Retro dvacetinka Jak 3 od Luboše Koutného

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Lubomir Koutny
Reakce: 36

Re: Retro dvacetinka Jak 3 od Luboše Koutného

Příspěvek od Lubomir Koutny » 14 črc 2025 08:57

Tady v Brně je ráno do 9 hodin a v podečer od 20 hodiny vždy na mém plácku bezvětří, Protože již druhým rokem nemám auto, tak na Medlánky nejezdím, jet tam MHD s krabicemi modelů, přijet tam a zjistit, že tam to ještě fouká, tak takový nadšenec ještě nejsem. Není možné na té vaší Vysočině najít nějakou větší paseku chráněnou před větrem, Koncem srpna bude na Medlánkách Memoriál Jiřího Merty, snad nebude moc foukat. Nezkušíš přijet ?
0

Lubomir Koutny

Příspěvek od Lubomir Koutny » 19 črc 2025 10:08

V sobotu ráno v 8 hodin bezvětří 16 C velká rosa, Předpověď počasí jasno, odpoledne oblačno, bezvětří, nebo jen velmi slabý vítr proměnlivých směrů, tedy ideální pro zalétávání minimaket i na Vysočině.
Beru tedy Pistácio Hornisse s půl svazkem a jdu na plácek, na lavičce kde natáčím a sedávám je lejno od nějakého ptáka, tak napřed uklidi,,,pak již točím 700 a chci fotit, ale vlho udělalo své, model jde do země. Dotáčím asi na 800 a silně mačkám negativ na pravém křídle, následuje parádní let ve výšce asi 9m, fotím, model po 25s zachytil o větev ořechu ve výšce 6m a padá na zem, láme si př tom list vrtule, Musím domů lepit, Za hodinu jsem znovu na plácku, při natáčení lepený spoj povolí a list odpadne, zkouším létat bez listu, ale to napřed nejde, potřeba extrémně prokroutit křídlo, srovnat SOP a pak to zase létá. Znovu děkuji Robertovi za radu s půl svazkem, ano je to bezpečné létání na malém prostoru
0

Lubomir Koutny

Příspěvek od Lubomir Koutny » 27 říj 2025 21:59

Tak jak Jak-3, již letěl?
0

caha54
Reakce: 11

Příspěvek od caha54 » 27 říj 2025 23:53

Ještě ne protože jsem byl nucen odložit jeho dokončení. Musel jsem postavit nová křídla na RC Avro 504 K. Potom jsem měl uplně jiné rodinné starosti a na dokončení Jaka nebyl čas ani chuť. Musel jsem také řešit zakoupení nového disku do počítače ,starý náhle odešel, bohužel s některými soubory a
hlavně s auto -cadem a rozkreslenými plánky. A pokud se udělalo trochu letové počasí tak jsem chodil lítat s Rc modely. Teď už se moc lítat nedá tak začnu pracovat na dokončení rozdělaných projektů
0

Odpovědět