Nieuport 28, Quentin Roosevelt, M 1:20

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Antonín Alfery
Reakce: 58

Re: Nieuport 28, Quentin Roosevelt, M 1:20

Příspěvek od Antonín Alfery » 14 srp 2014 18:48

Pavle, co si vzpomínám, sám jsi tenkrát říkal, že Tvůj N-28 má na každém křídle i polovinách křídel jiné úhly náběhu. Pamatuji si to dobře? Tento má sice křídla možná taky "špatně" - spodní má větší úhel nastavení než horní (stejně jako Albatros) - ale na videích je vidět, že i po ne zrovna ideálním hození se oba modely rychle ustabilizují a chovají se velmi slušně. Já spíš vidím "pokrok" v tom, že mají nejenom tenké, ale i poměrně "placaté" profily. Modely sice letí trochu rychleji, ale to nepovažuji při létání venku za problém - spíš naopak, nejsou tak citlivé na poryvy. Hlavně mne překvapuje energetická (ne)náročnost. Albatros má bez gumy 40g a zcela v pohodě létá na čtyři nitě - tzn. průřez nějakých 13mm2, přičemž podle zažitých empirických pouček by to mělo být spíše 20mm2. A není to žádné plazení se při zemi a čekání na termiku. N-28 je stejným svazkem přemotorovaný a výkon je "mařen" větším úhlem nastavení listů - stejně jako u MS A-1.

Co se barev týče - mobilové focení při bleskovém osvětlení v daných podmínkách o skutečných barvách nic moc neřekne. Ale i mně se líbí...
0

Odpovědět