Wildcat BV min
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Wildcat BV min
Zdravím maketáři, původně jsem tady tento model ani nechtěl prezentovat,protože se nejedná o minimaketu v duchu tohoto fóra, ale jde o historický model a je stavěn dle pravidel klubu historických modelářů SAM 78.
Hlavní pravidlo těchto modelů je ctít původní stavební plán, profily a materiál ze kterého se stavělo, tak asi tolik.
Stavím podle stavebního plánu Erla Stahla, který je volně ke stažení na jeho stránkách se spoustou jiných plánů.
Závěrem chci říct, pokud správci serveru usoudí, že tento model sem tak úplně nepatří, nechť tento příspěvek smáznou, nemám s tím žádný problém.
Tazi
Hlavní pravidlo těchto modelů je ctít původní stavební plán, profily a materiál ze kterého se stavělo, tak asi tolik.
Stavím podle stavebního plánu Erla Stahla, který je volně ke stažení na jeho stránkách se spoustou jiných plánů.
Závěrem chci říct, pokud správci serveru usoudí, že tento model sem tak úplně nepatří, nechť tento příspěvek smáznou, nemám s tím žádný problém.
Tazi
- Přílohy
-
- Wildcat 1.jpg (48.5 KiB) Zobrazeno 10903 x
-
- Wildcat 2.jpg (45.52 KiB) Zobrazeno 10903 x
-
- Wildcat 3.jpg (50.09 KiB) Zobrazeno 10903 x
0
Re: Wildcat BV min
Jé, Tazi, tohle jsem chtěl taky dělat, jenže menší, 1:32. Jenže asi bych měl nejprv udělat ty rozestavěné, abych měl taky old maketu a potažmo tím Vlastíka donutil postavit old hívra.
0
No pěkný.Ať ti de práce od ruky.Už se těším až si zas pořádně zalítáme a dáme po kalíšku.
0
Ahoj, tak jsem si řekl, že sem něco dám aby to tady neobrostlo řasou
.
Tak, trup na hrubo hotov a čelní přepážka připravena na nalepení a broušení.
Tak, trup na hrubo hotov a čelní přepážka připravena na nalepení a broušení.
- Přílohy
-
- Wildcat 4.jpg (54.44 KiB) Zobrazeno 10629 x
-
- Wildcat 5.jpg (41.02 KiB) Zobrazeno 10629 x
-
- Wildcat 6.jpg (60.06 KiB) Zobrazeno 10629 x
0
Tak co stavba,jak ti to jde?
Zima jak hrom,fšude sněhu,tak předpokládám že lepíš a lepíš.
Tak dej vědět,páč od východu není nic slyšet.
Zima jak hrom,fšude sněhu,tak předpokládám že lepíš a lepíš.
Tak dej vědět,páč od východu není nic slyšet.
0
Ahoj Vlastiku,
tak aby jsi neřekl, že od východu není nic slyšet tak věz , že na Wildcatu sice pracuju, ale zdaleka ne tak horečně jak bych si představoval, ve všech normálních firmách už je předvánoční pohoda, jen u nás, se musí asi dohnat vše co se nestihlo v minulých letech
Aktuální stav zatím nemá cenu nějak zveřejňovat fotečkama, proti původním fotkám mám přilepen a vybroušen motorový kryt, dál jsem udělal uložení podvozku(to jsem proti originálu trošku pozměni
), ale vzhledově to nikdo nepozná, jedná se jen o uchycení. Dál jsem vystrouhal kopyto kabiny, tu jsem úspěšně vylisoval a teď se blíží k dokončení výškovka.
Tož tak to je. No a co Ty, bude už konečně nějaká ta dvacetinka? (Ať pořád nevyhráváš jen ty oldtimery
)
Tazi
tak aby jsi neřekl, že od východu není nic slyšet tak věz , že na Wildcatu sice pracuju, ale zdaleka ne tak horečně jak bych si představoval, ve všech normálních firmách už je předvánoční pohoda, jen u nás, se musí asi dohnat vše co se nestihlo v minulých letech
Aktuální stav zatím nemá cenu nějak zveřejňovat fotečkama, proti původním fotkám mám přilepen a vybroušen motorový kryt, dál jsem udělal uložení podvozku(to jsem proti originálu trošku pozměni
Tož tak to je. No a co Ty, bude už konečně nějaká ta dvacetinka? (Ať pořád nevyhráváš jen ty oldtimery
Tazi
0
Právě jsem se vrátil z hradu-teda co to kecám,to patří na jinou stránku-z dílny,kde právě natírám-podlahu.Ale snad už se konečně k modelařině.Mám v plánu Hurricana,už několik let,tak ho snad do května stihnu.Je to old maketa,skoro dvacetina,tak doufám že se to vstřebá.
0
Zdravím, tak po dlouhé době nějaká fotka 
- Přílohy
-
- 1.jpg (57.77 KiB) Zobrazeno 9958 x
-
- 2.jpg (48.42 KiB) Zobrazeno 9958 x
-
- 3.jpg (52.31 KiB) Zobrazeno 9958 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Pěkně stavěné! Prosimtě, Tazi, tos nemusel předělávat zářezy pro podélníky a rovnou takhle pěkně seděly? Já s tím dycky válčím skoro u všech plánků...
0
Čau, Roberte sám jsem překvapený, ale téměř nic jsem nemusel předělávat!!! Jediná disproporce co se týká trupových přepážek tak snad byl jeden nosník u poslední téměř kruhové přepážky, jinak paráda. A to musím říct i o zbytku stavby, zatím téměř vše až na drobné detaily sedí, žebra, ocasní plochy atd. Jediné co jsem změnil tak je, že jsem malinko změnil seřízení celého modelu, ale nevím, zda to bude ku prospěchu či nikoli... 
0
Zdar Tondo
Dřív dávali malej úhel na křídlo,pak to museli tahat VOP,a následně tlačit motorem,a třeba zas tahat,a......
A nebo to lítalo frrr na horu,a pak frrrrr.....dolů.
Podle fotek usuzuju, žes zvětšil úhel na křídle,coš si myslím,že je jenom dobře.
Už se těším na květen.
V
Dřív dávali malej úhel na křídlo,pak to museli tahat VOP,a následně tlačit motorem,a třeba zas tahat,a......
A nebo to lítalo frrr na horu,a pak frrrrr.....dolů.
Podle fotek usuzuju, žes zvětšil úhel na křídle,coš si myslím,že je jenom dobře.
Už se těším na květen.
V
0