Škoda D.1 - peanut
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Škoda D.1 - peanut
Nedalo mi to a do Říčan jsem začal připravovat oříška. Oko mi padlo na tohoto krasavce z období četnických hlídek. M.
- Přílohy
-
- D1.jpg (52.06 KiB) Zobrazeno 10667 x
-
- Skoda D1.jpg (46 KiB) Zobrazeno 10667 x
0
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
Re: Škoda D.1 - peanut
...a ty mě Martine něco vykládej o tempu !!!
Nicméně jsem čekal jako myška, kdy to vytasíš..
Štefan tě mezi řečí prozradil.
Jsem zvědavý, jak to stihneš, předpokládám ale, že Hansu na týden odlložíš na druhou kolej
Nicméně jsem čekal jako myška, kdy to vytasíš..
Jsem zvědavý, jak to stihneš, předpokládám ale, že Hansu na týden odlložíš na druhou kolej
0
Tenhle oříšek je jen taková zkušebna na větší škodovku D.1 - rozpětí 60cm, a ta bude na F4E (Co2) - už mám skoro trup
. Já to bastlím po večerních chvilkách, ale nějak mě to chytlo
Branďák odsunutej samozřejmě nebude, na všem se pracuje!
M.
Branďák odsunutej samozřejmě nebude, na všem se pracuje!
M.
0
Říčany se blíží, je čas zase zapracovat na škodovce, aby bylo s čím létat. M.
- Přílohy
-
- Skoda D-1.jpg (46.44 KiB) Zobrazeno 10427 x
0
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
Proč máš Martine na tom trupu ty panely? Jsou plastické, tedy vtlačené a bylo tomu tak i u předlohy, nebo to má jiný účel?
Jinak to vypadá, že bys do Říčan mohl stihnout ještě něco dalšího....
Jinak to vypadá, že bys do Říčan mohl stihnout ještě něco dalšího....
0
Základní idea je, aby se to blížilo realitě, takže toto má imitovat linie plechů. Zjistil jsem, že je na to dobrej hrot nějakého pera, zároveň ta čára tam i po nastříkání zůstane. Uvidím, jaký bude výsledek, kdyžtak budu hledat další cesty, je to prostě experiment. M.
0
Tak je potaženo, váha utěšeně roste, i pustil jsem se do koleček.
- Přílohy
-
- U koleček vyrábím zvlášť střed kola a zvlášť pneumatiku. Obé, z balzy, zkoušel jsem pneu z extrud. polystyrenu, jde to, ale u modelů do váhy cca 5-6g, jinak při pádech, kterým se při zalétávání mé modely v hale nevyhnou, pneu velmi trpí.
- Kolecka1.jpg (165.69 KiB) Zobrazeno 10214 x
-
- středy v disku jsou z inj. jehly, která zároveň slouží k upnutí do dremelu a střed kola jde bez problému opracovat do žádoucího tvaru šmirglem
- Kolecka2.jpg (173.3 KiB) Zobrazeno 10214 x
-
- pneu odřezávám při otáčkách 10.000/min skalpelem kolmo přiloženým k balzovému polotovaru. Vše je nutno držet pevně, skalpel často odskakuje... pokud se tímto necháte inspirovat, tak jen na své nebezpečí. Polystyren jde krásně odříznout špendlíkem.
- Kolecka3.jpg (61.86 KiB) Zobrazeno 10214 x
0
Začíná se rýsovat váha, počítám, že se konečná váha vejde do 12g, peanut má rozpětí 38cm, tak to snad nebude tak hrozný. M.
- Přílohy
-
- zde foto pneu před odříznutím
- Kolecka4.jpg (65.69 KiB) Zobrazeno 10211 x
-
- vybroušené středy spasované natěsno s pneu, případná malá vůle se dá dohnat lakem
- Kolecka5.jpg (133.67 KiB) Zobrazeno 10211 x
-
- váha bez laku, hmotnost by se dala jistě snížit lepším výběrem balzy... mně to přijde dobrý
Po nalakování stříkám zvlášť pneu a zvlášť středy. Vše je nakonec lehce slepeno herkulesem. - Kolecka6.jpg (97.54 KiB) Zobrazeno 10211 x
0
Potah, jak jinak - kashmir šestigram + 1x vypínák + 2x balakryl. M.
- Přílohy
-
- potah.jpg (69.19 KiB) Zobrazeno 10208 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Z fotografie je jářku patrné, že se vpravdě jedná o magistra kašmírových kouzel; a žáci nejsou nad svého učitele, jak pravil už náš pán Jesus von Nazareth dle eu-angélia...
0
Tak se blížím k nástřiku, momentálně jsem se zadrhl na barvě "četnická zelená", kterou dělá autentickou Agama, je to akrylát, ale když jsem ji chtěl zesvětlit bílou akrylátovou Agamou, tak ta bílá to nezvládla a zhrudkovatěla. Zkoušel jsem originál ředidlo, vodu i líh a výsledek je zoufalý, takže si tu četnickou budu muset namíchat ze starých dobrých Gunze. Feldo máš pravdu, staré zvyky by se neměly měnit, je to jenom k zlosti
M.
- Přílohy
-
- 01.jpg (42.03 KiB) Zobrazeno 9600 x
-
- 02.jpg (51.87 KiB) Zobrazeno 9600 x
0