Siemens-Schuckert SSW E.I od SFA
Moderátoři: Pavel Stráník, Jiří Doležel
Re: Siemens-Schuckert SSW E.I od SFA
Lamelování trupových přepážek…
Všechny košťátka jsem namočil na delší dobu do vody. Zředěnou disperzí pak prositil každé košťátko a podle již připravených šablon fixoval špendlíky..
Teď pořádně uschnout!
Všechny košťátka jsem namočil na delší dobu do vody. Zředěnou disperzí pak prositil každé košťátko a podle již připravených šablon fixoval špendlíky..
Teď pořádně uschnout!
0
Nemáš tam těch vrstev nějak moc?
Mimochodem - špendlíky ti tu poslední vrstvu můžou otlačit.
Mimochodem - špendlíky ti tu poslední vrstvu můžou otlačit.
0
Do přepážek se budou ještě dělat zářezy pro podélníky.
Přepážky po uschnutí ještě zbrousím do přesného tvaru. Malá stopa po špendlíku nevadí.
Přepážky po uschnutí ještě zbrousím do přesného tvaru. Malá stopa po špendlíku nevadí.
0
Zapustit stačí jen částečně, jinak bude vhodné mezi nimi vybrousit v přepážkách obloučky (anglická škola).
Já to lepím natupo na přepážky - ne vždy se mi podařilo mít zářezy přesně a brousit je až na trupu je nepraktické.
Zapouštím (částečně) třeba jen páteřní.
Já to lepím natupo na přepážky - ne vždy se mi podařilo mít zářezy přesně a brousit je až na trupu je nepraktické.
Zapouštím (částečně) třeba jen páteřní.
0
Zde nestačí. Musí se zapustit celé. Ne ně se bude lepit tuhý potah z tenké balsy..
0
Nějak jsem - nevím proč - předpokládal, že jde o konstrukci "pod papír".
Snad pro to, že pod balsový potah kromě páteřního jiné podélníky nedávám. Není proč.
Snad pro to, že pod balsový potah kromě páteřního jiné podélníky nedávám. Není proč.
0
Tady ještě dozadu kromě páteřního dva přidám. Budou to malé průřezy z opravdu tvrdé balzy kvůli tomu aby se mi potah neprověsil. Bude z tenké balzy 0,2 - 0,3mm.
0
Vyloupnuté a obroušené přepážky ze šablonek.
Čekají na zářezy pro podélníky a usazení na bočnice trupu..
Čekají na zářezy pro podélníky a usazení na bočnice trupu..
0
Důvod chápu, to je opravdu papír. Ale může se stát, že potah se "přizpůsobí" a prohne "okolo" podélníků. Právě pro svou "tloušťku".
To se může ukázat po potažení, navlhčení. Stalo se mi...
Potah do oblouku je celkem pevný, asi proto na plánku podélníky nejsou.
Z váhových důvodů budeš mít tenoučkou balzu, OK. Ale zase přidáš podélníky...za těžištěm.
Však uvidíš, třeba to bude OK

0
Přesně jak píšeš Petře. Něco je v plánu, ale když se mi to nebude zdát tak to změním. Přepážky se taky zevnitř dají odbrousit.
Moc zkušeností nemám tak jen na pocit…
Za rady jsem moc rád…díky
Moc zkušeností nemám tak jen na pocit…
Za rady jsem moc rád…díky

0