Taylorcraft O-57 oldtimer

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Vlastik
Reakce: 0

Re: Taylorcraft O-57 oldtimer

Příspěvek od Vlastik » 23 kvě 2012 00:19

Právě sem vylezl z dílny.
Trup potažen,křídla a kormidla nalakovány,vrtule vybroušena(samozdřejmě lipová).
Ještě asi stokrát nic,a bude hotovo.
Že nebude hotov úplně,s tím sem se smířil,ale doufám že v sobotu půjde D.H. do vzduchu.
0

shark
Reakce: 9

Příspěvek od shark » 23 kvě 2012 10:32

Vy bejci, když se konečně rozhodnu udělat pořádné éro a ukázat, jak má vypadat old minimaketa, tak všickni začnete dělat zrovínka tak velký a ještě k tomu určitě lítavější! Vy mě prostě nechcete nechat vyhrávat!
Mimochodem, genezi vzniku Puss Motha jsem nedávno popsal ve Zpravodaji, originál o rozpětí 52“ je v muzeu AMA. Na tu menší verzi jsem se také chystal, už ani nevím, co mě odradilo, snad ty koncové oblouky, které jsou úplně špatně a neodpovídají skutečnému vzoru, nebo jsem nedokázal vymyslet, jak model jednoduše rozebírat a nezprznit ten dlouhý skleník.
Volba je to dobrá, úzký dlouhý trup, profil na plánu, dost velká plocha křídel… uvažuješ o deteru, Vlastíku?
0

Tazi
Reakce: 1

Příspěvek od Tazi » 23 kvě 2012 17:38

No ještě,že to vím, to jsem chtěl vzít své poletovadlo Wildcat, který nejen že je malý,ale hrne odpory jak buldozer, tím svým tvarem :? Bych byl pro smích..
Jinak Honzo máš to pěkné, těším se jak to bude létat,je to takové větší tak to bude hezky vidět a asi to poletí hezky pomalu jak opravdový stroj.
Co ti dva raketoví stavitelé, proč sem nedají nějaké fotky? Co Vlastiku? Deter? A Vlastik? Já myslím, že ne, on přece musí dostát své tradici a jako koždoročně ulétnout daleko za katastr letiště a něčím zaneřádit okličné lesy-ten už tam má modelů :D 8-) :lol:
No nic, budu se těšit a já jdu lepit, mám totiž Tabloida stále ještě v rozsypu :roll:
0

Steve
Reakce: 46

Příspěvek od Steve » 23 kvě 2012 20:55

Klidně ho vem. nevím, proč bys měl být pro smích....
Mě se ten tlustokožec líbil, a je hezky postavený ;)
a já jdu lepit, mám totiž Tabloida stále ještě v rozsypu
Ty taky? :lol:
Včera jsem konečně do té potvory vlepil vzpěry a gondolu :?
To zas bude keců, že model není zalétaný, řeči o přístupu k věci a odpovědnosti... :oops:
Ale stavím to pro sebe, baví mě to a myslím si (možná hloupě), že pořád lepší nezalétaný model než žádný. ;)
Nechci prudit "vykopávkami", někteří jsou již předem nabroušení :lol:
Možná uschopním Fly Baby, jen tak, mimo hru. Ale dostala skutečně strašně na prdel, však víš. ;) No a není kdy.
K tématu:
Taylorcraft vypadá mooooc hezky, Sharku neřeš detaily, pokud to těší tebe, je vyhráno ;)
Vyhraješ i když nebudeš na bedně ;)
8-)
0

Lubomir Koutny
Reakce: 39

Příspěvek od Lubomir Koutny » 25 kvě 2012 14:47

Těch nezalétaných minimaket bude na Medlánkách NEUREKOM, jak říkají bratři Slováci. Okopíruji zde část mého e-mailu Petrovi Mikuláškovi a to se týká jen kategorie Schneiderův pohár : zatím to vypadá tak, že Honzík Sekera bude mít svého, včera opraveného, ale nezalétaného Borela 1913, Kuba Válek pak nového, také nezalétaného REPa 1913, moje maličkost nového, také nezalétaného Bernarda H.V.220, navíc půjčím Viktorovi Pegna Pc1, možná i dalšímu bažantovi pistácio stejného typu, pak by zde měly být dva Sopwithy Tabloid i když ten od Garby je ohrožen (asi přijede jen na sobotu), další peanuty Borel 1913 a Macchi M.57 z Prahy hoši nepřijedou, bohužel také Enrique Maltz je někde ve světě na turné a nemůže přijet...
Pokud jde o BV-min, tak zcela nezalétaný je Spitfire Mk IX Kuby Válka a v podstatě i maličký Nieuport Ni 161 Viktora Grima. Větší problémy asi budou u toho Spita, jednak je to dáno typem, hlaně však malým lomením křídla do V.
0

Odpovědět