Zároveň bych touto cestou chtěl požádat zda má někdo barevný podklad na tento konkrétní stroj ze závodů Schneiderova poháru roku 1914. Nejde mi ani tak o zbarvení, to je jednoduché v barvě materiálů,ale jedná se mi spíše o nápis na trupu a číslici na směrovce. Na různých pramenech se různí od černého nápisu SOPWITH a černého čísla 3 přes údajně číslo tmavě modré až po celý nápis v rudě červené i s číslicí...
Sopwith Tabloid, Schneider Trophy 1:20
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Sopwith Tabloid, Schneider Trophy 1:20
Pod tlakem inspirace na těchto stránkách jsem se pustil do stavby dvacetinky a zároveň také modelu pro kategorii Schneiderova poháru. Netradičně začínám částmi které mne nejméně baví-ocasní plochy
Zároveň bych touto cestou chtěl požádat zda má někdo barevný podklad na tento konkrétní stroj ze závodů Schneiderova poháru roku 1914. Nejde mi ani tak o zbarvení, to je jednoduché v barvě materiálů,ale jedná se mi spíše o nápis na trupu a číslici na směrovce. Na různých pramenech se různí od černého nápisu SOPWITH a černého čísla 3 přes údajně číslo tmavě modré až po celý nápis v rudě červené i s číslicí...
- Přílohy
-
- Tabloid 002.jpg (37.7 KiB) Zobrazeno 8531 x
-
- Tabloid 001.jpg (45.49 KiB) Zobrazeno 8531 x
0
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
Re: Sopwith Tabloid, Schneider Trophy 1:20
Ó Bože !!! Děkuji !!!
Konečně někdo začal něco dělat a o inspiraci a nabíjení se jen nemluví, ale je přenesena i do činů.
Už jsem si říkal, že jste všichni ulehli k zimnímu spánku !
Tazi, ať ti to jde od ruky, budu sledovat
Konečně někdo začal něco dělat a o inspiraci a nabíjení se jen nemluví, ale je přenesena i do činů.
Už jsem si říkal, že jste všichni ulehli k zimnímu spánku !
Tazi, ať ti to jde od ruky, budu sledovat
0
-
discobolos
- Reakce: 15
Tak koukám, že na Openscale budou dva. Akorát já mám rozestavěného ořecha (už pár let)
.
Na rozdíl od tebe, já ocasními plochami většinou začínám, protože jsou rychle hotové a mám dobrý pocit, že už je něco hotovo. Při mé rychlosti (tedy spíše pomalosti) mi to nepřibývá tak rychle, jako zdejším úderníkům
.
Nějaké podklady doma mám, až dorazím, pošlu. Jen mi pošli adresu.
D
Na rozdíl od tebe, já ocasními plochami většinou začínám, protože jsou rychle hotové a mám dobrý pocit, že už je něco hotovo. Při mé rychlosti (tedy spíše pomalosti) mi to nepřibývá tak rychle, jako zdejším úderníkům
Nějaké podklady doma mám, až dorazím, pošlu. Jen mi pošli adresu.
D
0
Tak jsem se nepatrně posunul vpřed a tady je výsledek-spodní křídlo=3g 
- Přílohy
-
- Spodní křídlo.jpg (41.6 KiB) Zobrazeno 8262 x
0
Tak,křídla jsou obě,zhruba obroušeny a nachystány na tmelení. A pak konečně na stavbu trupu 
- Přílohy
-
- foto 120.jpg (48.52 KiB) Zobrazeno 8102 x
-
- foto 121.jpg (37.53 KiB) Zobrazeno 8102 x
-
- foto 122.jpg (29.97 KiB) Zobrazeno 8102 x
0
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
Pěkná prácička Tazi, jak to tak vypadá, do jara stihneš ještě další dvacetinu, že?
Plánuješ na sezónu ještě něco dalšího ?
Sleduji.
Plánuješ na sezónu ještě něco dalšího ?
Sleduji.
0
No Honzo, plánovat bych plánoval, ale co se skutečně podaří postavit to se uvidí až na Openscale
Ještě něco bych chtěl a mělo by to být něco méně choulostivého na počasí než je Tabloid-nějaký jednoploch,ale co to bude to ještě není úplně rozhodnuto.
0
V minulém týdnu jsem vyšetřil trochu času na stavbu,tak tady je pár fotek ze stavby trupu.
- Přílohy
-
- Trup 1.jpg (43.26 KiB) Zobrazeno 7834 x
-
- Trup 2.jpg (28.82 KiB) Zobrazeno 7834 x
-
- Trup 3.jpg (38.63 KiB) Zobrazeno 7834 x
0
Další...
- Přílohy
-
- Trup 4.jpg (48.39 KiB) Zobrazeno 7831 x
-
- Trup 5.jpg (27.47 KiB) Zobrazeno 7831 x
-
- Trup 6.jpg (27.02 KiB) Zobrazeno 7831 x
0
Další....
- Přílohy
-
- Trup 7.jpg (42.99 KiB) Zobrazeno 7831 x
-
- Trup 8.jpg (49.39 KiB) Zobrazeno 7831 x
0
Předběžně sestavená část,plováky-trup.Lepení ukotvovacích trubiček do trupu,díky práci s Herkulesem vše v šabloně 
- Přílohy
-
- Plováky 001.jpg (57.56 KiB) Zobrazeno 7273 x
-
- Plováky 002.jpg (50.45 KiB) Zobrazeno 7273 x
-
- Plováky 003.jpg (52.96 KiB) Zobrazeno 7273 x
0