No a u toho držadla je právě příležitost pro 3D tisk. Navrhnout a vytisknout nové držadlo přece nemůže být takový problém.
No, ono by to pohodlněji držitelné držadlo asi šlo udělat i bez 3D tisku.
3D tisk
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 37
Re: 3D tisk
Konečně mám vyřešený problém s natáčedlem pro malé minimakety, od Pavla Stráníka jsem mimo dobré nitroředidlo C6000 A000 z Uherského Hradiště také koupil Starý ruční šlehač a z něj kanibalizoval potřebný pastorek, Aby to nebylo jednoduché, tento byl delší a širší než ten můj původní, Takže bylo potřeba je zkrátit a také obrousit vlastní kovový rám šlehače, práce na 2 hpdiny, ale nyní vše funguje k úplné spokojenosti.
Nyní již jen čekám, zda mi Adam Jakeš upřesní typ baterie a kam ji umístit do jeho natáčedla z ruční vrtačky, pakli se tak stane, snad i vymyslím nějaký rozumný systém držení.
Nyní již jen čekám, zda mi Adam Jakeš upřesní typ baterie a kam ji umístit do jeho natáčedla z ruční vrtačky, pakli se tak stane, snad i vymyslím nějaký rozumný systém držení.
0
- Curtiss
- Reakce: 2
- Kontaktovat uživatele:
ABS bych v tomhle případě z výběru vyřadil. Blbě se tiskne, tiskárna musí být v uzavřeném boxu, hrozně blbě drží na podložce a má dos velkou tendenci k deformacím vzhledem ke smrštivosti při chladnutí. PLA a PET-G jsou v pohodě.
0
Díky za info. Já jsem s ABS zatím nic nezkoušel, ani neznám nikoho v okolí.
Asi je to hodně odolné, ale když to jde blbě tisknout...
Spíš mě zajímá "začátek", resp. tvorba či úprava předlohy. Ne vše je v knihovnách.
A tloušťky stěn, výplně, povrchy...
Teď by se mi třeba hodil hvězdicový šestiválec (dvojitý Anzani) pro Farman Sport
Asi je to hodně odolné, ale když to jde blbě tisknout...
Spíš mě zajímá "začátek", resp. tvorba či úprava předlohy. Ne vše je v knihovnách.
A tloušťky stěn, výplně, povrchy...
Teď by se mi třeba hodil hvězdicový šestiválec (dvojitý Anzani) pro Farman Sport
0
- Curtiss
- Reakce: 2
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem právě ABS tiskl - potřeboval jsem 2coulový šroubení na trubky u bazénu a potřeboval jsem ho přilepit na trubku a jediný materiál, který je lepitelný lepidlem na PVC trubky je právě ABS. No nakonec jsem to vytiskl, ale byl to celkem opruz. No k tomu "začátku": Máš v podstatě dvě možnosti. Buď se ti podaří stáhnout hotový model, který splňuje tvoje kritéria, nebo si ho vytvořit sám tak, jak potřebuješ. Úprava hotového modelu je dost problematická, někdy i nemožná. STL formát je tak specifický, že skoro nejde ho převést do jiného použitelného formátu pro úpravy. Nějaké jednoduché primitivní úpravy udělat jdou, ale to kolikrát nestačí. Takže ve finále nakonec vytvoření vlastního modelu vychází nejlíp. Výplně a povrchy není problém nastavit ve sliceru u jakéhokoliv modelu. Tloušťka stěny, pokud je to s tou stěnou už namodelovaný (dutý model - třeba válec motoru), tak nejspíš "smolík".
0
Ve sliceru najdu co lze změnit.
Jde mi spíš o zkušenost, že je třeba nutno mít dvě vrstvy a pod. Výplň není problém, spíš pak člověk řeší tu praktickou část - kdy lze co změnit a co to udělá s "něčím jiným". A také si uvědomit, jak model "položit", aby byl rozumně tisknutelný bez zbytečných podpor a pod.
V BabuLabu toto jde měnit, stejně je to od Průši a ten to má zase odněkud... slicery jsou podobné.
Zkusil jsem třeba rotační motor různě "rozkrájet", to problém není. Ale už to nejde spojit.
Něco jsem v knihovnách našel, ale ne vše umím použít.
Na FB jsem včera viděl hezký sedmiválec
Data by se hodila 
Jde mi spíš o zkušenost, že je třeba nutno mít dvě vrstvy a pod. Výplň není problém, spíš pak člověk řeší tu praktickou část - kdy lze co změnit a co to udělá s "něčím jiným". A také si uvědomit, jak model "položit", aby byl rozumně tisknutelný bez zbytečných podpor a pod.
V BabuLabu toto jde měnit, stejně je to od Průši a ten to má zase odněkud... slicery jsou podobné.
Zkusil jsem třeba rotační motor různě "rozkrájet", to problém není. Ale už to nejde spojit.
Něco jsem v knihovnách našel, ale ne vše umím použít.
Na FB jsem včera viděl hezký sedmiválec
0