AIR RACES BRNO 2026

Diskuze k minimaketářským soutěžím, setkáním a akcím

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Lubomir Koutny
Reakce: 38

Re: AIR RACES BRNO 2026

Příspěvek od Lubomir Koutny » dnes, 08:03

Dovolím si jeětě pár vět. Plánování tras při jednání o Medlánkáchje nesmysl, pokud nevím jaký bude směr větru. Je otázkou, kdy bude létání pro modeláře mimo RC na Medlánkách zakázáno. Platby za plochu a jednání s úřadem mohou skončit tím, že se soutěž přeloží na jiné místo, Před 30 ti roky jsme měli soutěže dvacetinek v Mariánském údolí a také v Zamilovaném hájku. V obou případech jsou to prostory chráněné před větrem.
0

Pavel Stráník
Reakce: 42

Příspěvek od Pavel Stráník » dnes, 11:24

Lubomir Koutny píše:
dnes, 07:40
Dušane děkuji. Myslím, že tito hlodavci jsou za dva měsíce od vylíhnutí velcí téměř jako dospělí, takže by mohlo být po problému, tedy pokud jde o sysly a ne o úřad.
Luboši, nejsi snad natolik naivní aby ti nebylo jasné, že tady vůbec nejde o ty sysly. Jak jsi správně uvedl, jde o úřad.
Jinak mi přijde nadmíru komické, že svého času jsme sysly velebili, že zabránili přeměně velké travnaté plochy v developerský projekt (jako že jsem minimálně dva na vlastní oči viděl), a teď kvůli nim máme po jarní soutěži. Fakt docela absurdní situace.
Opravdu je zcela nemístné navážet se do Kamila, udělal v dané věci co bylo možné a výsledek skutečně není v jeho gesci.
Na celou tuto záležitost mám vlastní názor ale vůbec si nemyslím že je nezbytné tady na fóru vést tyto polemiky, situace je daná, nikdo nebude oficiálně pořádat soutěž v rozporu se stanoviskem úřadu, soutěžit v březnu či dubnu je navýsost riskantní kvůli počasí a já teda o žádné jiné vhodné lokalitě v Brně nevím, Mariánské údolí dnes už taky není co bývalo, navíc lítáme už přece jen o poznání déle a dále než kdysi a tam ten prostor zdaleka není dostatečný. Navíc lidí jak psů. Zamilec není o nic lepší.
0

Pavel Stráník
Reakce: 42

Příspěvek od Pavel Stráník » dnes, 13:20

A kdysi v Modeláři zmiňované létáni na výstavišti s přistávánim mezi pivními kelimky uz patři taky do dávné historie, Kosmas by je zahrnul do první kapitoly kroniky pod název "bájné povídání kmetů" 😂
0

Odpovědět