Fokker E IV.
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Fokker E IV.
Máš to moc pěkný! Klobouk dolů, nechceš to přeci jenom zkusit na CO2, nebo ještě lépe na gumu? Nic na tom není, bude to brus, M.
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 44
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Krásná stavba!
Bacha na ty vodtokovky! Radek je tak někdy dělá, aby lépe odpovídaly předloze s tenkou lištou (E.III...) či strunou (D. VII...), ale je možná jediný, kdo to dokáže potáhnout tenkym vláknitym papírem, alespoň sem to eště nikdy neviděl u nikoho bez chyb (přichycení omylem k liště) - při nástřiku pak chyby vylezou dost do hnusna. Samozřejmě, že se to dá, ale musí se to napatnáckrát šmrdlat polosuchym štětcem nebo předem ten centimetrovej proužek na vodtokovce předlakovat nebo - což je úplně bez komplikací - potahovat lesklym japanem. Každopádně vždy přilepit jen "až za rohem" na spodní straně odtokovky.
Ale dle krásné stavby počítám, že již s tím máš také zkušenosti, tak já jen tak....
R.
Bacha na ty vodtokovky! Radek je tak někdy dělá, aby lépe odpovídaly předloze s tenkou lištou (E.III...) či strunou (D. VII...), ale je možná jediný, kdo to dokáže potáhnout tenkym vláknitym papírem, alespoň sem to eště nikdy neviděl u nikoho bez chyb (přichycení omylem k liště) - při nástřiku pak chyby vylezou dost do hnusna. Samozřejmě, že se to dá, ale musí se to napatnáckrát šmrdlat polosuchym štětcem nebo předem ten centimetrovej proužek na vodtokovce předlakovat nebo - což je úplně bez komplikací - potahovat lesklym japanem. Každopádně vždy přilepit jen "až za rohem" na spodní straně odtokovky.
Ale dle krásné stavby počítám, že již s tím máš také zkušenosti, tak já jen tak....
R.
0
Klucí díky za podporu,Martine já vím ,že bys ho rád viděl na COčko,ale zůstanu radši u té RCmini.Stavebnice od Guillowse mají odtokovky stejně řešeny.Už jsem od něj dvě potahoval,musí se opravdu chytat až opatrně na hraně i Radek mne na to dnes upozorňoval.Roberte samozřejmě ti dík že jsi to vysvětlil a rozvedl do detailu.
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 44
Na RC minimaketu bych ale upozornil na jednu věc - originál neměl křidélka kterými jsi ty ten model zcela správně nezprasil, jenže křídla nakrucovat se ti nepovede, s originálním vzepětín (spíš nevzepětím) si moc nezalítáš, takže tam nějaké budeš muset dát a to zase nebude vypadat moc maketově. Ale jiné řešení ti nezbude.
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 39
Nejsem RC minimaketář. Avšak dobře vím, jak to u starých ér bez křidélek fungovalo, potah nebyl vypnutý natolik, aby neumožňoval pomocí lanek řízení nakrucovat křídla. U minimakety je to dost obtížné, pokud bude potažené modelspanem a lakované napínacím lakem. Nevím, zda to mikroserva utáhnou. Byla by zde možnost udělat to trochu jinak : křídla budou mít trubičky cca v 35% hloubky mít otočně na spojce kruhového průřezu (např. na ocelové pletací jehlici) a pak pomocí řídící drátů měnit úhly na obou půlkách (něco podobného, ovšem bez drátů projektoval Kauba u své stíhačky za války).
0
Tak mám obroušeno.Zkusil jsem dílce poskládat na váhu.Na to že budu ještě potahovat , lakovat a stříkat barvy , se mně to zdá dost těžké.
- Přílohy
-
- 1628 25.jpg (43.09 KiB) Zobrazeno 6520 x
-
- 1627 24.jpg (44.83 KiB) Zobrazeno 6520 x
-
- 1630 27.jpg (51.9 KiB) Zobrazeno 6520 x
0
Máš to moc pěkný, ta váha je 65g, nebo 6.5g? V prvním případě je RC varianta dobré rozhodnutí, v druhém případě je to taky dobré rozhodnutí, ale je škoda neudělat fokříka na gumu
. Martin
0
Ta váha 6,5g je Jirko na takovéto půlmetrové ero hodně dobrá,už ted je jasné,že konečná váha bude hodně zajímavá.Odhaduji v jakém rozpoložení je asi Hugo, když to vidí
.Skvělá práce
Budeš dělat i vnitřní výplety kostry a případně cockpit?
0
-
seawindttt
- Reakce: 0