P.S. V těchto vedrech je broušení ve sklepě naprosto ideální místo pro tuto činnost.
Messerschmitt Bf-109 V-14 "Udet", M 1:24 (F4D)
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
- Jiří Doležel
- Reakce: 107
Messerschmitt Bf-109 V-14 "Udet", M 1:24 (F4D)
Stavba víceméně dle plánku z edice "Death trap squadron special" od M.J. Hienricha a R.F. Russoa. S následným "racerovským", vínově červeným potahem asi moc Radka nepotěším
Aktuální váha 4,48 gramů. Snad ho do Pelhřimova stihnu 
P.S. V těchto vedrech je broušení ve sklepě naprosto ideální místo pro tuto činnost.
- Přílohy
-
- stavba.JPG (38.38 KiB) Zobrazeno 8700 x
0
Re: Messerschmitt Bf-109 V-14 "Udet", M 1:24 (F4D)
Ano, ano, celočervené zbarvení, to je to pravé! 
0
0
Pche!!! Krasavec to bude!! Držím palce Jirko!
Otázečka, děláš vše podle původního plánku, nebo upravujěš? Taky jsem po něm šilhal, ale ono je to těžké-já taky šilhám po kde čem....
Otázečka, děláš vše podle původního plánku, nebo upravujěš? Taky jsem po něm šilhal, ale ono je to těžké-já taky šilhám po kde čem....
0
- Jiří Doležel
Díky Toníku! Je to opět rychlostavba, není čas, takže alespoň po stavební stránce to moc krasavec nebude. Chci mít něco na otloukání do haly, takže to bude spíš tréninkový stroj - snad ho nepostihne stejný osud jako u předlohy. Koukám, že máme stejný oční handycap
Včera jsem potahoval, dnes lakoval, zatím jsem na 8 gramech (ale bez vrtule, kol, nástřiku,..). Co se plánku týče, tam je toho tolik špatně, škoda popisovat (mohou to zde číst i budoucí bodovači
) Směrovku jsem dělal konstrukčně trošku jinak, abych měl dělená kormidla na snadnější zalétávání a výškovku úplně jinak, protože ta absolutně neodpovídala a navíc byla tak o 15% zvětšená.. Jen si říkám, že jsem si nevybral úplně vhodnou předlohu pro F4D, minimálně trefit se při přistání na tak úzký rozchod kol bude problém. Příště zvolím asi něco více "rozčapenějšího" 
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 39
Jirko, jaký to má rodný list ? Nemůže to být old-timer ? Myslím, že pro soutěže přesných maket do haly to opravdu není optimální typ !
0
- Jiří Doležel
Je to Oldtimer z roku 2004. Jsem si vědom toho, že to není schopné konkurence současným halovým maketám. Pokud bych chtěl stavět něco více "profi", začal bych už v zimě. Vybral jsem si záměrně tak jednoduchou konstrukci (navíc se mi tento červený závodní mezek celkem líbil), abych éro stihnul za pár dní postavit.
J.
J.
0
Jirko, vůbec to neřeš, vybral sis předlohu dle svého gusta a tak to prostě je. Pelhřimov je o tom se setkat, zalétat si a soutěžení je sice důležité, ale přeci jen je to, při obvyklých počtech soutěžících na soutěžích v ČR, třešnička na dortu. Já osobně se na Tvůj model těším!
Martin
Martin
0
- Jiří Doležel
Hotovo, parodie na maketu červeného mezka je dokončena. Vzhledem k jednoduchosti stavby jsem se s ním nemazlil. Do kuželu přišel i volnoběh - pro večerní polítání venku za barákem.. (povšimněte si kompozice se stejnobarevným polštářem v pozadí
)
- Přílohy
-
- Wienrot_messerschmitt.JPG (138.93 KiB) Zobrazeno 8147 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37