OPENSCALE 2015
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: OPENSCALE 2015
Vyjednávání se Svatým Petrem kolem počasí pokračují. Časy kdy se poroučelo větru, dešti jsou už pryč. Stejně bude na Medlánkách jinak než podle předpovědí.
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 39
Díky Pavle! Otevřel jsem si pozvánku na OPENSCALE 2015, překopíroval a poslal všem členům mého kroužku i Cintulovým, takže teoreticky by mohlo přijít až 8 žáků (to počítám i s vašim Danem a malým Toníkem Křižkou). Vidím, že nové podmínky Tě přimněly ke zvýšení startovného, jen se bojím, aby to neodradilo některé žáky, dobře vím, že v některých rodinách u matek samoživitelek (a i takové hochy v kroužku mám) i ta stovka může činit problém. Takto SAM 78 před pár roky zcela zlikvidoval účast mládeže na Celostátních old-timerů (on tehdy měl ještě větší startovné, ale byla tam i večeře s opékaným seletem a pití).
0
Já chápu, že stovka startovného může být u některých rodin problém. Mám ale srovnání se startovným v jiných sportech a dalších volnočasových aktivitách. Je to sice vyšší ale ještě stále celkem běžná částka. U modelářů to dneska představuje asi tak 5 prkének balsy nebo 4 svazky gumy pro P30. ( U Hořejšího už přijde 500g TAN Supersport 01/2015 na 1150Kč). A pokud budu cynik, tak je to taky cena krabičky cigaret. Za tu stovku může odlétat 2 až 3 soutěžní kategorie (dvacetinky, oldtimery a případně i Schneiderův pohár). Budoucnost ukáže, jestli je to akceptovatelné nebo přestřelené.
0
Luboši, prosím, nenavážej se do SAMu 78. Nikdo účast mládeže nezlikvidoval, prostě mladí o toto neměli a nemají zájem. A pokud by tehdy náhodou měli, tak je úplně jedno, jaké je startovné, když na takovou soutěž, či spíše setkání nikdo mlaďase neodveze. To, že bylo vyšší startovné pro nečleny SAMu, to je přeci normální, dnes se také na soutěže přihlašuješ předem a pokud ne, platíš na místě dvojnásobné startovné. S ohledem na pořadatele je to logické.
Dneska se členství či nečlenství neřeší, jsme rádi, že se sejdeme, kdo přijde, zalétá si, bez ohledu na věk. Pokud přijedou mladí, tak s rodiči nebo prarodiči, dvanáctiletý kluk se prostě těžko dostane veřejnou dopravou dejme tomu z Brna do Hořic, Chotěboře, nebo nedejbóže do Vavřinče.
To je asi hlavní problém ne-účasti mladých.
Jinak přeji hezké počasí a příjemné polétání.
Dneska se členství či nečlenství neřeší, jsme rádi, že se sejdeme, kdo přijde, zalétá si, bez ohledu na věk. Pokud přijedou mladí, tak s rodiči nebo prarodiči, dvanáctiletý kluk se prostě těžko dostane veřejnou dopravou dejme tomu z Brna do Hořic, Chotěboře, nebo nedejbóže do Vavřinče.
To je asi hlavní problém ne-účasti mladých.
Jinak přeji hezké počasí a příjemné polétání.
0
Jo, máš úplnou pravdu Honzo. Ty časy, kdy jsme lítat do Medlánek chodili pěšky přes kopec nebo jezdili trolejbusem a pak pěšky už se nevrátí. Když nás některý z rodičů zavezl autem tak to byla pohoda. Akorát nás vysadil a domů už jsme došli. Dnes to občas vypadá tak, že spruzený rodič pohání pořadatele, už aby byl konec a jelo se domů. To není můj výmysl, to jsem zažil.
Diskuse o tom, proč není dost mládeže je asi téma na samostatné vlákno a není to jen o výšce startovného a dopravě na soutěž.
Diskuse o tom, proč není dost mládeže je asi téma na samostatné vlákno a není to jen o výšce startovného a dopravě na soutěž.
0
K dnešnímu dni mám přihlášených 8 soutěžících z toho 5 žáků. Takže prosím ty, kdo tak ještě neučinili, a plánují do Medlánek přijet aby mi dali vědět. Uvítám i pokud k přihlášce přidáte jestli chcete nějak pomoci s organizací - složitější je situace kolem bodování. Abychom celé bodování urychlili chtěl bych mít 3 dvojice bodovačů a stále mi chybí 2 bodovači. Sice někteří nejmenovaní říkají, že to lze vyřešit ráno před soutěží ale já bych měl ráději vše domluveno předem.
Předem díky za pomoc.
Předem díky za pomoc.
0
-
Lubomir Koutny
Pavle, doufám, že počty přihlášených se Ti již zvýšily. Jen ode mne z kroužku bys měl mít 4 žáky a 3 dospěláky. Připočtu-li vašeho Dana, malého Toníka Křivku a 2 kluky Cintulovy, pak bys mohl mít 8 žáků. Dnes jsme byli zalétávat, ideální počasí - stejně jako i v pondělí, ale mimo nás nikdo na Medlánkách. Jinak na rozdíl od Tebe, tak Vojta Zoufalý si stěžuje na zvýšené startovné, které on musí platit ze svého kapesného, řekl jsem mu že to musí říci Tobě, já nejsem pořadatel.
0
Ahoj - chtěl bych startovné žáků na OPEN SCALE 2015 sponzorovat. Myslím to vážně, nic v tom nehledejte. Dvacetinky web sleduju od jejich vzniku a nemám vůbec čas něco postavit - tak bych se chtěl zúčastnit aspoň takhle. Bylo by to možné? Když mi řeknete počet žáků a číslo účtu, kam to můžu poslat, tak pošlu. Jarda
0
Děkuji JardoF za nabídku. Uzávěrku jsem dal na 18. května takže příští týden budu vědět počty a ozvu se.
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 46
Taky se připojuji k poděkování, je to od Tebe dnes docela nevídaný mesiášský počin v pravém významu toho slova.JardaF píše:Ahoj - chtěl bych startovné žáků na OPEN SCALE 2015 sponzorovat. Myslím to vážně, nic v tom nehledejte. Dvacetinky web sleduju od jejich vzniku a nemám vůbec čas něco postavit - tak bych se chtěl zúčastnit aspoň takhle... Jarda
0
Tak bezva
Napiš mi prosím pak, nejlépe na mail jaroslav@ifp-publishing.cz, počet žáků a číslo účtu. A hlavně aby vyšlo počasí! 
0
-
Lubomir Koutny
Tak to je tedy paráda. Nádherná podpora účasti mládeže na OPENSCALE 2015. Připojuji se svým způsobem a pro vítězné žáky v kategoriích M 1/20 a BV 1 věnuji každému jednu stavebnici. Takže doufám, že se na startu objeví jak mladý Vysočan, tak také i Křivka. Osobně znovu pozvu hochy od Cintuly...
0