Fokker DR.I Oříšek.(zmenšený výkres dvacetiny od SFA).
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Fokker DR.I Oříšek.(zmenšený výkres dvacetiny od SFA).
Tak se začínám prát s DRjedničkou.Zatím pár řízků a obarvený kašmír na tiskárně.Budu to různě kombinovat,podobně jako u N11.Asi jsem si vzal velké sousto,ale pokusím se ho dotáhnout dokonce za každou cenu.Bude to Rabenův.
- Přílohy
-
- 001.
- Zmenšený výkres 001.jpg (49.19 KiB) Zobrazeno 10213 x
-
- 002.
- Řízky 002.jpg (57.52 KiB) Zobrazeno 10213 x
-
- 003.
- Obarvený kašmír 003.jpg (31.12 KiB) Zobrazeno 10213 x
0
Re: Fokker DR.I Oříšek.(zmenšený výkres dvacetiny od SFA).
Jirko, držím ti palce
. Ani jsem netušil, že to hoši z SFA dělají jako stavebnici

0
Ty jo, tak tomu říkám systematický přístup vedoucí k postavení modelu. Pěkně nařezaná žebírka, lišty, papír... to už je skoro hotový! Držím palce a těším se na report ze stavby. m.
0
Tak ocasní plochy se narodily.Začnu s trupem.
- Přílohy
-
- 004.
- Lamelované dílky 004.jpg (45.09 KiB) Zobrazeno 10026 x
-
- 005.
- SOP,VOP 005.jpg (43.2 KiB) Zobrazeno 10026 x
0
Ulepil jsem něco málo trupu.Pár klacíků je spojeno lepem.Nespěchám.
- Přílohy
-
- 006.
- Kostra trupu 006.jpg (54.76 KiB) Zobrazeno 9868 x
0
Pěkné, pěkné! už se klube bachráček
.
M.
M.
0
Dřevěný potah trupu je hotov.Bude to všechno asi na dýl.
Drajdekr je jaksi náročnější,alespoň tedy pro mě s mými stavebními zkušenostmi.
- Přílohy
-
- 007.
- Potah trupu 007.jpg (53.57 KiB) Zobrazeno 9657 x
-
- 008.
- Trup s potahem 008.jpg (41.17 KiB) Zobrazeno 9657 x
0
Kostra je kompletní.Teď zbytek detailů,vysochám Rabena a může se potahovat.Vrtuli naposled na dovážení.No ještě to je na dlouho.
- Přílohy
-
- 009.
- Kostra komplet 009.jpg (61.33 KiB) Zobrazeno 9429 x
0
-
Michal Švehla
- Reakce: 0
Ahoj. Jsem tu nový, tak mne berte s rezervou... Začínám také se stavbou létacích aparátů, tak Vaše stavby pečlivě sleduji a studuji. Mám dotaz: má nějaký důvod potažení zadní horní části trupu balzou v celé ploše? U originálu Dr I se překližková kapotáž zužuje skoro do trojúhelníku (před VOP je zúžená a nekopíruje horní podélníky). Napadlo mne zda to není pro zpevnění trupu proti kroutícímu momentu od svazku??? Díky za odpověď...
0
Ale no není to zpevnění,tos mi dal.Ale moc dík za poznámku.Ale jak to teď budu ořezávat to nevím
.Jelikož ho chci pojmout ve stylu antique,tak bude pod potahem kostra s dřevěným potahem vidět.Kdybych to stříkal,tak by to až tak nevadilo.Vono to řezání,když je to zabodovaný vteřiňákem není nic moc.Na fotkách,co jsem vygůgloval jsem to moc jednoznačně nevypozoroval a žádnou kloudnou holou kostru jsem nenašel.A kdybych se bejval mrknul na vyfocenou dvacetinu Martinova drajdekru tak jsem to viděl hned.Teď by situaci zachránilo,kdyby se některý dělaly s plným potahem až k ocasu.
No uvidím.Každopádně děkuji ještě jednou za poznámku a vlastně radu.Nejsi ty náhodou kitař?
0
Ahoj Jirko, na jedné celkem známé fotce to docela vidět je. Nevěděl jsem, že budeš stavbu tolik maketově prožívat

0
Jirko, neřeš to, je to jen detail. Pokud to ale budeš řešit, tak to vyřeš stejně jako já - normálně to odřízni a je to
. Já to udělal u svého DR.1 stejně. Je to práce na cca 2 minuty.
Jinak Tvoje stavba je krásná! Moc rád bych DR.1 viděl na soutěži v Pelhřimově! Martin
Jinak Tvoje stavba je krásná! Moc rád bych DR.1 viděl na soutěži v Pelhřimově! Martin
0