Po této události byl až do doby samotných závodů zakázán vstup všem novinářům do dílen Sopwith
Sopwith Tabloid, Schneider Trophy 1:20
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Sopwith Tabloid, Schneider Trophy 1:20
Z dílny od Tommyho Sopwitha uniklo několik fotek motoru zamýšleného pro závody Scneiderova poháru
Po této události byl až do doby samotných závodů zakázán vstup všem novinářům do dílen Sopwith

- Přílohy
-
- Original Gnome.jpg (57.61 KiB) Zobrazeno 4658 x
-
- Můj pokus.jpg (39.96 KiB) Zobrazeno 4658 x
-
- Pokus.jpg (31.38 KiB) Zobrazeno 4658 x
0
A ještě zde...
- Přílohy
-
- Rozebraný.jpg (39.38 KiB) Zobrazeno 4658 x
-
- Motor a lože.jpg (36.79 KiB) Zobrazeno 4658 x
-
- Připraven na záběh.jpg (29.27 KiB) Zobrazeno 4658 x
0
Sáááákryš, ten je parádní!
Bez barvy tak zajímavě nevypadal......byl teda hezký, ale teď je jako živý
Lízni žebra ještě stříbrnou, jen opatrně "suchým" štětcem.
Nechceš mi jeden udělat?
Nějak nestíhám a nějak mi to nejde podle mých představ.....pořád zkouším nové postupy a nic moc....
Jsi šikula!
Bez barvy tak zajímavě nevypadal......byl teda hezký, ale teď je jako živý
Lízni žebra ještě stříbrnou, jen opatrně "suchým" štětcem.
Nechceš mi jeden udělat?
Nějak nestíhám a nějak mi to nejde podle mých představ.....pořád zkouším nové postupy a nic moc....
Jsi šikula!
0
Díky chlapi už se červenám..
Jirko, když proletíš toto vlákno, jsou tam někde v předu fotky, když jsem motor dělal. Pak jsem ho odložil, páč bych nedělal nic jiného,práce na motůrku mne bavila a zbytek by stál
Co se týká materiálů tak je tam to běžné co používáme- balsa na válce,i některá mezikruží, tam kde by balsa nevyhovovala pevnostně jsem použil překližku 0,6 svíčky a šrouby jsem "vysoustružil" z obyčejných bambusových párátek Dremelem a pilníčkama. Zdvihátka ventilů jsou z ocelového drátu 0,4mm a kabely ke svíčkám jsem udělal z tenkého silonového vlákna které se používá na šití pletených svetrů asi 0.1mm. Žebrování motoru je z navinuté a nalakovné nítě, která "nechlupatí", ale to bych asi příště zkusil možná z tenkého nerezového drátku, otázka je jaká by vyšla váha.Váha thoto moturu i s ložem je 3,15g. Vše natřeno metalickýma barvama Humbrol.
Jirko, když proletíš toto vlákno, jsou tam někde v předu fotky, když jsem motor dělal. Pak jsem ho odložil, páč bych nedělal nic jiného,práce na motůrku mne bavila a zbytek by stál
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 39
Je to paráda, klobouk dolů. Těch 3,5 g, to je v pořádku, je to na přídi, nebudeš muset tolik dovažovat do špiček plováků...
0