Hele, Hugo, moje barvený papíry jsou sytý, skoro nejsytější! Ale chce to fakt povařit a to každý papír nesnese! Protahování pekáčem funguje jen u tmavých barev.
Samozřejmě stříkání má svoje kouzlo a u minimaket je nenahraditelné.
Co používáš za značku tuší? Já zkoušel kdysi zlatý a stříbrný papír, jenže nějak se nedařilo, stříkačku mi ucpávaly kousky pigmentu. Možná by to šlo řešit, ale už jsem v experimentech nepokračoval. Tuše byly Winsor+ten druhej, myslím že Newton.
Taky mám doma pikslu pekelně drahýho stříbrnýho pigmentu, jemňoulinkýho, avšak do pistole ve spojení s lakem rovněž nepoužitelného. Ale to odbočuji, Bristol 138 stejně hned tak nebude!
Jo a jinak jsem si pořídil Epsonku, zkoušel jsem zatím nějaké nápisy. Papír přilepený na krajích mi to taky potrhalo, tak jsem ho po celé ploše přilakoval, což fungovalo, nápis perfektní, ovšem zas to nešlo sundat z podkladu. Tak jsem papír přilepil na podklad lepící tyčinkou, po krajích všude, uvnitř plochy jen tak halabala. Po vytisknutí jsem papír odmočil od podkladu ve vodě a hned šoupnul na model. Stopy po lepidle žádné, zafungovalo to.