kreslení paneláže fixem Gundam Marker
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
kreslení paneláže fixem Gundam Marker
Zdravím všechny. Při použití fixu Gundam Marker při kreslení křidélek, klapek, ovládacích ploch a paneláže je možné toto značení přetřít zaponovým nitrolakem bez rizika rozmazání nebo je nutné značení pouze přestříkat lakem.? Na videách od Toma Halmana na Youtube jsem viděl kreslit paneláž na barebný papír ještě před potahováním modelu. Fakt je že jsem na žádném jeho videu jsem neviděl že by potom potažený model natíral nějakým napínacím lakem. Papír který používá je podopný Plyspanu (šustivý Esaki) před potahováním ho vypne na pomocném rámečku a pak na stole podle předlohy nakreslí na předepnutý papír fixem potřebnou paneláž a na model papír lepí lepící tyčinkou a s použitím isopropylakoholu.
0
Re: kreslení paneláže fixem Gundam Marker
Vyzkoušet předem. Paneláž rýsovaná gundamem se mi při přetírání lakem nerozpouštěla. ALE - pokud budeš po paneláži zuřivě šmrdlat štětcem, tak čáry smažeš. To ovšem platí i pro paneláž rýsovanou tuší.
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 40
Já bych byl s kreslenim paneláže černou čárou velice opatrný. Ono to ve většině případů působí hračkovitě, nemaketově. Kdysi jsem se snažil to dělat barevnou tuší o trochu tmavší než podkladové zbarveni, nevypadalo to zle ale bylo to děsně pracné, i kdyz to bylo jen na model shora zelený a zespodu šedý. Dělat to na nějakou vicebarevnou kamufláz bych asi vzdal.
0
Tak to máš pravdu Pavle. Svého času bylo tohle obtahování úplně všeho módou v plastikařině. Říkalo se tomu omalovánky, a vypadalo to fakt blbě. U modelů dřevo/papír bych byl tolerantnější, ale jo, nemusí to být čistě černá.
0
Chtěl bych fix použít pro naznačení křidélek a vztlakových klapek ma křídle a naznačení zavřených krytů podvozku na spodní straně křídla. Spodek křídel světle šedá horní strana tmavošedá se zelenou.Myslel jsem že si to předkreslím na obarvený papír na stole .Ale šmrdlání stětcem po potažení a lakování křídel bych se asi nevyhnul
0
-
Antonín Alfery
- Reakce: 57