OPENSCALE 2012
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: OPENSCALE 2012
Tak vážení, sečteno, podtrženo. Finální tričko. Další připomínky už nepište, nebudou vyslyšeny. S levým rukávem jsem chvíli váhal nad návrhem pana Stráníka, řešil bych to lehce jinak (ale i pod tohle se samozřejmě podepíšu), nicméně je to dáreček pro něj jako můj obdiv k jeho žhářské odvaze. Líbí se mi ta nesentimentální lehkost v nakládání s matérií. Je to svobodné, nadčasové. Nevím, nakolik je to z praktických skladovacích důvodů, a ani to nechci vědět
Přátelé, do Brna všichni sirky s sebou! 
- Přílohy
-
- tricko_znak.jpg (102.31 KiB) Zobrazeno 5743 x
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 42
Akce tričko je uzavřena - ale snad jen návrhově. Lze do počtu doplnit ještě další triko XXL pro pana Vosiku? Pak by to byly závazně 2xXXL a jednou (minišaty) S. Děkuji 
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 38
Ano, termín Death Day se blíží. Máme zde již také kalkulaci od výrobce se kterým komunikuje Adam Jakeš (ten mi poslal svůj závěr i podrobné kalkulace, přikládám tedy onen závěr) :
Luboši,
Přeposílám nabídku na trička: A. 120 za potisk za kus + trička dle přílohy v kvalitní gramáži 127,- za kus bez DPH .
Tedy za 247 bez DPH je celá cena v případě 50-ti ks.
B. Nicméně výběrem trička ve stále kvalitní gramáži 120+71,- bez DPH…
Tedy 191,- bez DPH.
Platební podmínky a podmínky výroby jsou níže…
Rovněž je níže i specifikace na optimální formát podkladu – vektorová grafika v PDF? NA tohle nejsem odborník…
Adam.
Luboši,
Přeposílám nabídku na trička: A. 120 za potisk za kus + trička dle přílohy v kvalitní gramáži 127,- za kus bez DPH .
Tedy za 247 bez DPH je celá cena v případě 50-ti ks.
B. Nicméně výběrem trička ve stále kvalitní gramáži 120+71,- bez DPH…
Tedy 191,- bez DPH.
Platební podmínky a podmínky výroby jsou níže…
Rovněž je níže i specifikace na optimální formát podkladu – vektorová grafika v PDF? NA tohle nejsem odborník…
Adam.
0
Za sebe bych řekl, že bude lépe investovat těch pár korun navíc za kvalitnější tričko než za to taky kvalitní.
Co pak s pěkným potiskem a suvenýrem, když to tričko se třeba vytáhne kolem krku a pod....
Hezká by byla i polokošile, ty mám rád
Co pak s pěkným potiskem a suvenýrem, když to tričko se třeba vytáhne kolem krku a pod....
Hezká by byla i polokošile, ty mám rád
0
-
Lubomir Koutny
Martine myslíš to nějak takhle ?
- Přílohy
-
- Mig-3D + Bf-109E.JPG (23.22 KiB) Zobrazeno 6560 x
-
- D-VII+Buzárd.JPG (35.75 KiB) Zobrazeno 6560 x
-
- sf4+bif.JPG (33.96 KiB) Zobrazeno 6560 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Ano, pokud bude možnost si vybrat různé kvality trička, chci to nejdražší.
R. P.
R. P.
0
-
Lubomir Koutny
Nechtěl jsem ostatní zatěžovat problémy s nelehkým jednáním o povolení dvou modelářských soutěží na Medlánkách. Pouze Pavel Stráník a další tři kamarádi ví, co za lapálie tomu předcházely, hrozilo, že po čtyřiceti rocích pohostinství na Medlánkách budeme muset hledat náhradní plochu pro létání.
Opravdu to z počátku vypadalo tragicky, ale po dnešním jednání mohu říci, že rozumní lidé se zpravidla nějak domluví a tak máme od vedení aeroklubu Medlánky souhlas s pořádáním jak Přeboru mládeže JMK 1.5. tak i mezinárodní soutěže OPENSCALE 2012 ve dnech 26. a 27.5. současně je zajištěn velký stan jak pro bodování, tak i pro vyhlášení výsledků a předání cen. Samozřejmě, že aeroklub vyžaduje jistá opatření, která jsou náročnější jak na práci organizátora, tak na kázeň soutěžících.
V sobotu 17.3. bylo nádherné počasí, na Medlánkách bylo slunečno, teplo a téměř bezvětří. Neodolal jsem a ještě před jednáním jsem si udělal start s novou dvacetinkou Ki-84 FRANK. V trupu byl dlouhý těžký svazek z pěti nití 3, 2 g/m pro starty ze země, ale připravil jsem si i nový, kratší ze čtyř nití gumy tan SS 07/2011 4,0 +- 0,05 g/m pro starty bez podvozku. Na letíšti je stará uválená tráva a nová ještě neroste, vedle letiště je poorané a již zavláčené pole. Bylo jasné, že bez rizika by byl let bez podvozku na nový svazek, ale to by šlověk nesměl být pohodlný. A tak jse¨m v éru nechal ten těžký, dlouhý, nasadil podvozek a natočil do svazku 1200 otáček, pro jistotu jsem šel ke středu letiště. Start byl velice hezký a za pár vteřin měla dvacetinka výšku asi 30 m, tam byl úzký termický závan, který ji naklonil silně na levou stranu, následoval průlet dost nízlo nad zaparkovanými auty a pak krásný výstup do výšky asi 50 m. Bylo jasné, že tam je silná termika, i po minutě, kdy končil motor se těžké dvacetince nechtělo dolů, pak přišel ještě silnější stoupák, ten sice dvacetinku ještě více zvedl, ale také rozhoupal. Takže po 80 ti vteřinách tato po houpání dosti tvrdě přistává na poli. Pěčlivě sbírám rozlámaný kryt podvozkové nohy a jdu lepit. Radiáčkáři chválí krásný let mé dvacetinky a říkají, měl jsi kliku, že se to rozhoupalo, jinak ti to éro uletělo, v poledne jsou tam silné stoupáky již od 10m výšky. Za pár minut je kryt podvozku opravený, ještě musím přelepit jeden uvolněný list vrtule. Rád bych letěl i start bez podvozku, ale je čas jít na jednání a také míra štěstí již asi byla vyčerpaná. Odlehčená dvacetinka bez podvozku by v tak silné termice mohla nenávratně zmizet...
Opravdu to z počátku vypadalo tragicky, ale po dnešním jednání mohu říci, že rozumní lidé se zpravidla nějak domluví a tak máme od vedení aeroklubu Medlánky souhlas s pořádáním jak Přeboru mládeže JMK 1.5. tak i mezinárodní soutěže OPENSCALE 2012 ve dnech 26. a 27.5. současně je zajištěn velký stan jak pro bodování, tak i pro vyhlášení výsledků a předání cen. Samozřejmě, že aeroklub vyžaduje jistá opatření, která jsou náročnější jak na práci organizátora, tak na kázeň soutěžících.
V sobotu 17.3. bylo nádherné počasí, na Medlánkách bylo slunečno, teplo a téměř bezvětří. Neodolal jsem a ještě před jednáním jsem si udělal start s novou dvacetinkou Ki-84 FRANK. V trupu byl dlouhý těžký svazek z pěti nití 3, 2 g/m pro starty ze země, ale připravil jsem si i nový, kratší ze čtyř nití gumy tan SS 07/2011 4,0 +- 0,05 g/m pro starty bez podvozku. Na letíšti je stará uválená tráva a nová ještě neroste, vedle letiště je poorané a již zavláčené pole. Bylo jasné, že bez rizika by byl let bez podvozku na nový svazek, ale to by šlověk nesměl být pohodlný. A tak jse¨m v éru nechal ten těžký, dlouhý, nasadil podvozek a natočil do svazku 1200 otáček, pro jistotu jsem šel ke středu letiště. Start byl velice hezký a za pár vteřin měla dvacetinka výšku asi 30 m, tam byl úzký termický závan, který ji naklonil silně na levou stranu, následoval průlet dost nízlo nad zaparkovanými auty a pak krásný výstup do výšky asi 50 m. Bylo jasné, že tam je silná termika, i po minutě, kdy končil motor se těžké dvacetince nechtělo dolů, pak přišel ještě silnější stoupák, ten sice dvacetinku ještě více zvedl, ale také rozhoupal. Takže po 80 ti vteřinách tato po houpání dosti tvrdě přistává na poli. Pěčlivě sbírám rozlámaný kryt podvozkové nohy a jdu lepit. Radiáčkáři chválí krásný let mé dvacetinky a říkají, měl jsi kliku, že se to rozhoupalo, jinak ti to éro uletělo, v poledne jsou tam silné stoupáky již od 10m výšky. Za pár minut je kryt podvozku opravený, ještě musím přelepit jeden uvolněný list vrtule. Rád bych letěl i start bez podvozku, ale je čas jít na jednání a také míra štěstí již asi byla vyčerpaná. Odlehčená dvacetinka bez podvozku by v tak silné termice mohla nenávratně zmizet...
- Přílohy
-
- KI 84 OŘ.JPG (76.83 KiB) Zobrazeno 5935 x
-
- 84 OŘEZ.JPG (83.05 KiB) Zobrazeno 5935 x
0
-
Antonín Alfery
- Reakce: 58
Je někde definováno, co může létat ve Schneidrově poháru? Nemyslím tím typy (předlohy), ale modely. Mohou tam i ořechy nebo se mýlím? Nebo mají nějaká omezení - např.průměr vrtule...
0
-
Lubomir Koutny
Toníku, ano jistě že můžeš létat s ořechem, pistáciem, jumbem, nebo čímkoliv jiným, na měřítku nezáleží, není omezen ani průměr vrtule, pokud to patří do letounů připravovaných pro Schneiderův pohár
0
-
Lubomir Koutny
Když si Pavel vyžádal prpozice na OPENSCALE 2012, tak jsem myslel, že je sem na tyto naše stránky dodá v té kulturní formě jak jsou udělány, zatím se tak nestalo a tak alespoň já, Neuměl přes PC to sem lepím, tak ja umím, či spíše neumím, protože je mi jasné, že se to celé rozjede :
OPENSCALE 2012
Medlánecká guma mezinárodní soutěž:
dvacetinek (M-Min. dle národních pravidel), + FLY OFF Schneiderův Pohár
a Old-timerů BV (dle SAM, modely s pevnou vrtulí navržené do r. 1954)
Petříkův pohár dvacetinky a old-timery BV - pro mládež do 15 let
Místo konání : statické bodování dvacetinek – velký stan restaurace aeroklubu
letová část - letiště Brno - Medlánky
Kategorie : Medlánecká guma pro seniory M-Min., M-CO2 +elektro a
old-timery BV-1, BV-3 s pevnou vrtulí Tm. 90s. a BV-min, kde Tm. 60s.
Absolutní vítěz bude určen v FLY OFF- jediný let bez omezení,
nebo nebude-li více soutěžících se třemi maximy, pak ten s největším součtem
ze tří letů. Absolutní vítěz v kategoriích dvacetinek i oldtimerů BV obdrží
pohár + ceny pro další dva v pořadí.
Petříkův pohár pro mládež do 15 let s dvacetinkami a old-timery
Nejlepší z žáků s minimaketou i s old-timerem obdrží pohár, další pak věcné ceny
Každý žák, co odlétá celou soutěž obdrží stavebnici dvacetinky, nebo old-timera
FLY OFF tři společné starty minimaket Schneiderův pohár bez stat. bodování
Termín : sobota 26. května 2012, presentace 1200, bodování od 1200 -1445 velký stan
1450 briefing + určení jury a upřesnění programu dle počasí
1.kolo old-timerů a minimakety starty z ruky letová část + FLY OFF SP 1500 -1700
2. kolo old-timerů a minimakety starty ze země 1700–1900 + FLY OFF SP
pak následuje ARFIELD PÁRTY ve velkém stanu restaurace U Křivé vrtule
neděle 27. května 2012
3. kolo old-timerů a minimakety starty ze země 800 - 10 hod.
4. kolo tj. FLY OFF old-timerů a minimakety starty z ruky 1000-12 hod
vyhlášení výsledků a předání cen cca 1300 hod.
Noclehy : pro 12 soutěžících přímo na letišti v zařízení aeroklubu, nebo vlastní stan
dalších 12 pak v penziónu Na Kytnerce v Medlánkách
tel. 732 738 563 , kytnerka@email.cz
Neptun (perfektní v krásném prostředí na vých. břehu, ale dost drahé)
Přihlášky a vklady : senioři 100 Kč, nevýděleční 50 Kč, se platí za každou kategorii
do 30. 4. 2011 na adresu : Ing. Lubomír Koutný Záhřebská 33
Brno 616 00 tel. 530 312 800 e-mail koutny.lubomir@seznam.cz
Parkování : na letišti pouze na vymezeném parkovišti
Bezpečnost : na letišti bude normální plachtařský provoz, místo startů
po dohodě s řídícím létání, dbejte pokynů pořadatele,
zásadně nesmíte přes dráhu startujícího, nebo přistávajícího
letounu
Pořadatel : brněnští minimaketáři a old-timeristé za pomoci přátel malých modelů
Hlavní sponzoři : Vilém Petřík, ÚMČ Medlánky, IKARA, Reichard Models, RD-STAVsro
OPENSCALE 2012
Medlánecká guma mezinárodní soutěž:
dvacetinek (M-Min. dle národních pravidel), + FLY OFF Schneiderův Pohár
a Old-timerů BV (dle SAM, modely s pevnou vrtulí navržené do r. 1954)
Petříkův pohár dvacetinky a old-timery BV - pro mládež do 15 let
Místo konání : statické bodování dvacetinek – velký stan restaurace aeroklubu
letová část - letiště Brno - Medlánky
Kategorie : Medlánecká guma pro seniory M-Min., M-CO2 +elektro a
old-timery BV-1, BV-3 s pevnou vrtulí Tm. 90s. a BV-min, kde Tm. 60s.
Absolutní vítěz bude určen v FLY OFF- jediný let bez omezení,
nebo nebude-li více soutěžících se třemi maximy, pak ten s největším součtem
ze tří letů. Absolutní vítěz v kategoriích dvacetinek i oldtimerů BV obdrží
pohár + ceny pro další dva v pořadí.
Petříkův pohár pro mládež do 15 let s dvacetinkami a old-timery
Nejlepší z žáků s minimaketou i s old-timerem obdrží pohár, další pak věcné ceny
Každý žák, co odlétá celou soutěž obdrží stavebnici dvacetinky, nebo old-timera
FLY OFF tři společné starty minimaket Schneiderův pohár bez stat. bodování
Termín : sobota 26. května 2012, presentace 1200, bodování od 1200 -1445 velký stan
1450 briefing + určení jury a upřesnění programu dle počasí
1.kolo old-timerů a minimakety starty z ruky letová část + FLY OFF SP 1500 -1700
2. kolo old-timerů a minimakety starty ze země 1700–1900 + FLY OFF SP
pak následuje ARFIELD PÁRTY ve velkém stanu restaurace U Křivé vrtule
neděle 27. května 2012
3. kolo old-timerů a minimakety starty ze země 800 - 10 hod.
4. kolo tj. FLY OFF old-timerů a minimakety starty z ruky 1000-12 hod
vyhlášení výsledků a předání cen cca 1300 hod.
Noclehy : pro 12 soutěžících přímo na letišti v zařízení aeroklubu, nebo vlastní stan
dalších 12 pak v penziónu Na Kytnerce v Medlánkách
tel. 732 738 563 , kytnerka@email.cz
Neptun (perfektní v krásném prostředí na vých. břehu, ale dost drahé)
Přihlášky a vklady : senioři 100 Kč, nevýděleční 50 Kč, se platí za každou kategorii
do 30. 4. 2011 na adresu : Ing. Lubomír Koutný Záhřebská 33
Brno 616 00 tel. 530 312 800 e-mail koutny.lubomir@seznam.cz
Parkování : na letišti pouze na vymezeném parkovišti
Bezpečnost : na letišti bude normální plachtařský provoz, místo startů
po dohodě s řídícím létání, dbejte pokynů pořadatele,
zásadně nesmíte přes dráhu startujícího, nebo přistávajícího
letounu
Pořadatel : brněnští minimaketáři a old-timeristé za pomoci přátel malých modelů
Hlavní sponzoři : Vilém Petřík, ÚMČ Medlánky, IKARA, Reichard Models, RD-STAVsro
0