Nóóó tak to trefils bolavé místo... Ten kryt mi taky vrtá hlavou, vůbec je toho ještě dost co mi dělá vrázky na čele,nejen ten kryt,ale celá přední část od motorové přepážky,chci aby to vypadalo věrohodně,ale zároveň to bylo funkční. Snadné by bylo udělat zespoda jen tři válce a ty zalepit do spodního potahu krytu,ale tento stroj tam potah neměl a motor byl zespoda otevřený

Mám jakousi představu,ale jestli to bude fungovat a jak to bude vypadat, to se ještě uvidí... No abych neodbíhal, ten kryt jsem myslel přesně jak Ty, teda dlabaný a výlisek je druhá varianta. Já myslím,že když hotový kryt řádně vybrousím Dremelem, tak zas tak těžký nebude-z toho výlisku a připasovávání mám trochu strach, mám v plánu aby ten kryt byl odnímací...
Jinak včera jsem udělal ty vzpěry a chci se zeptat zdejších konstruktérů, jak by řešili vzpěry plováků třeba na tomto stroji. Já je mám z balsy 1,5 x 5 aby to bylo v maketové velikosti,ale zdá se mi to málo pevné,uložení je zapouzdřeno do papírových trubiček v trupu,ale ta balsa si myslím uletí jak řepa vzhledem k velikosti plováků(byl jsem sám překvapen jak jsou velké) a navíc ty plováky budou schytávat veškerá přistání atd. Dělat je ze smrku nebo překližky by bylo sice pevnostně v poho,ale zase to zabiju hmotností takového polena

další možnost by snad byla zamaskovat do vzpěry ocelový drát 0,3mm nebo uhlík

fakt nevím, rozhodně nechci v jednom kuse opravovat uchycení plováků-je to můj první plovákovec tak by mne zajímalo, jaké s tímto máte zkušenosti Vy ostatní. Děkuji