Wildcat BV min
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Wildcat BV min
Přesně tak Vlastiku, vidím, že jsi pozorný pozorovatel
zvětšil jsem náběh křídel cca o 1,5 stupně, tak předpokládám, že seřízení bude něco okolo 3 stupňů,tak snad to bude ku prospěchu. Jinak brzy budu potahovat, tak posílám kamufláž k zamýšlenému stroji.
- Přílohy
-
- 1.jpg (21.28 KiB) Zobrazeno 7601 x
-
- 2.jpg (14.53 KiB) Zobrazeno 7601 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Wildcat BV min - potah japanem
Nerad radím, nejsem-li tázán, ale Tvůj model mě velmi zaujal - pokud nebudeš stříkat, doporučuji podkřídovat žlutý japan z hrubé strany oranžovým pigmentem (nebo rozemletou křídou) - dává to barevně krásný výsledek se zanedbatelným váhovým přírůstkem
http://robertpajas.rajce.idnes.cz/Fokker_F.VII/#
R.
http://robertpajas.rajce.idnes.cz/Fokker_F.VII/#
R.
0
Roberte, mám z toho křídování trochu strach, lepím a taky potahuju Herkulesem, tak mám obavy, že bych to asi trochu zprasil... Mám v plánu použít pouze obarvené papíry, ale stejně si to nechám , ještě projít palicí, zatím si vybrousím kola a asi vrtuli a pak se uvidí. Apropó Sharku, nemáš na skladě nějakou plonkovní vrtuli, někde na Tvých fotkách jsem viděl, že jich máš slušnou zásobu do foroty 
0
Taky si dovolím jednu nevyžádanou radu
- Kdysi jsem u MIchala Vosiky viděl modely potažené obarveným papírem, ale barvy byly tak syté, že jsem si v první chvíli myslel, že jde o stříkaný povrch. Když jsme se o tom bavili, ukázalo se, že barví papír tuší. Zkoušel jsem to a je to výborná věc. Doporučuju. m.
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Ano, to jsem taky zkoušel a souhlasím...
Moje rada (křídování na rubovou nelesklou stranu) se týká POUZE LESKLÉHO JAPANU! Pak je to v pohodě - též to potahuju herkulesem - lépe tyčinkou - není mokrá a lesklý japan nechává nezvlněný...
DOTAZ: Jsem původem z Hořic v Podkrkonoší a velmi rád bych si tam někdy zalétal - to opravdu stačí postavit maketu dle plánku staršího r. 1954 a jít na soutěž SAM 74? třeba tohle na dýzláček nebo koksíček by šlo?
http://www.theplanpage.com/Months/2309/camel.htm
Moje rada (křídování na rubovou nelesklou stranu) se týká POUZE LESKLÉHO JAPANU! Pak je to v pohodě - též to potahuju herkulesem - lépe tyčinkou - není mokrá a lesklý japan nechává nezvlněný...
DOTAZ: Jsem původem z Hořic v Podkrkonoší a velmi rád bych si tam někdy zalétal - to opravdu stačí postavit maketu dle plánku staršího r. 1954 a jít na soutěž SAM 74? třeba tohle na dýzláček nebo koksíček by šlo?
http://www.theplanpage.com/Months/2309/camel.htm
0
Roberte, odpověď na Hořice je v akcích, ať to tu Tazimu nezanášíme.
Tazi, na plánu je šestipalcovka, takovou nemám, ale jukni na pravidla, použít můžeš větší, a vřele bych to doporučoval, na těhle starých plánech jsou ty vrtulky strašně mrňavé. Kolik má W-cat rozpětí, tedy tenhle model?
Určitě mám v zásobách papír obarvený Duhou přesně na ten odstín OrangeYellow US NAVY meziválečných eroplánů.
Klucí, vy mě ničíte, Cessna hned tak nebude, Bristol 138 jakbysmet, ani Howard, ani Aeronca, natož pak můj miláček,
Mister Mulligan, já snad postavím toho Fokkera III, co jsem ti na něj Vlastíku posílal plán. To je asi nejjednodušší éro které mám v archivu( Bredu, co s ní lítá Luboš Koutný nepočítám). Zvětšil jsem plán z 1:24 na 1:20, tak bych zabil dvě mouchy...
No, zase se tady vykecávám na fórech, místo abych stavěl anebo abych se učil. Takhle nebudu mít ani éro, ani razítko
(To druhé považuji za mnohem důležitější.)
závorkový Shark
Tazi, na plánu je šestipalcovka, takovou nemám, ale jukni na pravidla, použít můžeš větší, a vřele bych to doporučoval, na těhle starých plánech jsou ty vrtulky strašně mrňavé. Kolik má W-cat rozpětí, tedy tenhle model?
Určitě mám v zásobách papír obarvený Duhou přesně na ten odstín OrangeYellow US NAVY meziválečných eroplánů.
Klucí, vy mě ničíte, Cessna hned tak nebude, Bristol 138 jakbysmet, ani Howard, ani Aeronca, natož pak můj miláček,
Mister Mulligan, já snad postavím toho Fokkera III, co jsem ti na něj Vlastíku posílal plán. To je asi nejjednodušší éro které mám v archivu( Bredu, co s ní lítá Luboš Koutný nepočítám). Zvětšil jsem plán z 1:24 na 1:20, tak bych zabil dvě mouchy...
No, zase se tady vykecávám na fórech, místo abych stavěl anebo abych se učil. Takhle nebudu mít ani éro, ani razítko
(To druhé považuji za mnohem důležitější.)
závorkový Shark
0
Sharku, tento model -tedy můj jsem velikostně neupravoval a má velikost tuším 490mm. Tím bych tu šestipalcovku tedy nevyřazoval tady by už fungovat mohla ne? Jasně o chlup větší by to asi sneslo,ale moc bych to nepřeháněl, dle pravidel bych mohl použít až 196mm,ale to by z toho už mohl být vrtulník
zas tak velké ocasí plochy to nemá... No uvidíme.
A co se týká toho Tvého papíru to je hezké, že ho máš, ale nemám ho já
, nebo to snad byla nabídky k prodeji? Jako, že by i s tou vrtulí?
Ne já vím, takhle malé vrtule neztrouháš, já ji nějak vytesám-tolik hoblin to zas nebude-určite méně než na "Disperáta" a nebo co míváš Ty na svých Wakefieldech..
A co se týká toho Tvého papíru to je hezké, že ho máš, ale nemám ho já
0
Takhle malou vrtuli fakt nemám, Tazi. Nejmenší co jsem dělal byly osmipalcovky, spočítal jsem je, nakreslil šablony a na všech érech fungovaly bezvadně. Později jsem zjistil, že téměř na chlup souhlasí s dvoustovkovou vrtulí nakreslenou ve spisku páně Koutného Jak postavit letadélko na gumičku, nebo tak nějak se to jmenuje. Takže budeš muset říznout do špalku.
Na ten papír se podívám, pošli mi rozměry, něco snad v zásobách najdu, ale určitě nemám celý arch, tak aby toho nebylo málo.
Musel bysis ho pak nějak vyrovnat, páč v obálce bude zpřehýbaný. Připomeň se, moc teď na fóra nelezu, marodím se hřbetem, u počítače nevysedávám, éra nelepím, učím se, počítám hromosvody a za chvíli na papír zapomenu....

Na ten papír se podívám, pošli mi rozměry, něco snad v zásobách najdu, ale určitě nemám celý arch, tak aby toho nebylo málo.
Musel bysis ho pak nějak vyrovnat, páč v obálce bude zpřehýbaný. Připomeň se, moc teď na fóra nelezu, marodím se hřbetem, u počítače nevysedávám, éra nelepím, učím se, počítám hromosvody a za chvíli na papír zapomenu....
0
Tak už taky pomalu vidím cílovou pásku 
- Přílohy
-
- Wildcat 1.jpg (46.7 KiB) Zobrazeno 6649 x
-
- Wildcat 2.jpg (38.99 KiB) Zobrazeno 6649 x
-
- Wildcat 3.jpg (36.4 KiB) Zobrazeno 6649 x
0
Zbývá dodělat vrtulový hřídel, zajistit kola proti vypadnutí, zadní závěs, navléct svazek,vyvážit a jít to rozstřelit někam na louku 
- Přílohy
-
- 1.jpg (73.38 KiB) Zobrazeno 6557 x
-
- 2.jpg (85.35 KiB) Zobrazeno 6557 x
-
- 3.jpg (80.97 KiB) Zobrazeno 6557 x
0