Nesmith Cougar M-Oř

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Odpovědět
midloch
Reakce: 0

Nesmith Cougar M-Oř

Příspěvek od midloch » 04 črc 2011 10:28

Zdravím,
Po skoro roce co toto fórum navštěvuji se konečně dostávám k prvnímu příspěvku. Nejdřív se aspoň teda krátce představím. K minimaketařině jsem přičichnul někdy na přelomu loňského srpna a září (jako dítě jsem lepil plastikové a papírové modely) a od října mi kvůli poslednímu ročníku VŠ padal na rozestavěné kostry prach ve skříni. Nyní konečně po státnicích dokončuji první model a to Nesmith Cougar ze stařičké stavebnice Peck Polymers - bez laserem předřezaných dílů a s pěkně zažloutlým plánkem :) . Večer sem kdyžtak nahraju nějaké fotky. Sice se mám ve stavbě ještě co učit, ale to hlavní je že model létá (lehce hozený). Tak a k tomu hlavnímu co mě trápí. Kvůli stáří té stavebnice byla guma naprosto nepoužitelná a při lehkém natažení v ruce hned praskla. Proto by mě zajímalo, kde kupujete gumu (hlavně pražáci) - možná jsem četl špatně, ale tady ve fóru jsem se to nedočetl - pokud to tu je, tak aspoň poprosím odkázat správným směrem. A pak by mě taky zajímalo, jak gumu svazujete do svazku - zda je na konci normální uzlík, nebo to děláte nějak speciálně. Díky za odpovědi.
Mirek
0

Honza Drážek

Re: Nesmith Cougar M-Oř

Příspěvek od Honza Drážek » 04 črc 2011 10:45

Ahoj Midlochu.

Gumu kupuju u Vaňoucha na Letné, cca 8kč metr, je to obyčejná TANka, bližší specifikaci nevím.
Vážu společným uzlem a pak ještě jedním, kdy oba trčící konce provážu a tím zajistim rozjíždění prvního uzlu.
Mazal jsem klasicky ricinem,teď už ale jen silikonovým olejem Sheron ve spreji-hodím do pytlíku, nastříkám, prohnětu a je to. ;)
Pak sem vlož ty fotky.
Zdraví Honza
0

midloch

Příspěvek od midloch » 06 črc 2011 09:22

Díky za odpověď. Sice se zpožděním, ale fotky jsem přece jen dvě udělal. Vzhledem k tomu, jak se mi to nepovedlo čistě postavit, to rozhodně nebude model na soutěže, ale spíš jen tak na polétání pro radost, takže jsem se ve výsledku vyprdnul na zadní kolečko a udělal tam jen ostruhu. Stejně tak přemýšlým jestli se nevyprdnout na světlo na levé části křídla a nepřetáhnout to normálním papírem (navíc když kouknu jak se mi nepodařilo přilepit fólii na krytí kabiny). :)
No a ještě zbývá dodělat vzpěry a podvozek - kolečka ještě nejsou dodělaný a jsou tam jen nasazený. Na druhou stranu mám radost že to lítá, včera jsem zkusil v obýváku pustit do záclony (natočeno jen pár otáček) a vypadá to že bude lítat dobře. Pokud do odpoledne nezačne foukat vítr, půjdu ho zalétat na hřiště.
n_cougar1.JPG
n_cougar1.JPG (69.77 KiB) Zobrazeno 4305 x
n_cougar2.JPG
n_cougar2.JPG (79.77 KiB) Zobrazeno 4305 x
0

midloch

Příspěvek od midloch » 12 črc 2011 10:59

Ještě jsem se chtěl zeptat - model jsem potahoval Ply-Spanem, což je podle všeho "šustivý" japan Esaki (jestli se pletu prosím opravte mě). Robert Pajas ve svém článku píše, že tento papír nepropouští nitro a nesaje lak - to znamená, že se vypínákem nedá vypnout a musí se vypínat vodou? Možná je to hloupej dotaz, ale jak jsem psal v prvním příspěvku jsem v oblasti balsových modelů naprostý začátečník - a ještě k tomu samouk - tak prosím o shovívavost. Předem díky Mirek
0

Odpovědět