Nakonec, je to více moje přání než výtka, aby se více stavělo a něco dělalo, než jen naříkalo, proč to nejde atd..
No, není to moc jednoduché.....
Už jsem tady četl, že někdo se ulil ze školy, aby dostavěl model, druhý zase může modelařit v práci, další pak každý den doma. Ale jsou takoví, co opravdu nemají kdy a nebo kde, případně mají i jiné kategorie nebo dokonce jiné zájmy. nebo měli nějaký jiný problém, pracovní, rodinný....Pokud máš rodinu, tak víš, o čem píšu. Nebo bydlet v činžáku a v RD je taky rozdíl, a pod.
Už to tady psal Discobolos, prostě každý nemůže (ne že nechce) být tak plodný a není to povinnost.
druhému jste to pro nezájem roky upírali.
No, to asi bylo na mě, předpokládám.....Když skončí kategorie, tak mi nevyčítej, že nesoutěžím

Na Openscale jsem jezdil od začátku a měl jsem vždy jeden nebo víc modelů, zpravidla každý rok něco nového. To ale všichni, to bylo to "překvápko" které nazýváš tajnůstkařením.

Teď jezdím na Trnávku, ale tam zase nejezdí nikdo od vás, takže tam zas ostatní můžou hledat některá jména marně......
Jenže ve výsledkových listinách z posledních 5 let jsem jejich jméno nenašel, tudíž nemůžu posuzovat kvalitu "starých" modelů dle dosažených úspěchů.
To tak asi bude, jenže.....když nevíš, tak přece nemůžeš odsuzovat. Proč tam ta jména nejsou už tady bylo vysvětleno, stejně jako mnoho dalších modelářů, kteří taky z různých důvodů přestali jezdit. Některé důvody znám, ale nebudu je uvádět, není proč.
Robert tady napsal o teoreticích a prakticích, ale nevím kdo je podle něj ve kterém šuplíku

Jestli ten, co za poslední rok nepostavil, resp. se nepochlubil s novým modelem je teoretik a to, že léta předtím stavěl není důležité. Jestli je praktik ten, kdo postavil dva modely za poslední rok nebo ten, co jich za mnoho let postavil víc a teď nemohl.....? Těžko říct.
Nedej se tím zviklat, ale neútoč na něco, co neznáš. Já jsem před léty taky šoupal nohama (a šoupám dodnes

), rozhodně bych si netroufl hned zkraje ani teď těm zkušenějším říct, ať se přestanou plácat po zádech.....
No a že ti poradili hlavně kluci od Prahy a Berouna? Nejspíš proto, že je to jejich parketa. Každý umí něco jiného, někdo víc, někdo míň. Ale neodsuzuj někoho jen proto, že ho osobně neznáš a nepotkal jsi ho na halové soutěži
V Brně potkáš spoustu nových lidí, třeba budeš překvapený kdo je kdo
Ber to jako vysvětlení, ne jako rýpání.