Saiman 200 - dvacetina a PEANUT
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 39
Re: Saiman 200 - dvacetina a PEANUT
Hlasem z kouzelného, nakrátko utrženého sluchátka dím: "NO DOBRÁ"Datsun240Z píše:A jestli už teď neudělám vlastní vrtuli, prosím Feldu, aby mě zablokoval a v životě mě sem za trest už nepustil!!
0
-
Honza Drážek
Já taky, a to tak, že jsem si ani nevšiml, že jsem udělal špatně dělení směrovkyHugo píše:Na tohohle oříška se moc těším! Už aby byly říčany
Saiman jediný má šanci zachránit moje upadající oříškářské nadšení
Děkuji pane vedoucíFelda píše:Hlasem z kouzelného, nakrátko utrženého sluchátka dím: "NO DOBRÁ"
0
-
Honza Drážek
Trochu jsem pokročil, na fotce je cca 7,5g.
Jinak by se asi slušelo napsat, že od té doby, co mi přišel přebytečný 6g papír od Dušana, jsem jiný papír nepoužil a čím dál více doufám, že nebudu muset použít (s vyjímkou venkovních modelů). Pracuje se mi s tím z těch tří gramáží nejlépe....
Jenže Radek s Martinem by asi díky a chválu kvůli té pórovitosti nezasloužily tolik, kdyby to nedoplnili tím Balakrylem. Můžu čestně prohlásit, že ač jsem s pražskou partou v úzkém kontaktu, necítím morální potřebu jim nějak "foukat na pytlík", tak nějak si z jejich rad beru, co se mi hodí
Tím spíš, když mě Balakryl docela štve. To dlouhé vysychání proti nitru a potřebná větší kontrola a trpělivost při schnutí mě ze začátku odrazovala, jenže ty póry jsem dohnal nitrem jen za cenu nárůstu hmotnosti, někdy a někde vůbec. Postupem času jsem si na to zvykl a vlastně to dělám pouze tak, dvě nitro a dvě vrstvy Balakrylem a hotovo, povrch je použitený. Jako začátečník toho ještě dost zkazím, zatím na každém modelu něco
a mám se co učit, ale tohle know-how je fakt dobrý! Takže Radku a Martine, dík za to! (snad jsem někoho neopoměl)
Pro Michala Křepelku: Dnes jsem Michale pochopil kuličky na hladině barvy. Už vím
. Díky!
Jinak by se asi slušelo napsat, že od té doby, co mi přišel přebytečný 6g papír od Dušana, jsem jiný papír nepoužil a čím dál více doufám, že nebudu muset použít (s vyjímkou venkovních modelů). Pracuje se mi s tím z těch tří gramáží nejlépe....
Jenže Radek s Martinem by asi díky a chválu kvůli té pórovitosti nezasloužily tolik, kdyby to nedoplnili tím Balakrylem. Můžu čestně prohlásit, že ač jsem s pražskou partou v úzkém kontaktu, necítím morální potřebu jim nějak "foukat na pytlík", tak nějak si z jejich rad beru, co se mi hodí
Tím spíš, když mě Balakryl docela štve. To dlouhé vysychání proti nitru a potřebná větší kontrola a trpělivost při schnutí mě ze začátku odrazovala, jenže ty póry jsem dohnal nitrem jen za cenu nárůstu hmotnosti, někdy a někde vůbec. Postupem času jsem si na to zvykl a vlastně to dělám pouze tak, dvě nitro a dvě vrstvy Balakrylem a hotovo, povrch je použitený. Jako začátečník toho ještě dost zkazím, zatím na každém modelu něco
Pro Michala Křepelku: Dnes jsem Michale pochopil kuličky na hladině barvy. Už vím
- Přílohy
-
- CIMG5294.JPG (247.72 KiB) Zobrazeno 5200 x
0
Krasný éro. Moc se mi líbilo jak velký Saiman létá v hale. Jenom se Datsune prosím tě neoznačuj za začátečníka - já z toho mám depresi... 
0
-
Honza Drážek
Díky Jardo,snad ten menší bude taky fungovat.
Nedej tedy jen na fotky
.Jednou se to ale třeba sejde a udělám model funkční a hezký. Skutečně hezký a čistý....nemůžu se dočkat 
Nechci polemizovat,ale je to tak. Vybavení, zvládnutí stavebních postupů, rovnoměrnost nástřiku a práce s barvami, vrtule aj. jej ze mě stále dělají. Já mám pak depresi, když vidím modely kluků z 50cm a porovnám se svými.JardaF píše:Jenom se Datsune prosím tě neoznačuj za začátečníka - já z toho mám depresi...
Nedej tedy jen na fotky
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
saiman 200 je geniální, snad už jen caproni ca.100-vkou bych mohl odpovědět...
0
-
Honza Drážek
Delší odmlka zde neznamená, že nic nedělám
Během týdne jsem Saimana dodělal. Neměl jsem moc možností fotit průběh stavby, tak alespoň přikládám fotky hotového...
Tak jak je, tedy hotovo se všemi detaily a bez gumy ( a případného dovážení ) váží 10,3g. Uvidíme, jak to dopadne...

Tak jak je, tedy hotovo se všemi detaily a bez gumy ( a případného dovážení ) váží 10,3g. Uvidíme, jak to dopadne...
Ty na to Roberte pořád myslíš, viď ?Robert Pajas píše:saiman 200 je geniální, snad už jen caproni ca.100-vkou bych mohl odpovědět...
- Přílohy
-
- zpředu.JPG (55.7 KiB) Zobrazeno 4871 x
-
- zadní.JPG (60.36 KiB) Zobrazeno 4871 x
-
- spodní.JPG (62.48 KiB) Zobrazeno 4871 x
0