
- Fotografie0738.jpg (84.01 KiB) Zobrazeno 5338 x
0
Re: Me-262 1/15
Ty brďo,jenom 20g.To je teda lehounký,vždyť je to velký letoun s rozpětím 840mm.To zase nebudou takové pididmychadla.Malá dmychadla jsem viděl na e-shopu u Hořejšího.Když se znova koukám na tu fotku,tak se mi ani nechce věřit,že to má v tomhle stavu jen 20g.Ale je to pěkné.Jako volný?hm,to teda nevím,nevím.Na to jsou tady povolanější.
0
...no chtěl bych tuhle tů-six-tů jako volňáska, má poměrně velký vzepětí a nádherně klouže, vycházím z toho, že jakýkoliv další zatížení jako serva a přijímač, by měly dramatický vliv na zatížení poměrně dost křehké konstrukce a když bude dost lehká, tak by jako volňásek mohla fungovat. Nevím jak to funguje, dva regulátory jako na RC? je možno nastavit u jedné turbínky třeba o 2-3% větší tah kvůli zatáčce v mot. letu? Vycházím ze zkušeností z létání z FSK 262, jela po dvou turbínách jako po kolejích a přesvědčit ji do zatáčky byl v jistých režimech celkem problém, pomohlo namíchání směrovky do motorů na rádiu....tak nevím.
0
Obávám se, že volňas nebude to pravé ořechové....
Ne že by nelétal, ale....
serva a přijímač už to o tolik nezhorší - samozřejmě každý gram dobrý, ale...
jako volňas poletí kamkoliv a hlavně bude přistávat jakkoliv, po větru, pod velkým úhlem, nepodrovná....
Proto si myslím, že sice bude létat, asi i dobře, ale ne dlouho...
Čumák a gondoly to schytají jako první.
Vím že jsi to nechtěl slyšet, ale vzhledem ke kinetické energii to jinak nevidím. To bys musel létat zásadně nad vyšší trávou, ale na LKKM jedině než to posekají.
Dvě dmychadla, reglery i baterky něco váží, model taky (nejspíš 200g drak, že?
), RC příslušenství už budou jen procenta, raději bych to řešil jako RC.
Ale odhaduju, že to byl statický model a výbava (táhla a pod.) chybí....
Mezka měl Felda a pokud se nepletu, tak to měl za 85Og? Zdá se mi to dost, ale tak nějak mi to uvízlo v hlavě....výbava nemá 650g, alespoň ne dnešní, možná kdysi s nikláky....snad.
Dmychadla byla kdysi u FSK řešena s Matyášem, ale řekl bych, že na HK seženeš adekvátní náhradu, možná jako volňas přece jen bude lehčí, pak použiješ i "slabší" dmychadla - potřebuješ klidný spořádaný let, ta jsou lehčí, baterky by tím pádem mohly být menší, a lehčí (nepotřebuješ kapacitu)...
Pokud to má opravdu 200g drak, pak by ses na 400-450 g jako volňas dostal, pak už by to létalo jinak, jako kluzák, ne jako stíhačka...
No, držím palce
Ne že by nelétal, ale....
serva a přijímač už to o tolik nezhorší - samozřejmě každý gram dobrý, ale...
jako volňas poletí kamkoliv a hlavně bude přistávat jakkoliv, po větru, pod velkým úhlem, nepodrovná....
Proto si myslím, že sice bude létat, asi i dobře, ale ne dlouho...
Čumák a gondoly to schytají jako první.
Vím že jsi to nechtěl slyšet, ale vzhledem ke kinetické energii to jinak nevidím. To bys musel létat zásadně nad vyšší trávou, ale na LKKM jedině než to posekají.
Dvě dmychadla, reglery i baterky něco váží, model taky (nejspíš 200g drak, že?
Ale odhaduju, že to byl statický model a výbava (táhla a pod.) chybí....
Mezka měl Felda a pokud se nepletu, tak to měl za 85Og? Zdá se mi to dost, ale tak nějak mi to uvízlo v hlavě....výbava nemá 650g, alespoň ne dnešní, možná kdysi s nikláky....snad.
Dmychadla byla kdysi u FSK řešena s Matyášem, ale řekl bych, že na HK seženeš adekvátní náhradu, možná jako volňas přece jen bude lehčí, pak použiješ i "slabší" dmychadla - potřebuješ klidný spořádaný let, ta jsou lehčí, baterky by tím pádem mohly být menší, a lehčí (nepotřebuješ kapacitu)...
Pokud to má opravdu 200g drak, pak by ses na 400-450 g jako volňas dostal, pak už by to létalo jinak, jako kluzák, ne jako stíhačka...
No, držím palce
0
Ano, velmi se omlouvám, jsem již příliš stár
....200g je správně, přesněji 194g s podvozkama a podvěsem a 180g v letové konfiguraci. Uklepnutí bylo důvodem nezáměrné mistifikace
Ano, je stavěna jako display, takže je kompletně bez ...chtěl bych výkon akorát tak na slabší stoupání a pokud si bude Vlaštovka vyžadovat speciální plochu a speciální prostředí, tak to podstoupím, v neposlední řadě má krásně rodělávací gondoly pro instalaci EDF a nijak víc se mi do ní už řezat nechce...myslím táhla.. etc.. etc..
0