Macchi 202

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

shark
Reakce: 9

Re: Macchi 202

Příspěvek od shark » 11 dub 2014 20:32

Už je to pryč, Vlastíku, už to odvál čas. Tenkrát mě to zamrzelo(rozumějte nas...), teď už se takovýmhle věcem jen směju.

Jinak 202/205 jsou docela hezké stroje a hlavně mají plastikáři milované kamufláže :lol: Zkuste stříkat obláčky v dvaasedmě nebo i čtvrtce. Mike Grant sice dělá obtisky obláčků, ale to není ten správný stříkací zážitek! :lol: A kamufláže, kdy byla na stroj se vzorem rozpraskané země naroubovaná polovina křídla ze stroje s obláčky, to jsou naprosté lahůdky! U mě mají tyhle typy velké plus!

A pracnost-nepracnost, odlišování stavebnic, odlišování dílů samo domo a dílů ,,továrních" ??? Kašlete na to, stavte, lítejte, na dohadování o pravidlech bude dost času v nebi nebo v pekle :lol: :lol: :lol: :lol:
0

Lubomir Koutny
Reakce: 39

Příspěvek od Lubomir Koutny » 24 dub 2014 22:09

Nevím, zda to patří více zde, nebo jako reakce na poslední příspěvky o autorství :

Myslím, že všichni zde zde jsou pro, aby dvacetinka "stavencové" Macchi M 202 na OPENSCALE 2014 létala. Také pro to, aby pak bylo o čem se dále bavit, by to nemělo být jen létání pro radost, ale dvacetinka by měla být také normálně obodována. Hodně jsem přemýšlel o systému navrženém Tondou, asi byl nejlepší z toho, co se zde objevilo, ale jistě i on sám cítí, že to není systémové a hlavně ne dobré pro případ, že dvacetinek ze stavebni bude na soutěžích přibývat.

Takže asi přihraji na stranu Pavla Stráníka, když řeknu, že naprosto nejčistší bude, když dvacetinky ze stavebnic budou hodnoceny zcela samostatně, pak nebude nutné vymýšlet žádné problematické koeficienty. Navíc takový systém nám ukáže které stavebnice jsou nejlepší a tím to perspektivně i může přispět ke zvýšení jejich kvality.
0

Pavel Stráník
Reakce: 43

Příspěvek od Pavel Stráník » 25 dub 2014 08:27

Lubomir Koutny píše:Takže asi přihraji na stranu Pavla Stráníka, když řeknu, že naprosto nejčistší bude, když dvacetinky ze stavebnic budou hodnoceny zcela samostatně
Ale tady došlo k fatálnímu pomýlení - já nejsem pro nějakou samostatnou podkategorii, beztak by to bylo takové oneman show. Já jsem naopak pro to, aby se otázka stavebnic neřešila vůbec, prostě aby se na ně pohlíželo jako na všechny ostatní dvacetinky, jedna kategorie - jedno hodnocení, bez ohledu na to kdo za koho a kolik práce odvedl, co kdo upravil sám nebo jaký doplněk si koupil a tak dále a tak dále - stejně není možné objektivně postihnout všechno.

PS: takový moc pěkný pokus o specifikaci nespecifikovatelného je zrovna teď ve FAI pravidlech nové kategorie F4H - RC polomakety:
Originalita návrhu a konstrukce modelu.
Hodnotí se úsilí, které použil soutěžící k dosažení maketové přesnosti. Nejvyšší hodnocení je uděleno modelu, který byl kompletně navržen soutěžícím (vlastní konstrukce z třípohledového výkresu nebo klasická stavebnice). Model zhotovený z moderní stavebnice může být hodnocen méně v závislosti na stupni prefabrikace. ARTF model (Almost Ready to Fly – tj. téměř hotový model) musí být hodnocen velmi nízko, pokud nebyl nijak prokazatelně soutěžícím modifikován
.

To bych si nechal ukázat jak to chtějí kvantifikovat.
0

Odpovědět