Saiman 200 - dvacetina a PEANUT

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Tazi
Reakce: 1

Re: Saiman 200 - (1/20)

Příspěvek od Tazi » 27 črc 2011 16:26

Jseš Kapr!!! Je to mazec jak jsi za pár dnů sfouknul hezkou dvacku a ne jak já, když to dobře jde tak se s tím crcám půl roku :oops: Gratuluju! Jinak jako obvykle Tazi nenechavec má otázečku. Jaké jsi zvolil seřízení -náběh křídel, jejich vzájemné seřízení a seřízení výškovky? Zda máš, kde a jaké negativy? Samosebou odpovídat nemusíš, pokud je to tovární tajemství, nebo tak nějak nevíš,protože jsi to nechal na citu. 8-)
A pak tu mám ještě něco, ale to je jen suběktivní pohled, nějak se mi nezdá to prokroucení listů vrtule, zdá se mi to nějak málo, ale to jen možná špatný úhel pohledu.
Jo a nezahálej a šup, šup, něco začít stavět 8-) :lol:
0

Honza Drážek
Reakce: 0

Příspěvek od Honza Drážek » 27 črc 2011 18:02

Zdravím Tazi.

Seřízení mám cca dle plánu: spodní křídlo má větší úhel náběhu než horní, obě křídla stejná vzepětí, výškovka v nule. Čísla úhlů po mě nechtěj... :lol:

Negativy....mám :D ....já je totiž ladím až po prvním hození, když vidím, co to dělá a co by to asi tak chtělo. Každopádně s tím většinou bojuju, protože se mi daří skoro vždy je udělat na obou koncích stejně a pak fénuju jak blbec :mrgreen:

Co se vrtule týká, je to všecičko možné, moc toho po mě nechtěj, je to třetí mnou vyrobená, tak je možné, že špatně. Asi jsem nevybral dobrou balsu a trochu se jí chtělo praskat, i když to bylo namočené asi 15hodin. Jistí to dvoustovka IGRA. Každopádně se dá s listy hnout, tak třeba něco vyprodukuje...jako větrák je dobrá, tak se ukáže :lol:

A co se další stavby týká, půjdu už do toho Swordfishe, jen ještě nevím měřítko. Buď ořech, nebo kolem 50cm. (dvacka má přes 70cm -OPRAVA 693mm přesně, super měřítko na milion detailů, které tam jsou :D

Zdraví Honza
0

Steve
Reakce: 46

Příspěvek od Steve » 27 črc 2011 20:05

Sakra, ty jsi rychlý.... ;)
Na mě je tam málo žeber a podélníků, ale vypadá to dobře.
Tak po záletu dej vědět. Nebo už máš po záletu? ;)
Našel jsem toto:
Saiman 200+++++.jpg
Saiman 200+++++.jpg (60.95 KiB) Zobrazeno 5170 x
Já vím, s křížkem po funuse.... :(
0

Honza Drážek

Příspěvek od Honza Drážek » 27 črc 2011 20:07

Tak Tazi, dnešním dnem tě pasuji na mého vrchního vrtuláře !!! :lol:

Nejen u Pipera, ale i zde jsi měl pravdu. Mnou vyrobená vrtule stojí za úplný kulový ! ...Si to takhle hodím, jako že už tedy poletím a bylo to, jak když si za motor zvolíš holandský větrný mlýn v bezvětří! Prostě tragédie!
Dám tam z nouze ověřenou dvoustovku IGRU a pak třeba někoho ukecám, aby mi s těmi vrtulemi pomohl.

No a když už jsem tam byl a nemohl jsem rozchodit jednoho vořecha, co jsem měl ještě sebou, tak jsem si to alespoň klouznul a zjistil přesně těžiště...

http://www.youtube.com/watch?v=peoLWoNMsbE
0

Honza Drážek

Příspěvek od Honza Drážek » 27 črc 2011 20:10

Díky Steve...

Jasně že jsem už byl zkoušet, viz příspěvek výše :x :lol:

Jo jo, těchto pár černých čar mě vedlo za světlem tam na konci.... :D dle tohoto jsem to tvořil.
0

Steve
Reakce: 46

Příspěvek od Steve » 27 črc 2011 20:13

Nevěděl jsem, podle čeho jsi stavěl... ;)
Ale je to hezký svaháček! :D
Nekaz to vrtulí :lol:
0

Honza Drážek

Příspěvek od Honza Drážek » 27 črc 2011 20:16

:lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:
0

Tazi

Příspěvek od Tazi » 27 črc 2011 21:50

Ejejééj pomoc u mne nehledej, rači honem utíkej!! :lol: Já to o těch vrtulích znám jen z vyprávění :roll: osobně když nechci Igru tak raději volím vrtuli vyřezávanou z bloku-ta se už nijak nevrací a když je dobrá šablona, není co zkazit,navíc není tak háklivá na zacházení a případné nárazy na matičku zem...
Pokud tam budeš dávat Igru, tak bych doporočil-vzhledem k modelu ji odlehčit,tady má éro slušně dlouhý čumák, tak by bylo zbytečné mít tam tu kmasu, takže obrousit sílu listů, pak ten nejjemnější smirek, vyhladit a vyvážit, tolik Tvůj nový vrtulář teoretik :shock:
Ne tedy vážně, ohledně pořádných vrtulí se obrať na Feldu, Ing.Koutného, Radka Gregovského a samosebou Ing. Alferyho eventuelně další co tomu rozumí(stačí se podívat na výsledkovky soutěží a brát to od shora) já bývám tam od prostřed dolů, tak jen šoupu nohama :roll: :cry:
Čau Tonda
0

Honza Drážek

Příspěvek od Honza Drážek » 01 srp 2011 19:26

Dnes proběhlo několik prvních hození, víceméně (dle počtu otoček) stejných letů...sice bylo ještě mokro, ale úplné bezvětří :P

Guma na délku závěsů, dvě smyčky trojky, cca 500-600 otoček, což letí cca 25sec. Naštěstí nebylo co ladit,.
Do haly se to asi vejde, jen je potřeba zvětšit pravý negativ a musím to utáhnout, abych dosáhl užšího kruhu. Je potřeba letět alespoň 15 sec., tak tam ani delší svazek dávat nemusím a ze země se to asi zvedne.

Letovka 43,8g na rozpětí 510mm.

Zatím vše a téma Saiman je u konce :)

http://www.youtube.com/watch?v=ugb2xTs67zM
0

Tazi

Příspěvek od Tazi » 01 srp 2011 22:23

Pěkně, pěkně, s tím negativem plně souhlasím. A co dál? Saiman je uzavřen, tak? Že by ten Curtis Jenny-to by jsi mohl, ten bych si chtěl taky jedou postavit, tak by jsi to mohl pro začátek prubnout za mne :idea: 8-)
0

Honza Drážek

Příspěvek od Honza Drážek » 02 srp 2011 06:08

Ahoj Tazi, mám už na Jenny něco vytištěné, tak asi jo, když mi to přišlo do cesty :)
Já jen vždycky nevím, jaké měřítko a taky jsem měl dělat Swordfish, jenže se mi do něj zatím nějak nechce.
Našel jsem několik plánů, které jsou volně ke stažení. Jsou tam i některé hodně rozpracované detaily motoru, kokpitu a jiných věcí. Kdybys pak chtěl, pošlu ti to do emailu.

EDIT: upravil jsem negativ : http://www.youtube.com/watch?v=jfXBMj3UPno

EDIT 2 - létání 10.9.2011 - 800 otoček : http://www.youtube.com/watch?v=sE7p_GcUXVo

EDIT3 -Říčany 16.10.2011 - 600 otoček: http://www.youtube.com/watch?v=TkeA8YJIKN0
0

Honza Drážek

Re: Saiman 200 - dvacetina a PEANUT

Příspěvek od Honza Drážek » 15 lis 2011 18:02

Swordfish má technologickou přestávku.....nechávám vyzrát beton :)

Přiznám se, nelítají mi ořechy a už mě to začíná štvát. Problém je ve mě, protože si nenechám říct a poradit...
V sobotu jsem z Říčan odjel s tím, že na 1000% stavím Volsplane, Turbulent, Piper xx, aj.podobné betonově stoprocentní létavce....To mi vydrželo do pondělí, kdy jsem cca 5 vytištěných plánků na výběr během okamžiku odložil a sáhl po Saimanovi na dně skříňky.....
Prostě mám problém s tím, že když začnu něco, co není ovlivněno "láskou", nedokončím to, v lepším případě velmi rychle ztratím trpělivost.

Romanopisec už končí... :oops: ve zkratce: Saimana si střihnu ještě jednou v ořechu, stavím už po paměti a baví mě to, velký mi létá dobře.
A jestli už teď neudělám vlastní vrtuli, prosím Feldu, aby mě zablokoval a v životě mě sem za trest už nepustil!! ;)
Přílohy
trup-kostra.JPG
trup-kostra.JPG (242.47 KiB) Zobrazeno 5575 x
0

Odpovědět