Guillows Kit 401 LC - Messerschmitt BF 109
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Guillows Kit 401 LC - Messerschmitt BF 109
tak ako som uz spomenul vo veldajsom vlakne, po rokoch som sa vratil k modelarstvu a rozhodol som sa, ze k navratu mi pomoze stavebnica. mal som trosku produktivny vikend, kridla aj trup (az na nos) su na 99,9% hotove. trochu som odlahcoval, pred brusenim - kridla vazia 14g, trup 12g. cakaju ma vyskovka a smerovka, tie budu mat dietu tiez

0
Re: Guillows Kit 401 LC - Messerschmitt BF 109
teraz mi napadlo, ze tie dosticky, v ktorych boli vyrezane diely su celkom vhodny kandidat ako sablony na laminovanie, resp vyrobu lahsich dielov pre buduci model. 
0
rozhodol som sa, ze to zatial poskladam presne podla planiku, bez podvozku. nejake vychytavky ako oddelena smerovka/vyskovka, podvozok atd si necham nabuduce

0
mal by som dotaz k potahovaniu, resp ku konecnej povrchovej uprave. potah riesim stylom - obehnut okraje lepiacou tycinkou, prilepit potah, vypnut vodou. zaujimalo by ma ako sa postupuje dalej? pouzit este napinaci lak, alebo staci voda a potom lakovat obycajnym lakom + farby?
0
zatial 48g, tak ako je na obrazku (zhoda nahod
- tolko vazili diely po vybrati z dosticiek ) - este treba potiahnut trup, potom lak. nejaky gram by sa dal usetrit na vrtuli, ale uvidim podla toho kolko bude treba dovazovat, aby som to, co stiahnem dole, potom nevlepoval naspat do nosu
model bude bez podvozku

0
dopotahoval som aj trup, provizorne poskladal a odvazil aj s gumou z kitu, vaha modelu ako ho vidno na fotke je 56g, pred lakovanim/farbenim a dovazenim. snad sa mi ho podari aj naucit lietat

0
nejaky orientacny pokus o dovazenie ukazal, ze to bude chciet nejakych 7-10g plasteliny do nosu. zrejme sa na tom podpisala aj absencia podvozku
0
viem, ze nie je sa cim chvalit, hlavne ked vidim tie nadhery tuto od kolegov s brutalnymi detailami. lak a farbenie som urobil uplne barbarsky, ale je to aj vzhladom na to, ze ide o testovaci model, na ktorom som si chcel vyskusat samotnu stavbu a ci vobec budem schopny takyto velky free flight model dostat do vzduchu - preto taky hlinikovy/prototypovy, jednoduchy vzhlad, vyhoda je, ze obycajne kuchynske digitalne vahy nezazanamenaly rozdiel pred a po lakovani/farbeni. provizorne som dovazil a skusil testovaci klz do postele a vyzera to celkom slubne, celkova vaha zda sa bude po dovazeni a s gumou niekde okolo 63g.. najblizsie dni ma byt pekne pocasie, tak to skusim zalietat na svahu, trava je dostatocne vysoka, tak by nemali hrozit ziadne katastroficke scenare

ak by sa niekto pohorsoval nad vysledkom, tak vedzte, ze stavba ma natolko bavila, ze uz mam v plane postavit dalsi model, tentoraz ozaj hodny oznacenia minimaketa
pouzijem tento plan + par drobnych uprav, na ktore som prisiel pri tejto testovacke 

ak by sa niekto pohorsoval nad vysledkom, tak vedzte, ze stavba ma natolko bavila, ze uz mam v plane postavit dalsi model, tentoraz ozaj hodny oznacenia minimaketa
0
No vida, nakonec to vypadá pěkně, držím palce při záletu. Hlavně dodrž těžiště, až tam budeš mít gumu, tak budeš ještě dovažovat. Zkus postavit nějakou dvacetinku a přijeď do Trnávky na soutěž, to je skoro na Slovensku
. M.
0
az postavim nieco aspon trochu konkurencie schopne, tak si mozno nejaky vylet spravim 
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 44
To by jsi měl teda můj hluboký obdiv - z Košic to není na jakoukoliv soutěž minimaket zrovna co by kamenem dohodil ...
0
Asi jsme měli trochu poradit tady a nevěnovat se řešení kvadratury kruhu či šišoidnosti obdélníku v jiných tématech...
Totiž, na předku jsi to měl podélníky protáhnout až k čelní přepážce, kterou by sis vyrobil sám a teprve na to navléknout kryt motoru z plastu. Tohle řešení moc nevydrží, navíc tou miniďourkou budeš těžko protahovat gumu a při natáčení se bude dřít o plastové stěny. Nic dobrého...
Totiž, na předku jsi to měl podélníky protáhnout až k čelní přepážce, kterou by sis vyrobil sám a teprve na to navléknout kryt motoru z plastu. Tohle řešení moc nevydrží, navíc tou miniďourkou budeš těžko protahovat gumu a při natáčení se bude dřít o plastové stěny. Nic dobrého...
0